Miért csinálják ezt a szüleim?
20 éves vagyok, egyetemre járok, mellette dolgozok diákmunkát, még a szüleimmel élek. Ha valahova el akarok menni, akkor mindig meg kell mondanom, hogy kivel, mikor, hova, mikor jövök haza és ha kések egy percet is (akkor is, ha nem a saját hibámból, hanem mondjuk a közlekedés miatt), akkor dühösek lesznek és nem hajlandóak beszélgetni velem. Heti egyszer mehetek el itthonról, akkor sem bulizni, max éjfélig kell hazajönnöm, ami nagyon rossz, mert sorra mondom le a program meghívásokat emiatt és csomó egyetemi dologból is kimaradok.
Ezt még úgyahogy elviselem, mert hozzászoktam, de már kezdenek beletenyerelni a szociális életembe is. A hétvégén a barátaimmal el akarunk menni egy másik városba, anyám pedig velünk akar jönni, amiben apám teljesen támogatja. Mondtam, hogy ne, mert ez egyrészt baromi kínos lenne, másrészt pedig szeretnék végre csak a barátaimmal lenni kicsit. Erre azt mondta majd a háttérben marad, nem is kell vele beszélnem, de így is iszonyat kínosan érezném magam, tudva, hogy folyton figyel és nem viselkedhetek úgy a barátaimmal, ahogyan normálisan tenném. Apám köti az ebet a karóhoz, hogy nem zavarna minket, anyám meg kelti bennem a rossz érzést, mert folyton azt mondogatja, hogy "ő már nem is kell", meg "rá nincs is már szükség". Sok időt töltünk együtt egyébként, nem csak azért, mert itthon lakom, hanem amúgy is, sok dolgot szoktunk együtt csinálni házon kívül is.
Miért csinálják ezt velem? Mit tegyek, hogy belássák mennyire kínosan viselkednek? Nyilván tudom, hogy mivel felnőtt, nem akadályozhatom meg abban, hogy felszálljon ugyanarra a vonatra, mint amire mi és eljöjjön ugyanaddig az állomásig, de a hideg is kiráz a gondolattól.
Az érthetö, ha tudni akarják, hová mégy, mert elöfordulhat, hogy valami miatt fontos lenne elérni téged, vagy ha netán nem jössz haza, akkor le lehessen indítani a keresést.
Az, hogy idöre haza kell érni és a késést rossz ne´ven veszik, szintén normális, egy felnöttnek tudnai kell úgy gazdákkodni az idövel, hogy pontos tudjon lenni (nem csak otthopnra vonatkoztatva, hanem mindenhol)
Az nem normális, hogy veled akar menni anyád, illetve figyelni benneteket.
Ez valóban abnormális. Jó az igaz, hogy jó ha tudják merre vagy, de hogy minden lépésedről be kell számolnod az már nem. Engem sosem féltettek itthon, mert egészen 20 éves koromig nem nagyon jártam semerre. Anyum már néha úgy lökdösött ki, hogy menjek már valamerre :D
Utána egyetemes éveim alatt ez megváltozott, minden hétvégén szinte buliztam, és legtöbbször hajnalban értem haza. Anyukám nagyon ritkán érdeklődött a hollétemről. Igazából ez bizalom kérdése is. Nekünk mindig jó volt a kapcsolat és 100%ig bízott bennem.
Figyelj felnőtt ember vagy, le kéne ülnöd megbeszélni a szüleiddel, hogy ez nem így működik ahogy azt ők elvárják, szereted és tiszteled őket, de neked is meg van az életed, egyik barátodat se így kezelik és neked ez kínos. Nem vagy már kisgyerek és ezt értsék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!