Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal...

Hogy értessem meg anyámmal (többi lenn)?

Figyelt kérdés
Ha látszik hogy valami bajom van, nem érti hogy egyedül akarok maradni a gondolataimmal, csak azért is rám tukmálja magát, segíteni akar, stb. Elhiszem hogy a jó szándék vezérli, de ha valami rossz ér, szeretek egyedül lenni a saját gondolataimmal, ő meg ha beszél és beszél, az nem segít. Én elég introvertált vagyok, ő egy kővel is el tudna beszélgetni, csak nem tudja ezt a különbséget elfogadni. Hogy tudnék ebben segíteni neki? Illetve gyakran rájön egy ölelgetős, puszilgatós dili, egy húszévesnek ez már idegesítő.

2021. okt. 4. 09:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
95%

Én telejsen megértem! Pont így vagyunk mi is anyuval: ő az az ölelgetős, beszélgetős nagyszájú hangos extrovertált én meg a csendes, magamnak elvagyok introvertált, plusz azt is utálom ha simogatnak, fognak, puszilgatnak (kivéve a párom/bátyáim).

Nem tudok megoldást, már egy város választ el minket, hetente, kéthetente találkozunk és hiába imádom, mert az anyám, de áááá őrületbe tud kergetni azzal, hogy mindig fogná a kezemet, simogatná a hajamat, arcomat és olyan hangos - a nevetése pedig sokszor fülsértő. Sajnos ha szólok neki, akkor vérig sértődik és sír.

Szóval csak a távolság segít, de megoldás nem igen lesz erre soha. Ő így szeret, én meg amúgy. El kell fogadni.

26/L

2021. okt. 4. 11:24
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Huh, nekem ezt azért furcsa olvasni, mert az én anyám a másik véglet. Soha nem ölelt meg, soha nem simított meg, tartjuk a 2 lépés távolságot és mivel ezt szoktam meg, nekem is kellemetlen lenne hozzá érnem. Nem érdeklődik, nem foglalkozik velem, ha hozzám szól, akkor is bánt, vagy hajtja a hülyeségeit, hogy most szerinte éppen milyen bajom van. Én elköltöztem, amint tudtam. Elhiszem, hogy a másik véglet, amikor már nagyon belemászik a szülő a gyerek személyen terébe, az is baromi zavaró tud lenni. Van anyukádnak hobbija, esetleg van kisállatotok? Van tesód, vagy együtt vannak a szüleid? Lehet szimplán az az alap probléma, hogy nem tud kihez szólni, egyedül érzi magát, és benned látja a beszélgetőpartnert. Ha nem tudjátok megbeszélni normálisan ezt a problémát, vagy nem lesz változás, akkor valóban a távolság segíthet hosszútávon.
2021. okt. 4. 12:09
 13/19 anonim ***** válasza:
36%
Minden baj már,ha a szülõ érdeklõdik a gyermeke után, ha nem akkor az is baj.Mi zajlik a gyerekekkel a mai világban,hogy semmi sem jó, de vannak szülõk,akikkel ugyanez a probléma.Velem az anyám sohasem foglalkozott semmilyen szempontból,pedig mennyire jól esett volna,ha csak meghallgatott volna.
2021. okt. 4. 12:31
 14/19 anonim ***** válasza:
69%
Engedj kicsit te is, ha érdeklődnek válaszolj normálisan stb, elöbb " szabadulsz ".
2021. okt. 4. 13:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szeresd.
2021. okt. 4. 16:34
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmiféleképp ne ignoráld és ne legyél vele ingerült. Örülj neki, hogy így foglalkozik veled az anyukád, én mindig is szerettem volna ilyen kapcsolatban lenni vele.

Azt tudom javasolni, hogy amikor épp nem ingerült állapotban vagy, akkor ülj le vele beszélni és mondd ezt el neki, hogy amikor rossz passzban vagy, akkor szereted az egyedüllétet. Mert ha akkor mondod ezt, amikor konkrétan rossz passzban vagy, akkor valamiért kevésbé hihető. Kommunikáljatok többet, ha éppen nem vagy introvertált hangulatban.

2021. okt. 4. 17:04
 17/19 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező és 3-as, ti nem nagyon szerethetitek az anyátokat. De ezt nem kellene az értésére adnotok, nektek sem fog jólesni, ha a gyereketek nem kívánja a társaságotokat.
2021. okt. 5. 11:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
6-os: elzavarni? Majd ha a föld alatta lesz, szeretnéd, ha beszélne hozzád.
2021. okt. 6. 16:14
 19/19 anonim ***** válasza:

Kérdező, maradjunk annyiban, hogy te sem vagy a kommunikáció világbajnoka.

Valóban szerencsésebb lenne, ha nem csak akkor próbálnád értésére adni, hogy a te személyiséged ebben is eltér az övétől, amikor éppen pokróc vagy.

2021. okt. 7. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!