Miért van hogy sok szülő ,,elhagyja” a gyermekét miután betöltötte a 18-at?
Sajnos nálunk is így van és nem értem , éppen az októberi érettségire készülök és elvárják tőlem hogy úgy minden nélkül költözzek el, keressek munkát, amikor én az idom 99% át a tanulásra szeretnem fordítani.
Miért hiszi sok szülő azt hogy 18 éves kortól a gyerek már nem az övé ? Vagy nem is tudom nem kell vele többet foglalkozni. Egy gyerek szerintem életre szól . És ha nekem lenne , én mindent megtennék hogy támogassam.
Ja és a tipikus .. mert hogy ő már ebben a korban ezt és ezt csinálta és nekem is ideje ..
Pont az ilyenek miatt gondolom úgy, hogy nem kellene mindenkinek gyereket vállalni.
Normális esetben a szülő támogat, amíg meg nem szerzed a végzettséged és el nem kezdesz dolgozni. Sok családban még az után is segítenek, pl lakás vásárlás anyagi részénél.
De amíg tanulsz azt kellene előnybe helyezni. Persze elmehetsz dolgozni is most, de akkor mi a biztosíték arra, hogy a következő 40 évben nem minimálbérért fogsz tengődni egy gyárban?
Meg kell alapozni a jövődet most.. Úgyhogy szerintem igazad van és sajnálom, hogy ilyen a családod.
27# vagyok, hogy valami hasznosat is írjak.
Érdemes 1 évig most dolgoznod érettségi után és minél többet félre tenni az egyetemi évekre.
Én már lediplomáztam, nem fogsz tudni diákként annyit keresni, hogy eltartsd magad.
Javaslom, hogy érettségi után külföldre menj pénzt gyűjteni. Tényleg kelleni fog. Próbálj majd szobát bérelni egyetem alatt, vagy ágyat, ha kolit nem kapsz
A kaján tudsz majd sokat spórolni, ha magadra főzöl és nem rendelsz. Rengeteg recept van a neten ilyen esetekre. Én fagyasztani is szoktam bőven későbbre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!