Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg anyámmal,...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy ha néha férfi ruhákat hordok az nem jelent semmit?18l

Figyelt kérdés

Anyám megrögzött módon utálja a másságot és előfordul, hogy veszekszik velem, hogy ne "döntsek" úgy, hogy bzi leszek, mert az természetellenes(csak erre használja ezt a jelzőt). És kényszeresen keresi a jeleket, mert ő betudta magának, hogy én márpedig vagy leszbikus vagyok, vagy transz.

Például egyszer egy kék rúzs miatt veszekedett velem, hogy az milyen undorító és természetellenes, biztos más dologban is a természetellenes viselkedés mellett döntök.

Viszont az öltözködésembe is előszeretettel lát bele dolgokat. Szerintem egyébként én kifejezetten nem öltözök fiúsan. Például felveszek egy szoknyát hétköznapokban, és felveszek hozzá egy pólót, ami kicsit bővebb, akkor anyám elkezd a póló miatt veszekedni, hogy mi van velem, fiúnak érzem magam, vagy a lányokat szeretem....

Ha együtt vásárolunk, akkor kizárólag a női részleg, és azon belül is kizárólag azok a ruhadarabok jöhetnek szóba, amik szerinte nem fiúsak.

Viszont ha nélküle megyek, esetleg a saját pénzemet is költöm kifejezetten, akkor én nem feltétlenül fogok úgy választani, ahogy ő helyesnek látja. Pl ha látok két full ugyanolyan felsőt a női és a férfi részlegen, csak más a méretezés, de mindkettőnél van olyan, ami jó rám, full ugyanúgy áll rajtam, de amelyik férfi ruhának van írva az olcsóbb, akkor én azt fogom megvenni, nem érdekel, hogy mi van a címkére írva. Anyu meg inkább megvenné azt, amire az van írva, hogy női, egyébként meg pont ugyanolyan, csak drágább. De ingekből is jobban szeretek férfit hordani, pusztán, mert szerintem a nőinek a szabása nem áll jól nekem, kényelmetlen számomra, illetve más az anyag. Viccesebb feliratos felsőt is többnyire vagy úgy találok, hogy uniszex, vagy férfi. Mivel nagyobb lábam van, zoknit is könnyebben találok, akár valami viccesebb mintával.

A múltkor viszont volt egy nagyon röhejes eset anyámmal. Én vettem egy rövid nadrágot, szintén férfi részlegen. Semmi különös ok szintén, csak könnyebben találok ott olyat, ami farmer, és számomra kényelmesen combközépig/térd felett egy-másfél tenyérnyi hosszúságig ér, tehát nem csak a segget takarja, vagy azt se. Anyám látta rajtam, még mondta is, hogy milyen jól áll. Aztán amikor a szárítóról hozta be a száraz cuccokat, meglátta a gombokat, abból rájött, hogy az egy "férfi nadrág" és elkezdett velem veszekedni, hogy ez undorító, biztos fiú akarok lenni, és a szokásos stb...

Szerintem egyáltalán nem egészséges ez a viselkedés tőle. Komolyan, mit tegyek végre, hogy felfogja, hogy semmit nem jelent az öltözködésem neki nem tetsző része?

2021. aug. 28. 11:14
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
29%

Tényleg ugyanolyan a szabása a két terméknek?

Bár a szexualitásoddal nincs összhangban viszont ha mindig a férfiosztályról veszel ruhát akkor férfiasabb benyomást is fogsz kelteni másokban.

Más a szabás és a dizájn.

A kérdésedre válaszolva, amíg otthon élsz addig sajnos anyud kritizálni fog. Mondhatod neki hogy szálljon le rólad de valószínűleg nem fog.

