Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy érjek el, hogy anyukám...

Hogy érjek el, hogy anyukám elfogadja, hogy nem akarok párkapcsolatot?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok. Eddig csak egy kapcsolatom volt, az is a gimnáziumi éveimben. Aztán egy nehezebb időszak köszöntött az életembe így értelemszerűen nem tudtam volna egy kapcsolatot fenntatani. Mostanra meg rajottem, hogy nekem nem való az ilyesmi. Már a randizást is teherként élem meg. Boldog vagyok egyedül. Dolgozom, tanulok, túrázom és nem érzem, hogy szükségem lenne valakire. Alapvetően a szeretet se igényem különösebben. Ezt már számtalanszor mondtam édesanyámnak is, de semmit nem ért belőle. Mikor haza latogatok, mindig sírva mondja, hogy addig nem nyugodt, amíg nem találom meg a társamat.

Icipicit kezd már frusztrálni a dolog.

2021. szept. 8. 20:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%
#10 Nem, ez nem érthető kívánság. Érthető kívánság az lenne, ha a szülők azt kívánnák, hogy a gyermekük boldog legyen, jelentsen bármit is a boldogsághoz vezető út. Ha a gyerek akkor lesz boldog, ha senkivel nem jön össze, akkor egyedülálló marad örökké. Legalább boldog. Na EZ reális elvárás.
2021. szept. 8. 22:18
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

11

Ne legyunk ennyire szelsosegesek es rosszindulatuak a szulokkel.

En is azt akarom, hogy boldog legyen a gyerekem, termeszetesen semmit nem eroltetnek ra. Az unokat sem.

Ettol fuggetlenul teljesen xar erzes lenne azt latni, hogy a gyerekem xy evesen sem vágyódik legalabb egy tarsra, akivel tamogatjak egymast joban rosszban. Csak arra tudnek gondolni, hogyha en egyszer megpusztulok, mi lesz a gyerekemmel, aki egyedul fog megoregedni es senki nem lesz mellette hogy segitse.

Persze persze, a kerdezonek igy jo, de mint szulo, az aggodas mindig ott lesz a gyereked fele. Aki nem aggodik, az le se xarja a gyereket igazabol.

2021. szept. 8. 22:28
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
#12 Az véletlenül sem játszik, hogy megbízik annyira a gyermekében, hogy elhiggye, ő így boldog? Nemnem, véletlenül sem.
2021. szept. 8. 22:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fölösleges a bűnbak keresés barmelyik oldalról is: a szülőkön egyszerűen nagy a szerepnyomás: jó anya akar lenni a számodra, aki szeret, támogat, az érzelmi igényeidet szem előtt tartja (mindezzel kevésbé beleszólva a magánéletedbe), ugyanakkor jó anya szeretne lenne a maga számára is, ami meg az anyaság kulturális örökségeiből és társadalmi megfelelésből táplálkozik leginkább:a környezete által elismert anya mérsékletességekre, ideákra, mintákra és szerepekre neveli a lányát:feleségnek, anyának, otthonteremtőnek stb..Persze ezen törekvésekkel már akaratlanul is beleszól az életedbe, egyes megfontolásaidat vagy döntéseidet bírálja esetleg javaslatot is tesz a ,,hogyan"-ra:) Nem ismerjük a kapcsolatotok dinamikáját, de szerintem itt a szeretet és a túlféltés dominál elsősorban. Aggódik a jövőd miatt, és a ,,rossz hír" az, hogy ez csak nagy beszélgetésekkel csillapítható. Okokat keres mindkettőtök érzelmi életének ill. a kapcsolatotok védelmére és kiegyensúlyozására is, szóval a beszélgetések során adj neki ,,okokat"-mint ahogy nekünk is megírtad azokat. Egyébként nagyon érdekes, sok ismerősöm hasonlóan gondolkodik: az y generáció vagy nagyon sok aszexuálist ,,termel ki" (függetlenebb jellem, magasabb IQ-EQ -nál gyakoribb!),vagy az IT tarsadalom miatt az intimitás megéléséhez nem szükséges már feltétlen társ (énhatárok és a társasigények egyszerűen átalakították a hagyományos ösztönkésztetéseket), vagy egyszerűen csak olyan sok környezeti stressz ér minket folyamatosan amiben érzelmileg évről-évre kiürülünk, demotiválódunk stb.. (mondjuk ez a legrosszabb forgatókönyv:D) Én azt tanácsolnám, hogy legyél őszinte anyuddal, szánd rá az időt alkalmakként és meséld el neki, hogy nem vagy depressziós és nem is bántalmaztak, sőt mégcsak nagy titkok sincsenek a háttérben; egyszerűen most más a prioritás az életedben, mint egy párkapcsolatban a kompromisszumok mentén részben feloldódni:D És ez teljesen oké, nincs veled seelmmi baj! Szurkolok nektek!:D
2021. szept. 9. 00:58
 15/18 anonim ***** válasza:
65%

