Mennyi idős korukban lesznek a kisgyerekek értelmesebbek?
Lányom ilyen szintű dolgokon sose hisztizett,
viszont sokkal kiborítóbb tud lenni még 5 évesen is ennél.
Például nem hajlandó felhúzni a nadrágját, mert kitalálja hogy nem jön fel (anélkül hogy meg se próbálná) és annyira belelovallja magát, hogy nem fogja fel, hogy 1, vagy felhúzza és mehet le játszani, 2, vagy nem és marad fent... inkább sír, toporzékol... pedig értelmes.
Az én gyerekem hisztis kislány volt. De ilyenek miatt sosem sírt amiket leírtál.
Inkább mindig a tárgyakért ment a hiszti. Mai napig is előfordul de nagy átlagban azt olvastam hogy hét éves korukban jön meg a magához való eszük.
Az én kislányom most 7 éves. És azt tapasztalom hogy ez tényleg igaz. Az állandó meséket felváltották a természet filmek. Az állatok iránt különösen érdeklődik.
Mondjuk nekem szerencsém volt vele. Mert mindent elsőre megértett 2 éves kora ota amikor elvettem tőle a pelenkát szoba tiszta lett éjjel nappal.
A ceruzát a kanalat az evőeszközöket is nagyon szépen használja az első perctől fogva. Ahhoz képest amiket a szülőin hallottam van olyan 1 osztályos aki kézzel eszik.
Én és a párom elég nagy szájuak vagyunk és a gyerek rengeteg csúnya szót ismer. De nem beszél csúnyán. Tudja hogy neki nem szabad mert büntetés jár érte.
Nemszabad őket mindenért megsajnálni. Volt hogy miis abba a hibába estünk hogy megkapott mindent annak ellenére hogy jó vagy rossz volt e az oviban. De már tudom hogy ezzel a gyerekemnek teszek rosszat. Meg kell tanulniuk hogy az életben minden áldozattal jár. És a dühüket amiket hisztibe folytanak hogyan kezeljék. Persze ezt nem lehet elvárni egy egészen pici gyermektől. Nekünk szülőknek kell őket rávezetni. És nagyon fontos hogy az első pillanattól kezdve arra nevelni hogy nagyon fontos hogy a szülőre hallgasson. Mert ha elkanászodik nagyon nehéz lesz.
Egyénfüggő.
Ha ezeket nézzük a 4,5 évesem 100x értelmesebb a 7 éves testvérénél
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!