Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám nem akarja megengedni...

Anyám nem akarja megengedni hogy 2 cipőt vegyek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az ösztöndíjamból venném tavasszal. Tény, hogy drága cipők, az egyik 35.000 a másik pedig 45.000 de annyira jól néznek ki, hogy elmondani nem lehet. Mindkettő tavaszi-nyári-őszi cipő. Az egyik platformos a másik magasított szárú. Anya szerint hülyeség kettő cipő, főleg ilyen drágán. Az nembaj, ha véleménye van, meg az se ha elmondja, de ha a SAJÁT pénzemből venném, akkor miért akarja megtiltani? Mintha drogot készülnék venni úgy csinál.

2021. okt. 6. 16:39
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon igy tunik nem erdekel mas velemenye mutasd mar azokat a cipoket.
2021. okt. 6. 17:40
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

17-es

Gimisként elhiszem, hogy nem kaptál.

De ő sem 80.000-et kap kézhez havonta, nyugodj meg.

És nem, az ösztöndíj nem arra van, hogy ilyesmire költse el valaki a fél éves összeget... Gondolom anyunak is ez a gondja a dologgal.

Mellesleg a kérdező már abban a korban van, amikor illene a pénzügyi tudatosságot gyakorolni. Továbbra is tartom, hogy 2 pillanatnyilag divatos és márkás, méregdrága divatcipő megvásárlása nem viszi előrébb a kérdező életét...

2021. okt. 6. 17:45
 23/33 anonim ***** válasza:
81%
Ha minden áron 2 cipő kell, akkor vegyél olcsóbbat. Nem minden olcsó cipő rossz. Sőt, van olyan, amelyik jobb, mint a márkás. Vegyél olyat, ami hasonlít azokra, amiket kinéztél magadnak, csak mondjuk úgy hatvanezerrel olcsóbb. (Mondjuk 16 évesen szerintem bőven lenne egy is.)
2021. okt. 6. 17:47
 24/33 anonim ***** válasza:
9%
A mai árak mellett egy 35 és 45 ezres cipő nem is olyan drága ha azt is hozzávesszük hogy egy márkás téli cipő mondjuk a Jimmy Choo ami üzletet nyitott az Andrássy úton kb 200 ezer. A Deichmann meg a többi inkabb csak cipőnek csúfolt egyszer használatos valami.
2021. okt. 6. 17:59
 25/33 anonim ***** válasza:
80%

Hülyeség 30-45 ezerért venni.

Én maximum 20 ezret költenék,attól függ hogy milyen az anyag.

Az a tipikus kínai f.s anyagból van,akkor halál tuti nem,maximum amit európában gyártottak,vagy ami nem Ázsiában.

Mind tudjuk,márkáért rátesznek +33 ezret,és nem az azért,3 ezres cipőnek is ilyen az anyaga

2021. okt. 6. 18:21
 26/33 Bellatrix:3 ***** válasza:
39%
Én is most vettem cipőt kb 35.000 ért. 26 vagyok saját keresetből vettem. Mondjuk én, ha cipőt veszek márkásat meg drágábbat veszek, nem 2 vagy 3 hónapig akarom hordani, hogy aztán kidobjam, mert tönkre ment. Én pedig ezzel úgy vagyok, hogy arra költöm a saját pénzem amire akarom. A márkás cipő, vagy ruha stb. főleg, ha saját pénzből van vagy ösztöndíj (ami szintén az övé nem a szüleié) meg lehet venni. Időnként én is megengedek magamnak ilyesmit. Eddig éhen nem haltam és mindig kijöttem hó végén a plusz költségekkel együtt.
2021. okt. 6. 19:02
 27/33 anonim ***** válasza:
84%
Igaza van anyádnak. Ha felnőtt leszel és totál saját életed lesz akkor arra költesz amire akarsz, de addig is totál hülyeség szórni a pénzt, mert hú de jól néz ki alapon. 15 körül is lehet rengeteg jó cipőt kapni max nem xy márka, de ugye ebben pont ez a lényeg, hogy csak a nevet fizeted meg aztán lehet ugyanabban a kínai gyárban készült ahol a negyed annyiba kerülő társa.
2021. okt. 6. 22:11
 28/33 anonim ***** válasza:
71%

Az a 2 cipő nagyon drága. Anyád csak nem akarja, hogy felesleges dolgokra költsd a pénzt. Vehetsz egy olcsóbbat, de ugyan olyan szépet. Talán meg is unod 1-2 éven belül, vagy találsz másik cipőt, ami megint kelleni fog.

Talán miután meg veszed rájössz, hogy nem okozza neked az elvárt örömet. Nekem is 2 hónapja nagyon megtetszett egy gyűrű, minden áron meg akartam venni, de kicsit drága volt. Végül mentem és meg vettem. Miután meg vettem rájöttem, hogy nem okozta az elvárt örömet, szóval fél órán belül vissza vittem a gyűrűt, és vissza kaptam a pénzt.

2021. okt. 6. 22:14
 29/33 anonim ***** válasza:
21%
Le leszek pontozva, de mi lenne, ha nem mondanád el neki a cipők valódi árát? Most nyilván tud róla, azért mond nemet, de mivel úgyis csak tavasszal vennéd meg őket, akkor simán mondhatod, hogy akciósan jutottál hozzájuk. Ha a mennyiséggel van baj, vagyis, hogy kettőt szeretnél egyszerre, akkor vedd meg az egyiket előbb, amint összegyűlik rá a pénzed, a másikat meg majd később, tavasszal vagy nyár elején.
2021. okt. 6. 23:37
 30/33 anonim ***** válasza:
38%

Valóban nem a legolcsóbb...

De ha ilyen goth/metál stilusú, akkor nem csoda, hogy annyiba kerül.

De ha megveszed, legalább hordjad. Még mondjuk vedd meg magadnak névnapi/szülinapi ajándékba magadnak.

2021. okt. 6. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!