#10,#12

Na,akkor megint visszatérünk oda,amiért egyesek szerint gyereket kell vállalni,hogy legyen,aki rád nyissa az ajtót?

Most akkor már a párkapcsolat is ezért kell?

Már bocs,de ez abszurd.És nem életszerű.

A párod sosem fog feltétel nélkül szeretni,erre kizárólag a szülő képes a gyerek iránt,de az sem mind.

2 ember,aki párkapcsolatban él,mindig idegen lesz egymásnak,és sokan a kisebb probléma elöl is elmenekülnek,a nagyobbaknál szinte mindenki lecseréli a társát,vagy nem is keres másikat,mert rájön arra,amire egyesek már fiatalon is rájönnek,mind egyedül vagyunk...

Nekem is van ilyen,öcsém,29 éves,neki is a gimiben volt barátnő,mert ki akarta próbálni milyen,de ez pár hónapig tartott,nyűgnek érezte.

Ő nem vágyik erre,hogy mások szeressék,viszont nem is nyavalyog senkinek,a problémáit nem tolja másokra.

Nem mindenkinek az az életcélja,hogy valaki szeresse és egymáson lógjanak,van,aki önmagában is boldog.

2021. szept. 9. 07:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#7: azért lettél lepintozva, mert egyáltalán nem biztos, hogy az unoka miatt van. Illetve ez esetben nem az unoka miatt aggódnak, mint írta a kérdező.
2021. szept. 9. 08:19
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

15

Nem, nem mondtam hogy KELL, azt mondtam, hasznos LEHET. Azt is leírtam, hogy nyilván a kérdező dönti el, az ő élete, de anyuka még gondolhat azt amit akar, mert az meg az ő élete.

13

Ki a fene beszélt arról, amiről te? Várjál, leírom mégegyszer. Az anyja ELHIHETI a kérdezőnek, hogy a ő boldog egyedül, de attól függetlenül az ember még társas lény. Ha a kérdező nem is, az anyja még igen. A kérdező anyjának joga van ahhoz, hogy azt érezzen amit akar, ahogy a kérdezőnek is, hogy azt tegyen amit akar. Pontosabban, hogy aggódjon a fiáért, hogy senki nem lesz mellette, ha ők már nem lesznek. Az tök mindegy, hogy a fia valójában tényleg magányos lesz e vagy nem, rányitja e valaki az ajtót vagy nem, vagy hogy anyuka elhiszi azt, hogy a gyereknek jó e így. A természetes aggódás mindenkiben benne van. Mi lesz a szeretteimmel, ha én meghalok stb.

Az én szüleim például 50 évesek elmúltak. Boldogak, egészségesek és ezt tudom is. Ennek ellenére is, mivel kb elérhetetlen távolságban laknak tőlünk, sokat aggódok miattuk. Mi lesz ha valamelyikük ágyban fekvő beteg lesz, valami nagy kár éri őket, vagy ne adj isten meghal valamelyikük. Mi lesz velük, ha senki nem lesz ott segíteni?

Normális ember tudja milyen aggódni, a többi meg inkább ne írkáljon családi kapcsolatokba...

2021. szept. 9. 15:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Annyit azért javítanék az előző hozzászóláson, hogy nőnemű vagyok. De amúgy én értem miről írsz. És a szüleimet is megértem, hogy felének. De mindenkinek könnyebb lenne, ha elfogadnák a döntésemet.
2021. szept. 9. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!