Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mond el mindent anyám...

Miért mond el mindent anyám előbb a testvéremnek, mint nekem?

Figyelt kérdés

A szüleim elváltak.

Anyámhoz bementem a szobába és hallottam, hogy valakivel édes kedvesen, sok drágám-drágám között beszélgetett. Miután letette a telefont, akkor mondta el, hogy van valakije.

Másnap reggel (pénteken) anyám közölte, hogy vasárnap este találkozunk elmentem wellneszezni.

Miután hazaértem a suliból, kérdeztem a testvéremet, hogy tudta-e, hogy anyunak van valakije, és hogy elmennek.

Mire azt mondta: „Persze, hogy tudtam már hetek óta tudom, hogy elfognak menni wellneszezni, és gyereket is akar ettől a pasitól. Anyu kérte, hogy ne mondjam el, mert még gyereknek tart téged.”

Mikor anyámtól megkérdeztem, hogy ezek igazak-e, egyrészt mindent tagadott, másrészt közölte, hogy felnőtt független nő és nem tartozik senkinek sem beszámolóval az életéről.

Én értem, hogy a testvérem 5 évvel idősebb tőlem, de szerintem ez úgy lett volna fer, ha mindkettőnknek egyszerre mond el mindent.

Mit csináljak?

#anya új pasija
2021. szept. 13. 11:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Semmit ne csinálj. Ha ilyen miatt kétségbeesel, akkor tényleg gyerekes vagy.
2021. szept. 13. 11:54
 2/15 anonim ***** válasza:
77%

Mot akkor _mindent_ előbb mond el anyád a testvérednek vagy csak ebből az egy esetből általánosítottál?

Nekem is idősebb testvérem van és volt olyasmi, amit anyám előbb mondott el neki, mint nekem. Nem problémáztam ezen.

2021. szept. 13. 11:56
 3/15 anonim ***** válasza:
64%

Ez szerintem nagyon necces ahogy anyukad hozzad viszonyul. Egy gyereknek is ugyanugy el kene mondania dolgokat, mert ez is ra tartozik.

Ja felnott ember, csak elfelejti, hogy van csaladja ket gyereke, netalantan az iskolaba be kene neki mennie megbeszelesre es te nem tudod hol van akkor megsem mondhatnad azt az igazgatonak hogy anyukam felnott ember nem tartozik nekem beszamoloval. Ez nagyon ciki helyzet. Ezek szerint nem is mondta volna el neked egyaltalan. Ehhez fog hozza szokni es mikor mar felnott leszel akkor sem fog elmondani olyan fontos dolgokat ami rad is tartozna. De akkor igy o se varhatja el hogy megbizz benne.

Persze a parkapcsolati dolgai ra tartozik de bocsanat egy csalad vagytok es azert neked arrol tudni kene hogy elutazik. Plane ha anyukad meg majd oda is viszi a parjat. Akkor csak letamad hogy o lesz a mostohaapad es kész? Anyukad sajnos nagyon el van tevedve es veled szembe nem fer.

2021. szept. 13. 12:04
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

2-es ugy erti a kerdezo hogy neki fontos dolgokat nem mond el es csak utolag ugy tudja meg hogy kész helyzet elé állítják.

Mert ezt is tagadta az edesanyja miutan rakerdezett a gyerek. De akkor ezek szerint apukanal vannak a gyerekek. Igy akkor ez a hirtelen kesz helyzet ele allitja hogy kozli vele hogy o a mostohaapukaja igy es ott fog aludni mar naluk emiatt nem kell aggodnia.

Szegeny kerdezot sajnalom mert pont az ilyen dolgok romboljak a csaladi kapceolatokat es a bizalmat is.

2021. szept. 13. 12:09
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
* kapcsolatokat
2021. szept. 13. 12:09
 6/15 anonim ***** válasza:
42%
Ja nem félreértettem anyukaval vannak a gyerekek. Szoval otthagyott titeket egyedul? Mennyi évesek vagytok? Van aki ratok néz? Vagy csak ugy egyedul hagyott titeket?
2021. szept. 13. 12:11
 7/15 A kérdező kommentje:

A nagymamám átjött, de ő is összeveszett anyámmal.

Nem az a bajom, hogy elment, mert örülök, ha boldog valakivel.

Az elv a problémám, hogy azt hittem mesél ha lesz valakije, nem tényszerűen közli, hogy elmentünk wellneszezni.

Szerintetek, hogyan próbáljam ezt megbeszélni vele, vagy mit mondjak a jövőre nézve, hogyan rendezzük a kapcsolatunkat?

2021. szept. 13. 12:35
 8/15 anonim ***** válasza:
80%

Nincs itt semmi rendeznivaló. A testvéred idősebb 5 évvel. Gondolom, te középiskolás vagy, ő minimum főiskolás/egyetemista, de lehet, hogy dolgozik. Ez más élet, más szemlélet. Egy dolgozó ember pl. szükségképpen felnőttesebben gondolkodik, mint egy középiskolás. Ez nem ellened szól.

Ennyi idős korban 5 év igenis sokat számít. Gondolj vissza pl. 5 évvel ezelőtti önmagadra!

Majd ha te 40 éves leszel, ő meg 45, és mindketten családosak lesztek, akkor nem fog számítani.

2021. szept. 13. 12:40
 9/15 anonim ***** válasza:
47%
Goldmundnak igaza van. Lehet dacolni, de egy 16 és 21 éves gondolkodása nagyon nem ugyanaz, előbbivel én se osztanék meg egy egyelőre még csak bimbózó kapcsolatot. Mellesleg anyukád elmondta neked, hogy van valaki az életében, talán beszámolóval tartozna egy GYEREKNEK a szexuális életével kapcsolatban is? Vagy mit vársz? A családalapítást sem egy gyerekkel beszélném meg én sem, teljesen megértem anyukádat. Ha meg nem is 16, hanem 13 éves vagy, akkor végképp.
2021. szept. 13. 13:14
 10/15 anonim ***** válasza:
31%
Fordított helyzetben oké lenne a kérdés, de így simán logikus, pláne hogy 5 év a difi.
2021. szept. 13. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!