Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám jogosan akar kidobni...

Anyám jogosan akar kidobni otthonról mert elakarom kötettni magam?

Figyelt kérdés

Nem akarok gyereket soha. Erre akkor döbbentem rá mikor a húgom megszületett. 1,3 évig nem volt képes végigaludni egy éjszakát, az első 2 hónapban átköltöztem mamámékhoz, mert annyira kialvatlan voltam hogy suliban is rontottam. A másik a szaros pelenka olyan büdös, hogy sokszor majdnem elhánytam magam, az hogy ém ahhoz hozzányúljak nem létezik, a másik meg amikor felbüfögött és hányt is, az volt a másik dolog ami miatt volt hogy aznap már kajára sem bírtam nézni. Most hogy már nagyobb, pedig annyi türelem kell hozzá hogy csak na. Én ezt az egészet nem akarom, ezért úgy döntöttem, hogy elkötettem magam. Anyámnak mondtam, erre elkezdte hogy kidob, mert neki unoka kell.

Jogos ez? 19/f

2021. szept. 15. 15:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
20%
Ha nem csak az itt megszokott szokásos kitaláció és komoylan gondolod, mindezt 19 évesen akkor egy másfajta szakembert kéne inkább felkeresni szerintem. Pl pszichologust.
2021. szept. 15. 18:31
 42/70 A kérdező kommentje:
Miért kéne? Nem mindenki akar gyereket és nagyon sokan egyáltalán nem valók szülőnek. Én legalább belátom, hogy nem lennék jó szülő és nem menet közben döbbennék rá, tönkre téve egy gyerek életét.....
2021. szept. 15. 18:37
 43/70 anonim ***** válasza:
44%

Jó, csak két dolgot írok le.

Egyrészt 19 évesen bármennyire is azt hiszed, nem gondolkodsz úgy mint egy felelősségteljes felnőtt, ahhoz még kell pár év, és addig sok minden változik.

Másrészt meg ha valaki nem akar gyereket, azt nem csak visszafordíthatatlan módszerekkel lehet megakadályozni.

2021. szept. 15. 18:41
 44/70 anonim ***** válasza:
83%

Én is tudtam már 19 évesen, sőt sokkal fiatalabb koromban hogy nem akarok majd gyereket. Most 26 vagyok és ez az érzés azóta csak erősödött.

Magyarországon nem rendelkezhetsz a saját tested felett, és elnézve az őrült családbarát és közjószággyártó politikájukat ez soha nem fog megváltozni. Kénytelen leszel külföldre utazni emiatt. Anyukádnak meg nem kell mondogatni hogy nem akarsz gyereket. Úgysem vagy még abban a korban, mire odaérsz, addigra lehet már vele se fogsz élni!

2021. szept. 15. 18:56
 45/70 anonim ***** válasza:
96%

Ha anyukád tényleg szó szerint azt mondta, amit írtál, az bunkóság és nem is “jogos” olyan értelemben, hogy a te életed és a te tested felett te rendelkezel.

De őszintén: szerintem nem vagy érett ehhez a döntéshez. Anyádnál élsz és vele beszélsz erről. Ha olyan felnőtt vagy, miért nem vágsz bele? Én is úgy tudom, hogy Magyarországon nem

végeztethetsz ilyet, de külföldön igen (ami egyébként szerintem is abszurd). Akkor járj utána, szervezd meg, utazz el, fizesd ki. Vagy addig, ameddig erre nem vagy képes, húzz óvszert és ne válassz olyan partnert, akiről el tudod képzelni, hogy kilyukasztja a gumidat vagy szándékosan nem veszi be a tabit. Egyébként az elkötés sem 100 %-os módszer tudomásom szerint.

2021. szept. 15. 19:00
 46/70 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom mit feszkóztok rajta hogy nem akar szaporodni? Jobb lenne ha mégis megtenné aztán a falhon basná a gyereket?

Kérdező, zsa külföld.

2021. szept. 15. 19:02
 47/70 anonim ***** válasza:
79%

Meg mindig nem az a baj, hogy nem akar gyereket.

Hanem az, hogy meg annak se volt kepes utana nezni, ez hogy mukodik, de azert anyucival mar veszekszik,meg sir, hogy kenyelmetlen a gumi.

Ehhez a donteshez azert kellene egy bizonyos foku erettseg.

2021. szept. 15. 19:12
 48/70 anonim ***** válasza:
31%
5 oldal óta vekeng ezen mindenki. Biztos nem ez a gond 😅
2021. szept. 15. 19:18
 49/70 anonim ***** válasza:
94%
Akkor nem olvastad el figyelmesen a valaszokat, ha szerinted MINDENKI errol beszelt.
2021. szept. 15. 19:21
 50/70 anonim ***** válasza:
89%

"Azt mondom más célból köttetném el magamat, és máris kikerültem a jogszabályt."

Nem kerülted ki. Két okból köttetheted el magad. Családtervezés céljából és egészségügyi okokból. A törvény mindkét esetben rendelkezik.

2021. szept. 15. 19:38
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!