Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted melyik szülőd volt...

Szerinted melyik szülőd volt értelmesebb?

Figyelt kérdés
Melyik szülődet szereted jobban,vagy ha mindkettőre egyformán gondolsz kit tartasz értelmesebbnek,kivel töltenél inkább több időt szívesebben?
2021. szept. 8. 08:22
A kérdező szavazást indított:
Mindkettőt szeretem nem tudok dönteni
Egyik sem értelmes
Anyámat választanám
Apámat választanám
100 szavazat
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ha meghalt,arra is gondolhatsz hogy" őt választanám ha élne"tehát rá is érvényes a szavazás
2021. szept. 8. 08:24
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten azok, csak másképp. Apum több nyelvet beszél, nagyon sok témában érdeklődő, olvasott. Anyum nem beszél nyelveket, de nagyon jó a problémamegoldó képessége, talpraesett, nem igazán van olyan helyzet amit gondot okozna neki.
2021. szept. 8. 08:35
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Buta kérdés, de azért válaszolok. Édesanyám csak pár osztályt végzett, "póc"-nak írta "polc"-ot, de hétköznapi életbölcsessége, tévedhetetlen emberismerete fájón hiányzik. Diplomás édesapámból ezek hiányoztak.
2021. szept. 8. 08:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ember nem feltétlenül az "értelmesebbet" szerette jobban... Az érzelmi kötődés és az ész két külön dolog.
2021. szept. 8. 08:59
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Egyik sem..akármivel fordultam hozzájuk segítségért semmit se tudtak soha vagy félrevezető tanácsot kaptam tőlük..egy idegentől előbb kérdezek bármit vagy kérek segítséget mint tőlük
2021. szept. 8. 08:59
 6/15 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Mindkét szülőm értelmes volt. Több időt édesanyámmal töltöttem, mert apámat sajnos beszippantotta az alkohol.
2021. szept. 8. 09:04
 7/15 Metionin ***** válasza:
100%
Egyik sem értelmes csak másképpen csinálják. Apám alapvetően lehetne értelmes csak szarik mindenre, anyám meg betegesen foglalkozna mindennel csak nem ért hozzá. Sajnos egyikükhöz sem tudtam kötődni soha, bár ez nem azon múlt hogy mennyire értelmesek.
2021. szept. 8. 09:19
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Most az a kérdés, hogy kit szeretek jobban vagy hogy ki értelmesebb? Egyáltalán nem ugyanaz a kettő.

Egyébként mindketten másban jók. Egyiküknek sincs különösebb végzettsége, szakmunkásba jártak, de megvan a magukhoz való eszük, amit sok gyakorlati ügyben tudnak is hasznosítani. Anyukám szerintem talpraesettebb, gyakorlatiasabb.

De a szeretetem nem ezektől függ, hanem attól, hogy hogyan bántak/bánnak velem.

2021. szept. 8. 09:38
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére mindkét szülőm él még.

Édesanyám mindenféleképp értelmesebb. Édesapám nem képes semmihez értelmi alapon viszonyulni, szinte minden helyzetben az érzelmei vezérlik. Nyilván az érzelmi intelligenciának sem a nagydoktora, így nem lehet vele semmiről sem értelmesen beszélni, totál semleges témákon kívül, mert kizárólag a saját érzelmi bevontsága alapján foglal véleményt.

2021. szept. 8. 09:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi köze a szeretetnek ahhoz hogy melyik volt értelmesebb? Apámnak sokkal magasabb végzetessége volt, de érzelmi analfabéta volt mellé. Szeretett ő a maga logikus, realista módján minket, de érzelmileg anyámhoz kötődtem jobban. Ellenben ha tanulni kellett, apám volt a támaszom. Ketten együtt éppen kiadtak volna egy tökéletes embert: talán éppen ezért működtek olyan jól a dolgok közöttük hogy apám haláláig szépen megvoltak (anyámnak meg azóta se kell férfi, mert senki nem ér a szemében apám nyomába, pedig húsz éve özvegy lassan)
2021. szept. 8. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!