Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam anyámnak, hogy...

Hogyan mondjam anyámnak, hogy kerüljön és hordjon maszkot?

Figyelt kérdés
Anyám is összeszedte ezt a szuperinfluenzát, ami miatt most az egész ország beteg. Nagyon beteg, köhög, lázas, taknyos, minden baja van. Nem fog tesztelni Covidra ugyanis nem hisz a létezésében (oltatni se oltatott), úgyhogy azt nemtudom, hogy covid lenne-e nála, remélem csak ez a szuperinfluenza max. Szóval a lényeg, hogy nem akar pihenni, nem hagyja, hogy mi csináljuk itthon a házimunkát, ételeket. Csak ezzel az a baj, hogy amerre jár azt végigköhögi. Fürdőszobától kezdve a fogkeféket, törölközőket, konyhán át az ételeket, italokat, tányérokat. Próbálunk szellőztetni néha, de ennyi. Nem akarom elkapni tőle, az egész suli beteg és a tömegközlekedésen is minden második ember köhög és én annyira megörültem, hogy nem kaptam el eddig. De most haza lett hozva. Én itthon csak maszkban merek kimenni szobámból és 1 db 1500 mg-os C-vitamint szedek. De szeretném, hogy ő is vegyen fel maszkot, ha közös térségbe jár. Nem akarja, pont leszarja. Mellé néha bejárkál a szobámba is, nem tudom kiparancsolni mert ő lakása ő vára, bejön és összeköhögi a levegőt. Van valami megoldás ilyen anyára?

2021. szept. 17. 20:45
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
56%

"Covid tünetes, fertőző, köhögő beteg van a lakásban aki nem hajlandó magát megvizsgáltati és veszélyzeteti többünk életét"

Szerinted erre nem jön ki a mentő?

2021. szept. 17. 23:40
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon el vagy tévedve.

Nem jön ki.

Azt mondanák, hogy forduljon háziorvosához, és ha ő szükségesnek tartja, menjen el mintavételre.

Ha úgy tennének, ahogyan te képzeled, akkor pont oda nem jutna el a mentő, ahová valóban élet-halál kérdés, hogy megérkezzen.

2021. szept. 17. 23:54
 23/37 anonim ***** válasza:
72%

hát a "hisztériás rettegő meg akar szabadulni az anyjától, akinek annyi bűne van, hogy megfázott" nem élet-halál kérdés pedig, 22essel értek egyet.

kérdező, kapcsold ki a köztévét, egyél meg egy xanaxot, és nyugodjál le a pitsába. ha anyám köhög, lázas, taknyos, akkor főzök neki levest, odapakolom a fotelébe, melléteszem a könyvét és a teáját, vagy bekapcsolom a tvt, és ellátom a háztartást amíg ő pihen, nem azon hisztériázok, hogy kösse be a száját-orrát, hogy levegőt se kapjon a biztonság kedvéért.

2021. szept. 18. 00:22
 24/37 anonim ***** válasza:
98%
Mivel oltva vagy, hamarabb kihevered. Mivel egy háztartásban vagytok, mindenképpen elkapod, akár van anyukádon maszk, akár nincs. Oké, hogy anyukád félvállról veszi, de neked sem kellene idiótaként viselkedned. Szedjetek vitamint és pihenjetek, már amennyit lehet.
2021. szept. 18. 02:25
 25/37 anonim ***** válasza:
90%

Pálinka,hagyma tea.Az utóbbi jó a köhögésre,de lehet kapni gyógyszertárban is rá,vagy disznózsír és dunsztolás.

Te meg ne rettegj,attól leszel beteg.

2021. szept. 18. 08:27
 26/37 A kérdező kommentje:
,,mindenképpen elkapod" Nem törvényszerű. Volt már hogy ő beteg volt és nem kaptam el és fordítva is, úgyhogy van néha szerencsém.
2021. szept. 18. 09:32
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg pláne nem kell félned.
2021. szept. 18. 10:25
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a gyerek beteg. Fekszik, pihen. Anyád, ha beteg, pihenjen, ti meg főzzetek rá, akkor egy helyben marad. Külön szoba, pisilni, tusolni járjon csak ki és pihenjen.
2021. szept. 18. 15:50
 29/37 anonim ***** válasza:
74%
Mi az, hogy szuperinfluenza? Van sima influenza, meg hipochonder ember. Oltva vagy, szóval nem tudom, mitől félsz (ha meg nem bízol az oltásban, akkor miért rikácsoltok annyira, hogy mindenki oltassa be magát, ha sz*rt sem ér?). Vagy influenza elleni oltást nem kértél? Az már nem elég trendi betegség?
2021. szept. 20. 12:06
 30/37 anonim ***** válasza:
53%

#22 el vagy tévedve!

Mind a két tesóm benne van most(hányás, hasmenés, láz)és igen ez covid gyanú,tegnap mentek ki tesztelni őket!

2021. szept. 20. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!