Mindig rengeteget lehet olvasni a második feleség utálásával :nagy senki szerepéröl?De mi a helyzet szerintetek a második férjek kapcsolatban ebből a szemszögből?Ő milyen szerepet tölt be a kis vagy nagykorú gyerek életében és az asszonyéban?
Elvált szülők gyereke vagyok, igaz már felnőttem. Mindkét szülőm újraházasodott. Apukámnak kár volt, de ez nagyon hosszú sztori..
Anyu férjét én nagyon szerettem, nem volt saját gyereke, így bár már kisfelnőttek voltunk mikor összejöttek anyuval mégis gyerekeiként szeretett minket. Sajnos tavaly meghalt rákban. Mi anyu boldogságát néztük elsősorban, nem a sajátunkat. De én is rengeteg helyen olvasom, hogy ugyanúgy hatalmas konfliktus is lehet, mint a második feleségnél.
Nem egészen értem a hozzászólásodat.
Kinek mennyi joga van? Az új élettárs, házastárs egyenrangú fél a társával, de nyilván változtat ezen a felálláson az, hogy ki jön a másikkal.
Szerencsésebb, ha a gyereket az édes szülője teszi helyre, ha kell, de ha a mostohának a fejére akar szarni a gyerek, hát bizony ő is helyére teheti szerintem.
Persze azért egyeztetniük kell előtte a nevelési módszereken, stb.
A gyereknek az édes szülő marad általában az édes szülő, akkor is, ha elváltak, és ilyenkor illik készségesen együttműködni a gyerek nevelésében, a sérelmeket meg nem a gyerekek előtt megvitatni.
A gyereknek nincs joga megszabni azt, hogy ki legyen az anyja, apja pasija, barátnője, házastársa. Viszont a szülő kötelessége, hogy a gyerekét biztonságban és lehetőségeihez képest jól felnevelje.
Majd ha nagy leszel, és hasonló cipőben jársz, majd megérted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!