Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van hogy sok szülő...

Miért van hogy sok szülő ,,elhagyja” a gyermekét miután betöltötte a 18-at?

Figyelt kérdés

Sajnos nálunk is így van és nem értem , éppen az októberi érettségire készülök és elvárják tőlem hogy úgy minden nélkül költözzek el, keressek munkát, amikor én az idom 99% át a tanulásra szeretnem fordítani.

Miért hiszi sok szülő azt hogy 18 éves kortól a gyerek már nem az övé ? Vagy nem is tudom nem kell vele többet foglalkozni. Egy gyerek szerintem életre szól . És ha nekem lenne , én mindent megtennék hogy támogassam.

Ja és a tipikus .. mert hogy ő már ebben a korban ezt és ezt csinálta és nekem is ideje ..

2021. aug. 30. 18:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
98%

Sokan nem azért vállalnak gyereket, mert annyira szeretnének, hanem leginkább társadalmi nyomásra.

Mert hát a szomszédnak/munkatársnak/boltosnak/postásnak is van gyereke, akkor nekem is kell!

Így ők nem szeretettel tekintenek majd a gyerekükre, hanem - elég durván fogalmazva - egy tárgyra.

2021. aug. 30. 19:18
 12/28 A kérdező kommentje:
Igazából én sokáig szeretve voltam és támogatva , nem tudom mi történt . Be töltöttem a 18 at és hat gondolom innentől nincs felelősség .
2021. aug. 30. 19:21
 13/28 anonim ***** válasza:
34%

Akkor csak lehet hogy félreértés az egész. Hogyha nem mondta volna hogy el kell költöznöd akkor mi lett volna a terved?

Októberben érettségi és azután? Miért otkóberben érettségizel?

2021. aug. 30. 19:25
 14/28 A kérdező kommentje:
Azután.. egyetemre mennék . Mellette dolgoznék és amint össze tudnék gyűjteni annyi pénzt hogy el mehessek illetve tudjak egy normális lakásban élni és eltartani magam , elmennék.
2021. aug. 30. 19:26
 15/28 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk ilyen nincs.
2021. aug. 30. 19:30
 16/28 A kérdező kommentje:
Mármint mi ? Hogy eltudjam tartani magam?
2021. aug. 30. 19:31
 17/28 A kérdező kommentje:

De most akkor mihez kezdjek.. nem születtem gazdag családba hogy most van egy lakásom .. és nem kell ezek miatt aggódni.

Egyszerűen tanácstalan vagyok.

2021. aug. 30. 19:32
 18/28 anonim ***** válasza:
90%

14-es: Nem tudsz vele kompromisszumot kötni?

Plusz ha lenne rendes nappali képzésed akkor tudnál menni koliba (egyetemi vagy magán). Ha az első évben 4-es átlag felett tanulsz akkor kérheted a tárgyaidat egyéni tanrendben.

Plusz még ösztöndíjat is lehet szerezni ha jól tanulsz.

És ha esetleg szeptemberben kezdődő képzésre jelentkezel akkor ott van államilag támogatott. Nem kell félévente 300-400 ezer forintot kifizetned.

Nagyon sok opciód van ha gondolod írj rám és elmagyarázom rendesen.

2021. aug. 30. 19:34
 19/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen !
2021. aug. 30. 19:44
 20/28 anonim ***** válasza:
94%
Meg amíg nappalin tanulsz, addig jár neked olyasmi juttatás, mint a családi pótlék. Kérd el tőlük.
2021. aug. 30. 19:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!