Szerintetek jogosan haragudott meg rám anyám?
Tegnap volt egy vitánk, amikor - szerintem pofátlan módon - lenyúlták (vagyis akarták) a maradék kis pénzem is, ami össze-vissza 5.000 forint.
Kihívtak, hogy beszélgetni akarnak, üljek le, aztán már egyből lökték nekem a szöveget, hogy "Sz@rban vagyunk, és neked van még pénzed...". Én erre egyből ingerülten azt feleltem, hogy "Marha jó, hogy van pénzem, de ez az 5.000 forint nem rég még 10.000 volt, amiből egy forintot nem költöttem, hanem már odaadtam a felét nektek, most már az egész kell... Francért nem nektek adta oda a rokon egyből.".
Ekkor mind a kettő nekem esett, hogy takarodjak a házból, költözzek, stb..
És itt tenném hozzá, hogy szarban vannak, de ma mégis betudtak vásárolni nem a legolcsóbb dolgokból úgy, hogy végül nem adtam oda a pénzt. Vicces. Általában ilyenkor cigarettára megy el a pénzem, arra, amit meg én szeretnék, nekem már persze nem marad egy fillér sem.
Azóta úgy néz rám anyám, mint a véres rongyra, ha hozzám is szól, akkor lekezelő hangnemben. De alapvetően hozzám sem szól.
Alapból vannak most dolgok, amiket nem tudok feldolgozni, emiatt nagyon rossz kedvű vagyok egy ideje (amit persze nem vesz észre senki), és ez most megint rátett egy lapáttal. Konkrétan az öngyilkosságot fontolgatom, mert ez tarthatatlan még májusig, mikor végre befejezném az iskolát, és tudnék lépni innen.
Tőlem is elvettek minden pénzt.
Sose felejtem el, 2002-ben ballagtam középiskolából, kaptam összesen 60.000 forintot a rokonoktól. Életem első mobilját akartam megvenni belőle.
Anyám elvette az összest, pedig nem voltunk olyan húde rászoruló család. Átlagos.
Csak mondván hogy ne gondoljam, hogy ingyen volt a vendég fogadás a ballagó után.
Én nem ilyen szülő vagyok, hála az ègnek.
Ez régen is így volt.
Apám mesélte, hogy mikor gyerek volt, a nagymamája gyűjtötte neki a pénzt, hogy legyen biciklije (mert akkoriban az volt a menő a gyerekek közt). Fél évig gyűjtögettee, már közel volt annyi, hogy elég legyen, de egyszer csak eltűnt. Az apja elitta.
Amúgy 18 éves korodik (vagy amíg nappalin tanulsz) kötelességük eltartani. Szóval egy forintot de kell addig nekik adj, de ha megtagadnak tőled alapvető dolgokat (pl élelem, ruházat), akkor mehetsz a gyámügyre. Ők vagy helyre teszik őket, vagy kiemelnek a családből. (Az esetedben meg szerintem utóbbi jobb is lenne, mint a mostani életed.) Ha meg a pénzed csak úgy elveszik, az lopás. Azzal a rendőrségre mehetsz.
Gyamugyre? Ezert? 🤣🤣🤣
Hat nem tudom, annal azert ezerszer jobb egy dohanyzo szulo, aki szorja a penzt, mar bocsika :D
Kiemelik (bar ha kozel van a 18-hoz, akkor nem) es hova kerulne? Lakasotthonba, ahol egy szobaban 10en vannak, verik es meglopjak a ciganyok?
Kedves kérdező!Nem te vagy az a huszonvalahány pár éves féfi aki panelba lakik,és van egy őrült húga aki diliházba való,és a saját anyja meg leszarja mert nincs munkája és otthagyta az egyetemet.
És kb.féléve írta ide gyakorira hogy elege van mindenkiből és elköltözik az apjához.
Csak azért írtam ezt,mert ez csakis nála lehet
Kétlem, hogy ő lennék, mivel 18 éves vagyok, logikusan anyámékkal élek, nincs húgom, anyám pedig soha sem járt egyetemre. Na meg apámhoz nem is lenne lehetőségem költözni, így ilyet nem írtam ki féléve.
Jól mellé lőttél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!