Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyibe kerül egy kamaszlány?...

Mennyibe kerül egy kamaszlány? Te mire szánnal pénzt ezek közül?

Figyelt kérdés

Ezek közül mit vennél/engednél meg egy 12-16 év közötti lánynak?

-smink

-pórustisztitas

-szőrtelenítés

-szemöldök szedés

-milyen ruhába járhatna

-telefont vennél-e, ha igen mennyiért

-milyen áron vennél ruhát, cipőt, sminket

-illetve engednéd-e a körömlakkot, hajapoló dolgokat (saponom kívül)

2021. szept. 25. 11:28
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
1%

És miért nem lehet feszülős a ruha? Tán baj ha van alakja egy gyereknek?

Edzősruha épp elég feszülős ruhának, és igen baj, ha állandóan az alakját mutogatja egy GYEREK!

2021. okt. 8. 10:14
 32/49 anonim ***** válasza:
1%
Egyébként meg lesérült sportolókból lesznek a jó edzők!
2021. okt. 8. 10:18
 33/49 anonim ***** válasza:
60%

-smink

ésszerű keretek között rendben, 12 évesnek még korai

-pórustisztitas

nincs vele gond

-szőrtelenítés

rábíznám a lányomra, hogy mit szeretne

-szemöldök szedés

szintén rábíznám

-milyen ruhába járhatna

amíg nem szélsőséges, amilyenben szeretne, a család anyagi helyzetét figyelembe véve

a család anyagi helyzetétől függően, de egy középkategóriás meg kell feleljen

az anyagi helyzetetektől függ

-illetve engednéd-e a körömlakkot, hajapoló dolgokat (saponom kívül)

egy 16 évesnek inkább igen, ha van rá igénye, egy 12 évesnek inkább nem

2021. okt. 8. 10:21
 34/49 anonim ***** válasza:
85%
#26 pfú anyám...kötelezően edzés...nem semmi. És ha a gyereked mondjuk rajzolni, zenélni vagy énekelni szeret akkor is a sportot erőltetnéd? Valami fiatalon nem jött neked össze és a gyerekkel akarod kompenzálni a sikertelenséged? Nem a sporttal van baj...félre ne érts de ha nem érdekli (nem fogja érdekelni) akkor minek erőltetni?
2021. okt. 8. 11:25
 35/49 anonim ***** válasza:
1%

"És ha a gyereked mondjuk rajzolni, zenélni vagy énekelni szeret akkor is a sportot erőltetnéd?"

Felőlem csinálhatja azt is, semmi nincs tiltva.

Szerinted nekem nem jött össze, szerintem meg nem tudhatod..

Nem kötelező senkire sem hallgatni, de attól még a véleményem nem fog változni, és az értékrendem sem!

Szerencsére minden gyerek a szülőjére szeret hasonlítani, ha egyáltalán szereti és ismeri is! :)

Ahol nem így van, ott a fene megette az egészet!

Amennyiben annyit elér mint én elértem fizikumban, (normál átlag) vagy legalább megközelíti, már büszke leszek rá!

2021. okt. 8. 13:03
 36/49 anonim ***** válasza:
8%

Akinek még a cooper teszt is gondot okoz, na az aztán rajzolgathat ahogy akar..

Nálam a "rokkant" kategória lehet max...

2021. okt. 8. 13:05
 37/49 anonim ***** válasza:
22%

Amennyiben a gyerekem, megvenném neki a tisztálkodószereket (ebbe beletartozik egy normális arclemosó, tonik stb)

Szőrtelenítés: kapna egy borotvát, vagy egy epilátort.

Szemöldökszedést oldja meg magának egy csipesszel.

Ruhába olyanban járhatna, amit a családi pénztárca megengedhet.

Telefon szintén, nem verném magam hitelbe a legújabb "ájfón"-ért, csak mert a többinek is az van.

Az extra dolgokat, mint pl smink, körömlakk, vagy ilyen-olyan márkás cucc oldja meg zsebpénzből, vagy a diákmunka keresetéből. Nem szoktatnám hozzá ahhoz, hogy anyu-apu mindent a segge alá rak, aztán azt hiszi, hogy a leendő pasija majd ugyanúgy kifizeti ezeket. Tanulja meg, hogy az extra dolgokért meg kell dolgozni, akkor talán értékelni is tudja.

