Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen kapcsolatot ápolnál...

Milyen kapcsolatot ápolnál anyukáddal ha csak anyagi lehetőséget látna benned?

Figyelt kérdés

Apukámmal (76) ápoljuk közösen a 96 éves nagymamám. Nem könnyű vele mivel sokszor nem tudja kontrollálni az egészségügyi szükségleteit (bekakil/bepisil), éjjel rendszeresen fenn van, nem lehet soha egyedül hagyni nehogy valami történjen vele, figyelni kell rá nehogy megfulladjon az ételtől. 24 órás ápolói vagyunk, felváltva van lehetőségünk elhagyni a lakást. Az éjszakázás mind a kettőnk számára megerőltető ahogy a rendszeres mosás-takaritás-vasalás és miegymás. Összeségében egy két éves szükségletei szerint kell foglalkozni vele.

Anyukám messze lakik tőlünk a fővárosban. Anyukám felveszi apám nyugdijàt és nagymama után egy másik összeget igy havonta a nettó minimálbér kétszerese jön össze számára a saját fizetése mellé. Ebből a pénzből nem ad, ide segíteni nem jönne soha maximum az állapota felül érdeklődik telefonon hiszen őt csak a pénz érdekli és hogy minél tovább fennmaradjon az adott előnyös helyzet. Szabadidejében a budai plázákban sétál keresve az alkalmat mire lehetne költeni a pénzt.

Kérdezem én teljesen elkeseredve és kimerülve, hogyan viselkedjen vele? 30 éves nő vagyok, eddig sok éven át egyedül gondoztam a nagymamám talán egy kicsit kevesebb gonddal. Megannyi dologról kellett lemondanom (munkatapasztalat, utazás, család, saját otthon akár albérlet is, magánélet) mert nem hagyhattam egyedül napokra és segitségem nem volt. Ők soha nem jöttek volna segíteni a húgommal, nagymama csakis anyagi szemszögből volt érdekes számukra. Ha tehetném örökre megszakítanák velük minden kapcsolatot. Nem a pénz érdekel, tartsa meg magának, de fizikailag és lelkileg nem bírom az adott helyzetet mivel sok éve vagyok benne ahogy a apám se.

2021. okt. 3. 12:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Na ácsi, igenis érdekeljen a pénz, abból ugyanis vehetnél fel magad helyett vagy magad mellé egy ápolót. Hogy létezik, hogy anyád veszi fel ezt a két nyugdíjat?

Amúgy kinek az anyja? Anyádé? Apádé?

2021. okt. 3. 12:38
 2/23 A kérdező kommentje:
Apám anyja. Tényleg már a pénz nem érdekel, fizikailag vagyok ki. Rendszeres éjszakázások, a sok takaritás után kialakult ekcéma és csuklófájdalom. Sok minden hiányzik az életemből pl. egy hétvégi nyaralás (akárhol is) és a gondatlanság. Miközben tudom hogy ő soha nem jönne fürdeni vagy kimosni a kakiból.
2021. okt. 3. 12:42
 3/23 A kérdező kommentje:
Ott maradt a pénz a lakás rezsije miatt és ő kezeli összeségében. Amikor ott voltam (apám látta el) nekem is zsebpénzt adott ebből mintha csak a fizetése lenne.
2021. okt. 3. 12:43
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Várj már, ti hárman akkor miből éltek?
2021. okt. 3. 12:47
 5/23 A kérdező kommentje:
Nagymamám nyugdíjából mert ez egy kiegészítő összeg amit anyám felvesz. De ebbe itt nem fogok belemenni.
2021. okt. 3. 12:50
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért egy kvázi idegen kezeli a pénzt mikor ti güriztek. Ez a létező legnagyobb butaság. Nem tart semeddig átiratni hogy a nyugdíj hozzátok menjen.
2021. okt. 3. 12:51
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Te tanácsot vársz de a részletekbe nem akarsz bele menni. Hogy segítsünk ha nem látjuk rendesen a helyzetet?
2021. okt. 3. 12:52
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Szóval apád édesanyja. A szüleid elváltak? Mert ha igen, úgy a mamáról való gondoskodás úgymond nem anyád sara.

Vagy nem is váltak el, de te elköltöztél apáddal a mamához? És a húgod ott maradt anyáddal?

Ezt a pénz-dolgot kifejtenéd bővebben? Nem világos.

2021. okt. 3. 12:54
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Mit mondjak? Aki engedi, hogy hulyet csinaljanak belole, annak nem lehet segiteni!
2021. okt. 3. 12:56
 10/23 A kérdező kommentje:

A szüleim házasok, húgom külön él neki 2 újépitésű lakása van egyikbe anyám és nagyanyam adott pénzt.

Anyám régóta elvette apámtól a kártyáját azóta ő kezeli a pénzt. Szerinte apám nem tudta beosztani. A kiegészítő pénz pedig egy kiegészítő járadék.

2021. okt. 3. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!