2021. aug. 28. 11:19
 2/23 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem semmit, inkább engedd el. Még a harmadik unoka után is az árulkodó jeleket fogja keresni.
2021. aug. 28. 11:20
 3/23 anonim ***** válasza:
18%
Pasizással hogyan állsz? Az megnyugtathatná.
2021. aug. 28. 11:20
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
ne foglalkozz vele. nem fogja lerangatni rolad a ruhakat gondolom, majd ha elkoltozol azt veszel fel amit akarsz, es meg latogatni se kell hazamenni
2021. aug. 28. 11:43
 5/23 anonim válasza:
96%
Szerintem a férfi ruhák 99%-a unisex, ha én fiúként felvenném barátnőm ruháját joggal hinnének meleggel de barátnőm rendszeresen veszi fel a pólóimat, pulóveremet
2021. aug. 28. 11:51
 6/23 anonim ***** válasza:
40%
Nincs ebbe semmi én férfi létemre néha magassarkút hordok, utcára is, meg néha miniszoknyát veszek fel. Ettől még nem vagyok meleg.
2021. aug. 28. 11:52
 7/23 anonim ***** válasza:
97%

Anyád kattos szóval sehogy sem fogja felfogni. Egyik fülön be másikon ki.

Amúgy pont idén nyáron lett nagy divat hogy top fölé vesz az ember ilyen nagyméretű inget, vagy strandokon ilyeneket láttam szinte minden fürdőruha felett hogy ne égjen le az ember, és ezek az ingek rendszerint az apukák szekrényéből kerülnek ki.

2021. aug. 28. 11:54
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

A leírásod alapján anyád homofób, és ez ellen sokat nem tudsz tenni.

Egy életed van, s éld úgy, ahogy neked tetszik, neked kényelmes vagy ahogy szeretnéd. Ahelyett, hogy anyád gondolkodását próbálnád változtatni inkább arra törekedj, hogy ne okozzon benned komplexusokat, és magadnak akarj megfelelni, és ne anyádnak, mert ez egyenes út ahhoz, hogy elrontsd az életed.

A homofób emberek is széles skálán mozognak. Valaki egyszerűen csak elutasító, de amúgy nem foglalkozik a dologgal, kerüli a témát, ignorál embereket, tehát igazából veszélyt nem jelent másokra. Valaki pedig agresszív lesz, és állandóan ezzel foglalkozik, és akár képes másokat bántani is. Anyád valahol a "középmezőnyben" lehet, tehát ha megszületett a fejében az, hogy leszbikus lehetsz, akkor azt onnan nem nagyon tudod kiszedni. Mivel rengetegen mennek bele heteroszexuális kapcsolatba úgy, hogy közben ők nem heteroszexuálisok, így van valóságalapja annak, amit az egyik hozzászóló írt, hogy ha barátod lesz, férjhez mész, gyereket szülsz még akkor is az árulkodó jeleket fogja keresni anyád.

Fentiek fényében pedig tényleg a legjobb, amit tehetsz, hogy elengeded ezt a dolgod.

2021. aug. 28. 11:58
 9/23 A kérdező kommentje:

Többnyire olyan variációkba hordok ingeket, mint amit a hetes ír. Nem hiszem, hogy egy férfi ing, amit top felé veszek fel, esetleg valami kötött pulcsi alá, ahol csak a gallér látszik vagy épp szoknyával, az férfias benyomást kelt.

A pasizással sehogy. Senki nem érdekel a környezetemből, azért meg nem jövök össze senkivel, hogy anyám örüljön neki. Viszont van egy fiúbarátom, akire azt hiszi, hogy járunk. :D

Meg amúgy volt olyan, hogy egyszer ez a haverom elkísért a buszhoz, elkezdett esni az eső, kölcsönadta a pulcsiját, anya otthon meglátta rajtam, ráadásul úgy, hogy fiú illata is volt, első gondolata az volt, hogy én fiú akarok lenni és ez egy jel arra. Pedig tudta, hogy sráccal találkoztam, tehát arra is gondolhatott volna, hogy járunk... Nyilván az sem igaz, de na :D

2021. aug. 28. 12:05
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyan nőt, aki folyton a férfiosztályról vásárol, és kétgyermekes anya, és minimálisan sem leszbikus, se semmi ilyesmi. A új ruháit rendszeresen mutogatja, és legtöbbször meg sem lehet mondani, még a szabásáról sem. Manapság a férfiruhák között is jócskán vannak femininek amúgy is. Nem jelent semmit.

Anyád nem fog megváltozni, és te sem. Megoldás: vágd ki a címkéket, mert "irritálták a bőröd".

2021. aug. 28. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!