Szerintetek jogosan haragudott meg rám anyám?
Tegnap volt egy vitánk, amikor - szerintem pofátlan módon - lenyúlták (vagyis akarták) a maradék kis pénzem is, ami össze-vissza 5.000 forint.
Kihívtak, hogy beszélgetni akarnak, üljek le, aztán már egyből lökték nekem a szöveget, hogy "Sz@rban vagyunk, és neked van még pénzed...". Én erre egyből ingerülten azt feleltem, hogy "Marha jó, hogy van pénzem, de ez az 5.000 forint nem rég még 10.000 volt, amiből egy forintot nem költöttem, hanem már odaadtam a felét nektek, most már az egész kell... Francért nem nektek adta oda a rokon egyből.".
Ekkor mind a kettő nekem esett, hogy takarodjak a házból, költözzek, stb..
És itt tenném hozzá, hogy szarban vannak, de ma mégis betudtak vásárolni nem a legolcsóbb dolgokból úgy, hogy végül nem adtam oda a pénzt. Vicces. Általában ilyenkor cigarettára megy el a pénzem, arra, amit meg én szeretnék, nekem már persze nem marad egy fillér sem.
Azóta úgy néz rám anyám, mint a véres rongyra, ha hozzám is szól, akkor lekezelő hangnemben. De alapvetően hozzám sem szól.
Alapból vannak most dolgok, amiket nem tudok feldolgozni, emiatt nagyon rossz kedvű vagyok egy ideje (amit persze nem vesz észre senki), és ez most megint rátett egy lapáttal. Konkrétan az öngyilkosságot fontolgatom, mert ez tarthatatlan még májusig, mikor végre befejezném az iskolát, és tudnék lépni innen.
Es mibol szeretnel lelepni majusban? Mert arra nem lesz eleg az, ha a rokonok neha adnak egy kis penzt.
Egyebkent vissza szoktak adni a penzt? Ha igen, akkor en odaadtam volna. Ha nem, de etelre kell, akkoris. Cigire/piara nem adtam volna.
Egyebkent meg ha csak heti egyszer bealdozol mondjuk egy szombatot es elmesz dolgozni, maris picit tobb penzed lesz es nem kell ennyire feszulni 5 ezer forinton.
3-as, bocs, de ez nevetseges kifogas. En is voltam tini, en is tanultam, be is segitettem, de nem volt olyan hazimunka, amivel egy egesz hetveget kellett volna szarakodnom minden heten, foleg mivel nem egyedul csinaltam, hanem mindenki a csaladbol. Es mivel be volt osztva, hetkoznap is kb 20 percet vett el az en idombol, ezert a hetvege sose hazimunkaval telt.
Egyebkent meg akkor tessek nyaron dolgozni, mi is szegenyek voltunk, ev kozben abbol a penzbol “eltem”, amit nyaron kerestem+ neha hetvegente is dolgoztam.
Nekem is jobban esett volna, hogyha mindenem meg lett volna es nem kellett volna dolgoznom, de ez van, abbol kell kihozni a legjobbat, ami van.
En nem fogok gyereket vallalni kb a semmire, ahogy a szuleim tettek, de azert hala az egnek ember lett belolem es megoldottam, ahelyett, hogy azon sirtam volna, hogy nekem mennyire szar.
Ismerős a helyzet.
Nálunk előfordult olyan is, hogy elmentem napszámba, kerestem 4000 ft-ot (8 órában 500-as órabérrel)
Hazafelé beugrottam venni egy olajat (mert tudtam, hogy az elfogyott) majd adtam anyámnak 3.000 ft-ot
Nem köszönte meg, hanem megkérdezte, hogy a másik 500-as az mire kell
(16 voltam akkor, de sosem felejtem el)
Házimunka kb. így működött:
-Kéne darálni, mert a tyúkoknak nem lesz mit enniük
-Jó, 5 perc és megyek
-Azt mondtam, azonnal *durr egy pofon* és kihúzta a számítógépet a konnektorból
7#
Nem fogják, ő csak egy gyerek, neki kuss a neve, egyébként se költse hülyeségekre a saját pénzét, majd inkább mi elköltjük bagóra.
