Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen kapcsolatot ápolnál...

Milyen kapcsolatot ápolnál anyukáddal ha csak anyagi lehetőséget látna benned?

Figyelt kérdés

Apukámmal (76) ápoljuk közösen a 96 éves nagymamám. Nem könnyű vele mivel sokszor nem tudja kontrollálni az egészségügyi szükségleteit (bekakil/bepisil), éjjel rendszeresen fenn van, nem lehet soha egyedül hagyni nehogy valami történjen vele, figyelni kell rá nehogy megfulladjon az ételtől. 24 órás ápolói vagyunk, felváltva van lehetőségünk elhagyni a lakást. Az éjszakázás mind a kettőnk számára megerőltető ahogy a rendszeres mosás-takaritás-vasalás és miegymás. Összeségében egy két éves szükségletei szerint kell foglalkozni vele.

Anyukám messze lakik tőlünk a fővárosban. Anyukám felveszi apám nyugdijàt és nagymama után egy másik összeget igy havonta a nettó minimálbér kétszerese jön össze számára a saját fizetése mellé. Ebből a pénzből nem ad, ide segíteni nem jönne soha maximum az állapota felül érdeklődik telefonon hiszen őt csak a pénz érdekli és hogy minél tovább fennmaradjon az adott előnyös helyzet. Szabadidejében a budai plázákban sétál keresve az alkalmat mire lehetne költeni a pénzt.

Kérdezem én teljesen elkeseredve és kimerülve, hogyan viselkedjen vele? 30 éves nő vagyok, eddig sok éven át egyedül gondoztam a nagymamám talán egy kicsit kevesebb gonddal. Megannyi dologról kellett lemondanom (munkatapasztalat, utazás, család, saját otthon akár albérlet is, magánélet) mert nem hagyhattam egyedül napokra és segitségem nem volt. Ők soha nem jöttek volna segíteni a húgommal, nagymama csakis anyagi szemszögből volt érdekes számukra. Ha tehetném örökre megszakítanák velük minden kapcsolatot. Nem a pénz érdekel, tartsa meg magának, de fizikailag és lelkileg nem bírom az adott helyzetet mivel sok éve vagyok benne ahogy a apám se.

2021. okt. 3. 12:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor csak új kártyát kell apádnak igényelnie, hogy a régit elvesztette és kész.
2021. okt. 3. 13:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Új PIN-kóddal.
2021. okt. 3. 13:11
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
És ne anyád lakcímét adjátok meg, mert ha kiküldik postán neki az újat, ugyanott vagytok.
2021. okt. 3. 13:13
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Már csak az a kérdés, hogy téged mifene kényszerít arra, hogy gondoskodjál a 96 éves mamáról? Bűntudat? Szeretet? Megfelelni akarás?
2021. okt. 3. 13:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy ne csinálj magadból se hülyét, se mártírt.

1. Ami összeg a nagymamád után jár, azt ne anyád kezelje, ha úgy gondolod, hogy azt magára költi.

2. Apád nyugdíja részben érthető h anyádnál marad, ahogy írod, a rezsi miatt. A többit szerintem jogos lenne, ha apád kezelné.

3. A nagymamád után járó pénzből fizessetek meg valakit, aki legalább részben tehermentesít titeket.

4. Úgy tudom, valamennyi szolgáltatás jár tb/szociális alapon is, vegyétek igénybe azt is. Mindent, ami tehermentesít titeket.

5. Apád nyugdíjas, ő úgymond “ráér”, és van jövedelme is. De te mit fogsz csinálni a nagymamád halála után (ne haragudj, de ugye ez be fog következni)? Elteltek az évek, se munka, se párkapcsolat, se semmi.

Hogy anyáddal és a húgoddal mi legyen? Kérd meg őket h segítsenek be. Lehet h bevállalnának néha egy-két napot.

2021. okt. 3. 13:16
 16/23 A kérdező kommentje:
De milyen ember az olyan aki a saját hasznát nézi csak miközben a többiek tönkremennek? Milyen kapcsolatot lehet egy ilyen személlyel ápolni?
2021. okt. 3. 13:16
 17/23 anonim ***** válasza:
93%
Ne moralizálj, gyakorlatban gondolkodj. A filozofálás ilyen helyzetben luxus.
2021. okt. 3. 13:18
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szóval van két lakás, az egyikben anyád lakik, a másikban meg ti hárman. (A hugodat most hagyjuk ki az egyszerűség miatt.) Ahol ti laktok, az a nagymamáé, és ti hárman nagymama nyugdíjából éltek.

Anyád dolgozik, van fizetése, plusz megkapja apád nyugdíját, és valami nyugdíjkiegészítést, ami egyébként nagymamádnak járna.

Szerintem a képlet egyszerű: apád magához veszi a saját nyugdíját, nagymamád nyugdíjkiegészítése ezentúl nagymamáé (tiétek) legyen, te elmész dolgozni (már az is felüdülés lesz neked, ha heti 40 órát máshol töltesz), apád meg ott van nagymamával. A többletbevételből meg fizettek egy ápolót, hogy tehermentesítse apádat.

2021. okt. 3. 13:23
 19/23 anonim ***** válasza:

Figyu, ha utálod anyád, akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot.

Ha segítséget akarsz, akkor kérj tőle segítséget. Mivel fizetése van (ezt írod), ezért feltételezem h dolgozik. Így nyilván nem tud ő is odaköltözni.

Meg ne haragudj, de hány felnőtt embernek kéne gondozni nagymamádat szerinted? Adja föl ő is a munkáját vagy mit vársz?

A nagymama pénzét kérjétek el tőle. (Egyáltalán ez mekkora összeg? )Szerezzetek segítséget belőle.

2021. okt. 3. 13:28
 20/23 anonim ***** válasza:

#16, De milyen ember az olyan aki a saját hasznát nézi csak miközben a többiek tönkremennek?

Ha apád 76, és anyád még dolgozik, úgy valszeg a házassága is anyagi érdekből köttetett, viszonylag nagy korkülönbséggel. Az emberek ritkán szoktak megváltozni, sőt, az évek múlásával egyre inkább azok lesznek, akik.

Újra megkérdezem, téged mi kényszerít arra, hogy évek óta, a saját rovásodra gondoskodjál egy idős öregasszonyról?

2021. okt. 3. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!