Milyen továbbtanulási lehetőségek vannak (szakok) amik az informatikát és az autószereléssel/autókkal kapcsolatos tevékenységekkel ötvözik?
Mechatronikai mérnök, bár ott nyilván nem csak autókról van szó
Gépészmérnök járműtechnika szakirány, na ott autó van, informatika kevesebb
Én villamosmérnökin vagyok, itt is elég sok programozás van, főleg ha olyan specializációra mész. Elég komoly húzóágazat az autóipar, én is közvetetten az autóiparral kapcsolatos munkahelyen fogok kezdeni, pedig maga az autóipar egyáltalán nem vonz.
Az hogy a szak neve villamosmérnök, ne tévesszen meg, nem villanyszerelőket képeznek itt, 6. félévemben vagyok, de egyetemi keretek között még csak nem is igazán láttunk forrasztópákát sem. Van erre is lehetőség, de nagyban függ attól hogy milyen szakirányt választasz.
Szóval ha villamosmérnökin végzel és beagyázott rendszerek vagy esetleg számítógép alapú rendszerek szakirányon vagy, akkor nagy valószínűséggel elhelyezkedhetsz olyan helyeken, ahol autóipari fejlesztésekkel foglalkozhatsz.
Néhány példa:
Budapesten: Thyssenkrupp, Knorr Bremse
Máshol: Mercedes, Audi, Suzuki
Szerintem nézz meg néhány autóipari céget, nézd meg az álláshirdetéseiket, és azok közül amelyikek tetszenek, azoknál nézd meg hogy milyen végzettséget várnak el. Sok szoftverfejlesztő mérnöki munka van , ezekhez villamosmérnöki vagy mérnök informatikusi végzettséget szoktak elvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!