Tapasztalatból beszélek sajnos én is. Mikor nagyszüleim pénzt adtak nekünk, sokszor nem is tudtunk róla, hogy kaptunk, csak ha véletlenül hónapokkal később rákérdeztek a telefonba, hogy mire költöttük, mi meg mondtuk hogy nem kaptunk meg semmiféle pénzt. Aztán persze mikor megkérdeztük hová lett, jött anyám részéről, a jól bevált válasz: "Abból zabáltál hétvégén!" (Ő is cigire költ rengeteget egyébként. Bármennyire is meg van szorulva anyagilag, cigi az van, ráadásul napi 2 dobozt elszív.)
Kérdező, egyáltalán nem jogos anyád haragja, de ő ezt nem fogja felfogni, főleg nem akkor, ha benne is van egy jó adag nárcizmus, mint az enyémben. Neki, ha valakire haragudott, bevett szokása volt a "csenddel verés" képes volt hetekig nem szólni hozzám akkor sem, ha kérdeztem. Ha mindenképpen muszály volt válaszolnia akkor vagy pofákat vágott, vagy odaböfögött egy egyszótagos választ és ennyi volt. Egészen addig ment ez, amedig nem kértem bocsánatot kb még azért is mert megszülettem. (Aztán egyszer meguntam, és elköltöztem, az volt neki az igazi nagy pofon, tudomásom szerint a két öcsémmel azóta már nem játszmázik.)
Nem igazán tudsz ezzel mit kezdeni, maximum tényleg annyit hogy nem adod nekik oda, illetve a legjobb ha nem is tudják hogy van pénzed. Később meg ahogy te is írtad, menekülj, de addig mindenképpen tarts ki valahogy, sokkal jobb is lesz majd még. Ez csak egy kis szelete az életednek, nagyon kár lenne miatta az öngyilkosságba menekülni. Ez is saját tapasztalat.
Dehát kiálltál magadért, megvédted a pénzed, ügyi voltál! Májusban költözöl. Készülj rá! Nem.lesz semmi gond.
Amúgy hány éves vagy?
"Szerintetek jogosan haragudott meg rám anyám?" - Nem értem az ilyen ostoba kérdést. Nyilvánvaló, hogy vérlázító az egész, most mit vársz? Hogy majd valaki azt írja, persze, jogosan? Jó, mondjuk vannak idióták, úgyhogy biztos lesz, aki ezt írja...
"Egyebkent vissza szoktak adni a penzt? Ha igen, akkor en odaadtam volna." - Akkor te sem vagy normális. Egyébként nyilvánvaló, hogy nem adják vissza, a szövegértelmezéssel vannak problémák!
"Egyebkent meg ha csak heti egyszer bealdozol mondjuk egy szombatot es elmesz dolgozni" - ezt meg olyan könnyedén írogatják az emberek, és nem fogják fel, hogy nem mindenki Pesten lakik, és vannak helyek, ahol egyáltalán nincs semmi munkalehetőség, és amúgy sem úgy mennek a dolgok, hogy "helló, jöttem dolgozni, csak vasárnap érek rá, puszi".
Nem a gyerek dolga azért dolgozni, hogy a szülőnek legyen cigije. Ennél mocskosabb, undorítóbb dolog nem sok van. Most nem írom le, mit kívánok az ilyennek, mert megint én leszek kimoderálva, ezen az oldalon ugyanis nem lehet leírni az igazságot. (Mondjuk mást se, mert mindenképpen kimoderálnak mindenért.) De ritka gané szülők ezek.
Kérdező, eszedbe ne jusson öngyilkosságot elkövetni ilyen szemét tetvek miatt! Május már nincs messze, ha fizikailag nem bántalmaznak, akkor simán ki lehet bírni valahogy. Anyád nem szól hozzád? Annál jobb, szard le, durrogjon csak magában a vén k..rva. Utána elmehetsz valami olyan helyre dolgozni, ahol adnak szállást, esetleg kaját is, kicsit összeszeded magad, és elfelejtheted ezeket a köcsögöket, élheted a saját életedet, amelyben senki sem fog kirabolni, kifosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!