Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg naív és buta voltam...

Tényleg naív és buta voltam vagy anyukám túlozza el a dolgot?

Figyelt kérdés

Sok mindenben nem értünk egyet, de most nagyon kiakadt rám, de én nem értem miért baj, amit tettem.

Tegnap délután a trolin egy idős házaspárral szemben ültem és mikor megkérdeztem őket, hogy nem gond-e ha a lábukhoz rakom a csomagom valahogy elkezdtünk beszélgetni. Többször is mondták, hogy emlékeztetem őket az unokájukra, aki külföldön tanul és régen látták. Mikor leszálltunk (ők is a végállomásig jöttek) a néni megkérdezte, hogy megölelhet-e? Gondolkodás nélkül igen mondtam, mert mi rossz van egy ölelésben? Kicsit meg is könnyeztem a dolgot, mert nekem nem élnek a nagyszüleim, a néni meg nyilván azért akart megölelni, mert emlékeztettem az unokájára. Itthon meghatódva elmeséltem anyukámnak és kb.egy órán át ordibált velem, hogy mit gondolok magamról, hogy vadidegenek ölelgetek? Mi lett volna, ha bántani akarnak, meglopnak meg ilyenek, honnan tudom, hogy nem dilisek voltak stb. Tényleg írtó kedves, idős emberek voltak és a dolog fényes nappal történt Debrecen egyik legforgalmasabb részén és nem egy sötét erdő mélyén...még, ha a bácsi akart volna megölelni talán érteném is a lecseszést. Nem kérdezték meg a nevem, hol lakok, nem követtek hazáig stb, semleges dolgokról beszélgettünk és én szólítottam le őket igazából.

Anyukám még ma is azt fújja milyen naív vagyok és lassan 17 évesen nem engedhet ki egyedül az utcára, mert nem vigyázom magamra. Tényleg butaságot tettem? (Szerintem aranyos dolog és semmi rossz nincs az egészben)

2021. szept. 4. 19:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Fura, de nincs baj, anyád reagálja túl.
2021. szept. 4. 23:14
 12/13 anonim ***** válasza:
5%

olyan vagy mint en voltam vagyok, így szerintem én is megöleltem volna

most idosebb koromra lehet tul szentimentalisnak nezem magamban a nenit, utolag alaposan kezet es arcot fertotlenitek, ruha megy a mosogepbe (a virus miatt🤣), meg megtapogatom a zsebem mwgvan e meg a telefonom, ja meghat lehet anyamnak nem kotom az orrara.

de hidd el semmi gond nem volt ezzel csak nem anyud volt ott, o elkepzelt ket szakadt oreget es felt teged. holnap mond neki, ok anya sajnalom elkapott a hév, eszembe sem jutott a sok altalad felsorolt "veszelylehetoseg" legkozelebb alaposabban merlegelek, de kerlek maskor ne ordibalva mosd meg a fejem, mert akkor lehet nem fogok mindent elmeselni mar neked, ami velem megesik, mert felni fogok a reakciodtol

2021. szept. 5. 00:51
 13/13 anonim ***** válasza:
40%

Igaza is van, meg nem is.

Abban biztos nincs igaza, hogy ezért egy órán keresztül kell veled ordibálnia, meg hogy nem lehet egyedül kiengedni az utcára, mert felelőtlen vagy (mondjuk ettől függetlenül még lehetsz az, de az másik sztori).

Abban viszont igaza van, hogy „csak úgy” ne állj szóba idegenekkel. Viszont, ahogy írtad is, egy forgalmas helyen történtek ezek a dolgok, így mondhatni biztonságban voltál. Ha esetleg zsebesek lettek volna, akkor peched lett volna, de abból legalább tudtál volna tanulni, hogy nem minden az, ami látszik.

Szóval emiatt ne keseredj el. Azt viszont kétszer is gondold meg, hogy anyádnak mit mondasz el, mert szemlátomást szeret a bolhából is elefántot csinálni.

2021. szept. 5. 01:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!