Szerintetek jogosan haragudott meg ránk anyósom?
Náluk az (volt) eddig a szokás, hogy szenteste hozzájuk megy a család. A férjem testvérei, unokák.
Nekünk idén készült el végre a saját házunk, megszületett a gyerekünk. Mondtam anyósomnak, hogy ha nem haragszik mi inkább szenteste otthon szeretnénk lenni.
Teljesen kikelt magából, hogy márpedig náluk ez a szokás és én ezt az egészet felrúgom.
Persze nem szeretnénk én senkit kellemetlen helyzetbe hozni, de nekünk a szenteste már csak hármunké. Mindig erről álmodtunk, hogy milyen saját szokásokat fogunk kialakítani.
Jaj, kevés nevetségesebb dolgot tudok elképzelni, mint a Szent este kapcsán vitatkozni.
Nincs is jobb, mint jól összeveszni a szeretet ünnepe miatt!
Én megmondanam, hogy már pedig otthon szeretnétek lenni. Milyen jogon sajatitja ki az ünnepet? Ennyi erővel a ti szüleitekhez is mehetnetek..
Felnőttek vagytok, gyereketek van. Semmi meglepő nincs abban, ha szűk körben lennétek szent este.
Aki ezen megsertodik, az nem érti az ünnep lényegét.
Persze, mind a ketten így szeretnénk.
Pont találkoztunk, szóba jött a karácsony úgyhogy rögtön mondtam is.
Ha akkor jön össze az egész család, akkor nem tudom, ti miért nem tudtok aznap menni. A többi meg nap meg lesztek otthon hármasban.
Mert így sose lesz együtt már az egész család. Szerintem érthető, hogy ez fáj neki.
Ti vagytok egy család, csináljátok úgy, ahogy helyesnek érzitek. Ne befolyásolja senki megszokása vagy ellenkezése. Mi ezt gyerek és ház előtt is így csináltuk, akkor én is hallgattam, higy miattam a fia nem lesz ott szenteste, pedig gyerekkora óta blablabla. Aztán megszületett az első gyerek, akkor jött az, hogy az ő első karácsonyát töltsük náluk. Ezt sem tettük, újabb sértődés következett. Tavaly elkészült a házunk, plusz úton volt a tesó. Akkor azért kellett volna nem otthon lennünk karácsonykor. Minden alkalommal pár hónapig hiszti és sértődött megjegyzések követték, de következetesek maradtunk.
Erre az sem jó megoldás, ha azt mondod, hogy a te szüleidnél.js lehetnétek. Nekem anyós és anyám szo szerint leosztotta, hogy melyik évben kinél kell így lennünk és mikor mekkora lesz az unoka, mire fog emlékezni. Egyiket sem fogadtuk el, a család látogatás maradt dec 25 és 26 napjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!