Van itt olyan, akinek fiatalon lebetegedett a szülője, és nem tudott màr szülőként funkcionàlni?
Bocsánat az off-ért, de szerintem nem kellene itt lepontozni a válaszokat. Ez olyan, mintha az egyik ember problémája vagy betegsége súlyosabb lenne vagy megterhelőbb lenne, mint egy másiké. Mindenkinek a maga baja fáj.
Minden betegség fájdalmas, minden szülő elvesztése (akár halál útján, akár válás, akármi miatt) elkeserítő tud lenni.
Ne tegyünk különbséget a válaszadók helyzetei között.
Különben is mindenkinek a saját helyzetét kellett leírni, a kérdező erre volt kíváncsi, ez így már hasznos válasz, mert válasz a kérdésre. Nem az alapján kell pontozni, hogy melyik válaszoló mennyire szimpatikus.
Már elnézést, de én így gondolom.
Mindenkinek végigolvastam a történetét, a hideg kirázott minden egyes válasz után, és én csak annyit tudok mondani Nektek, hogy hatalmas tiszteletem/elismerésem mindegyikőtöknek az átélt dolgok/problémák miatt.
👍
Amikor 13 éves voltam, pont a születésnapi zsúromat tartottuk, jött a telefon hogy apukámnak agyvérzése volt. Autóvezezés közben, "szerencsére" piros lámpánál épp..
Emlékszem, sógornőm jött oda hozzám és elmondta, hogy nagyon súlyos a helyzet, valószínűleg elfogjuk őt veszíteni. Másnap bemehettem tőle elbúcsúzni. Azóta is gyűlölöm azt a fertőtlenítős kórházszagot. Végül átszállították egy másik kórházba, az első 24 óra nagyon fontos ilyen esetekben és ő nem kapott megfelelő ellátást. Ma is tisztán emlékszem rá, hogy a mentős ordibál az orvosokkal, hogy hagyhatták ennyire magára. Hosszú hónapokon át tartó rehabilitáció következett.. Szép lassan megtanult újra tolókocsi nélkül közlekedni, aztán bot nélkül. A jobb karját innentől nem tudta használni és sajnos beszélni sem tudott már. Néha néha 1-1 szó. Életerős, energikus ember volt, akinek rendkívül nehéz volt ezt feldolgoznia.Magába volt fordulva, naphosszat a szobájában volt és tv-t nézett.. Nagyon nehéz volt őt kizökkenteni. Elhagyta magát, olykor agresszív is, ha valamit mondani szeretne és nem tudja úgy elmutogatni, ha nem értjük egyből. Sokszor fürdeni se volt hajlandó... Egyszóval nehéz volt vele olykor. Örök trauma ez nekem. De öröm hogy az utolsó évben a kislányom színt vitt az életébe. Sajnos idén tavasszal veszítettük el őt :( nagyon nehezen tudok rá egészséges emberként emlékezni sajnos, mintha azok az évek elvesztek volna :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!