2021. okt. 8. 14:24
 38/49 anonim válasza:
89%

-smink:

Én engedném, fokozatosan, és segítenék neki, hogy ne legyen bohóc, amíg nem tudja, hogyan kell használni. 12 évesen enyhébb, rúzs, szemöldökét megigazítani, esetleg spirál, kis ceruza, utána 16 évesen már simán sminkelhet rendesen, kialakul addigra valamennyire az ízlése.

Rúzs, spirál, szemceruza, 1000-1500 körül (ezek elszóródnak sokszor, drágábbat biztos nem vennék), később sminkpaletta, alapozóra 3-4 ezer forintig szánnék.

-pórustisztitas

Természetesen. Ha nem tisztítja az arcát, könnyen kipattog, piszkálhatják érte. Figyelni kell arra, hogy normális minőségű termékeket használjon és ha sminkel, minden este tisztítsa az arcát.

Pl. micellás víz 1500 ft körül, tonik szintén, arckrémre 2000 ft. Parfümmentes, alkoholmenteset adnék neki.

-szőrtelenítés

Persze. Meg kell tanítani neki, hogyan csinálja, és hogy milyen lehetőségek vannak. Borortvát elég olcsón lehet venni, eldobhatót adnék neki, mert a cserélhető fejűt én nagyon sokáig úgyis elkevertem. Pár szár forint.

Vagy epilátor amit egy 10-es körül lehet kapni, de sokáig használható.

-szemöldök szedés

Mi baja lenne tőle? Csak ne szedje túl. Kamaszként is lehet igényesen kinézni. Rgy csipesz 1000 forint, vagy még annyi se, vigyázzon rá, ne vigye ki a fürdőből és akkor örökké jó.

-milyen ruhába járhatna

Ami neki tetszik és kényelmesen érzi magát benne. Amit én nem engednék, az az, hogy a segge kint legyen, mert személyesen undorítónak tartom (azok a rövidnadrágok, amik alól kilátszik a fenék vonala, mert annyira rövidek). A másik, hogy télen megbeszélném vele, hogy nem járhat sportcipőben, és öltözzön fel melegen, viszont ezt úgy, hogy a ruhát azon felül ő választja ki.

Igen. Az enyém 80ezer forint volt, 3 éve van meg, még bírja. Kb. ekkora összeért vennék neki, ha tudnám, hogy vigyázna rá. Ha nem, akkor kevesebbért.

Ruhát basic h&m áron, illetve néha Hádában vásárolnék be vele, hátha talál olyat, ami tetszik neki, sok olyan ruha van, ami amúgy h&m-ből, zarából, hasonló üzletekből érkezik. Cipőt kb. 10ezer forintért, bár ez attól függ, mennyire nő gyorsan a lába. 12 évesen még lehet olcsóbbat néznék, 16 évesen nekem már nem nőtt a lábam.

-illetve engednéd-e a körömlakkot, hajapoló dolgokat

Engedném neki. Csak tartsa rendbe a körömlakkját, ne legyen igénytelen. Hajápoló dolgokat miért ne engedné bárki? Hadd érezze jól magát a bőrében.

Én ezt mind az alapján tenném, hogy tudjuk, minél kevésbé tudja egy gyerek kamaszkorában felfedezni magát, az ízlését, minél több dolog van tiltva neki, annál nagyobb eséllyel fog durván lázadni, bajba keveredni, és fiatal felnőttként is nehezen fogja megtalálni saját magát emiatt.

Egy lány 12 évesen is szépen szeretne kinézni, miért ne igazíthatná meg a szemöldökét, sminkelhetne kicsit vagy használhatna hajápolót? Inkább segíteni kell nekik ebben, hogy pl. ne szedjék túl, ne tegyék tönkre, ne tegyenek kárt magukban.

2022. jan. 18. 12:43
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

Miért baj sokaknál, hogyha kozmetikus szedi ki a gyerek szemöldökét?

Én magamnak sosem tudtam annyira szépen, precízen szedni, ráadásul nekem fájt is nagyon, 3-5 szál után potyogtak a könnyeim. Kozmetikus pedig 2 mozdulattal leszedte gyantával.

Komolyan az a 600-1000 ft vág földhöz háztartásokat?:D

2022. jan. 18. 21:54
 40/49 anonim ***** válasza:
84%

Én mikor ennyi idős voltam, ruhákat kaptam a szüleimtől, azokat is a kínaiból. A többire sajnálták a pénzt, zsebpénzem nem volt.

22/L

2022. jan. 18. 22:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!