Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nagyon szomorúak...

Szüleim nagyon szomorúak amiatt, hogy nem akarok még gyereket, de szingli vagyok, így nem is nagyon tudok mit kezdeni a helyzettel. Mit csináljak, hogy jobban érezzék magukat?

Figyelt kérdés
Szüleim 67 évesek, én 24 éves vagyok. Nemrég lett vége egy hosszabb kapcsolatomnak, és jelenleg nem akarok kapcsolatot, nem is érdekel a dolog, inkább magamra koncentrálok, jelenleg új szakmát tanulok és majd ebben szeretnék elhelyezkedni, úgyhogy mondhatni még "nem is dolgoztam eleget", szabadidőmben a barátaimmal járunk szórakozni (nem csak bulizni), és nekem ez így teljesen megfelel. Sajnos amúgy sem férne bele az életembe egy párkapcsolat és élvezem is, hogy szabad vagyok, nem kell senkihez alkalmazkodnom, van 1 kutyám, az ágyban alszik velem és sokat takarítok, de azért sok a szőr miatta. Ha együtt élnék valakivel, akkor nem biztos, hogy elnézné, hogy a kutya az ágyban alszik meg szőr van, szóval erről is lekellene mondanom stb. De nem magyarázkodom, egyszerűen a hátam közepére nem kívánok egy kapcsolatot. Kb. 30-33 éves korom között szeretnék gyereket. A szüleim ezt nem nagyon értik meg és siránkoznak, hogy már idősek és betegek is és még szeretnék látni az unokájukat, és én is szeretném, ha élnének amikor megszületik a gyermekem, emiatt én is szomorú vagyok és lelkiismeret furdalásom van. Egyébként van egy bátyám, neki már van egy kisfia és egy kislánya, úgyhogy van unokájuk.

2021. szept. 6. 23:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
85%
Jaj, édesem, ne legyél emiatt. A szüleid individualisták, akik csak a saját boldogságukat nézik. A te érdekeidre tesznek magasról. Ha annyira szeretnék az unokát, akkor figyelembe vennék azt is, hogy te milyen életet tudnál biztosítani neki így két munka között. Rühellem az ilyeneket...
2021. szept. 7. 07:55
 12/19 anonim ***** válasza:
92%
Emiatt ne legyen lelkifurkád. Ők vállaltak későn téged, ne siettessék az életed. Nekem is 32 évesen kérték meg a kezem, addigra lett meg az igazi, pedig volt jó pár kapcsolatom. Na meg aztán mennyit unokáznának? Heti pár órát közel a 70-hez? Abba nem gondolnak bele, hogy ehhez kéne egy jó párkapcsolat, meg ugye azt a gyereket fel is kell ám nevelni. Mondd el nekik, hogy a te életed, most nem ott tart, fogadják el.
2021. szept. 7. 08:07
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Megmondod hogy szülsz amikor ugy érzed hogy minden adott hozzá, de ha csak azért teszi valaki hogy gyerek legyen annak sokszor nincs jó vége, vagy legjobb esetben csak nem épp kelelmes családi légkör a gyereknek rosszabb esetben válás, egy szülő neveli stb.
2021. szept. 7. 10:32
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Leírtad konkrétan,hogy se párkapcsolatot,se gyereket nem akarsz,ráadásul a feltételek sem feltétlenül adottak egy gyerekhez.

Mi a kérdés?

Nem a szülők kora határozza meg,hogy neked mikor kell gyereket vállalni.előfordulhat,hogy nem fogják látni az unokájukat,és? Neked attól nem lesz jobb,hogy ők látják.

El kell látni,el kell tartani,nevelni kell egy gyereket,az hogy ők ránéznek egyszer még a te helyzeteden nem javít.És a gyerekén sem.

Legyenek boldogok attól,hogy most TÉGED így ahogy vagy boldognak,egészségesnek és kiegyensúlyozottnak látnak.

Plusz,ha ők már majdnem 70 évesek valahol téged is 40-45 évesen vállaltak be.

Ha ők is másképp gondolkoznak és 10-20 évvel korábban vállalnak be téged most jó eséllyel már lenne unoka.Nekik is meg volt az okuk,hogy akkorra lettél,neked is megvan az okod és a lehetőséged arra,hogy 30 éves korod felett szülj,ha úgy akarod és úgy jön össze.

2021. szept. 7. 15:23
 15/19 anonim ***** válasza:
20%
A te életed a te döntésed.Ne hagyd magad befolyásolni!Élvezd az életet. A te szüleitől meg kérdezd meg ők miért várták 43 éves korukig.?
2021. szept. 8. 11:42
 16/19 anonim ***** válasza:
35%
Dobd vissza a labdát, hogy te pedig nagyon szomorú vagy, hogy a szüleid olyan korban vannak, mint másnak a nagyszülei. Ők már nem lesznek fiatalabbak, de te még várhatsz a gyerekkel, szülj amikor szeretnél.
2021. szept. 8. 11:54
 17/19 anonim ***** válasza:
84%
Ja hát ha van már a bátyád által unokajuk akk mi a gondjuk...
2021. szept. 8. 14:40
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

Közük? Semmi.

Apám is nagyon szomorú, hogy 32 évesen még nincs gyerekem. Nem is lesz, de nem érti meg, miért nem, ahogyan azt sem értette, anya miért csak engem vállalt anno.

2021. szept. 9. 10:31
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szülj, ha valóban úgy érzed, hogy szeretnél. A te babád lenne, nem nekik szülnél. Éld az életed, tanulj, ismerkedj, 24 évesen még magaddal törődj. Nem vagy lemaradva semmiről.
2021. okt. 6. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!