Tényleg naív és buta voltam vagy anyukám túlozza el a dolgot?
Sok mindenben nem értünk egyet, de most nagyon kiakadt rám, de én nem értem miért baj, amit tettem.
Tegnap délután a trolin egy idős házaspárral szemben ültem és mikor megkérdeztem őket, hogy nem gond-e ha a lábukhoz rakom a csomagom valahogy elkezdtünk beszélgetni. Többször is mondták, hogy emlékeztetem őket az unokájukra, aki külföldön tanul és régen látták. Mikor leszálltunk (ők is a végállomásig jöttek) a néni megkérdezte, hogy megölelhet-e? Gondolkodás nélkül igen mondtam, mert mi rossz van egy ölelésben? Kicsit meg is könnyeztem a dolgot, mert nekem nem élnek a nagyszüleim, a néni meg nyilván azért akart megölelni, mert emlékeztettem az unokájára. Itthon meghatódva elmeséltem anyukámnak és kb.egy órán át ordibált velem, hogy mit gondolok magamról, hogy vadidegenek ölelgetek? Mi lett volna, ha bántani akarnak, meglopnak meg ilyenek, honnan tudom, hogy nem dilisek voltak stb. Tényleg írtó kedves, idős emberek voltak és a dolog fényes nappal történt Debrecen egyik legforgalmasabb részén és nem egy sötét erdő mélyén...még, ha a bácsi akart volna megölelni talán érteném is a lecseszést. Nem kérdezték meg a nevem, hol lakok, nem követtek hazáig stb, semleges dolgokról beszélgettünk és én szólítottam le őket igazából.
Anyukám még ma is azt fújja milyen naív vagyok és lassan 17 évesen nem engedhet ki egyedül az utcára, mert nem vigyázom magamra. Tényleg butaságot tettem? (Szerintem aranyos dolog és semmi rossz nincs az egészben)
Szerintem sincs semmi rossz ebben, de a ha tévedek/tévedünk a Kérdezővel, valaki javítson ki.
Ugyan mit tehetett volna veled az az idős házaspár? Meglopnak? Nem tudom, egy idős (még ha nem is jó) emberből nem tudom kinézni, hogy mindenféle trükkökkel lopkodjanak emberektől, akkor már inkább a kéregetés. Plusz teljesen érthető, hogy miért akart megölelni, nem szimplán csak odament hozzád az utcán vagy ilyesmi, de én amúgy akkor is megöleltem volna.
Hát én mondjuk ebben az ínységed időkben nem ölelgetnék vadidegeneket. 🤷♀️
Amellett meg, hogy valaki idős még simán kizsebelhet. 🤷♀️
Ebben a konkrét esetben én nem látok problémát. Kedves, aranyos, az átlagosnál nyitottabb idős emberek voltak hátsó szándék nélkül, te pedig szintén egy kedves, és az átlagosnál nyitottabb fiatal vagy.
Anyukádat valószínűleg a tapasztalatai formálták. El tudom képzelni, hogy sokszor találkozott az emberi érintkezések sötétebb oldalával (pl. képmutatással, csalással, kihasználással), ami gyanakvóvá tette, és nehezen tudja elképzelni, hogy valaki egyszerűen csak közvetlen és kedves, bármilyen hátsó szándék nélkül. Te pedig talán épp ellenkezőleg, "alapbeállításként" jót feltételezel egy ismereten emberről.
Anyukád minden bizonnyal félt attól, hogy kihasználhatnak az emberek. Bizonyos mértékig érthetően, mert nyitottnak és közvetlennek lenni sajnos egyúttal kiszolgáltatottá is tesz az emberi szemétséggel szemben (itt pl. rossz esetben kizsebelhettek volna) - viszont aki túlzottan lezár, az kimarad az élet legszebb pillanataiból. Nagyon nehéz mindig jó helyen meghúzni a határt. Ebben a konkrét esetben szerintem nem hibáztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!