Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg anyukámnak,...

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy nem tudunk megélni?

Figyelt kérdés
Fél éve költöztünk össze a párommal albérletbe mindenféle szülői segítség nélkül. Mindketten dolgoztunk, nem nagy lábon, de azért megéltünk. Szeptembertől viszont folytatom az egyetemet, mellette nem lesz lehetőségem teljes állásban dolgozni. A párom egyéni vállalkozó, időszakosan viszonylag jól keres, de főleg a járvány és a lezárások miatt ez nem mindig kiszámítható. Az lenne a kérdésem, hogy Ti ilyen helyzetben hogyan hoznátok fel a szüleiteknek, hogy tudnának-e anyagilag segíteni? Sajnos nem túl jó a kapcsolatom velük, többek között ezért is költöztem el annak ellenére, hogy tudtam, hogy szeptembertől jön az egyetem. A költözés alatt nem segítettek semmiben, sem anyagilag, sem pakolni.

2021. aug. 30. 16:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
59%
30as nekem meg az a fura hogy valaki elvileg felnőtt, de a szüleit húzná le anyagilag hogy neki könnyebb legyen.
2021. aug. 31. 19:27
 32/43 Mattias válasza:
83%
Nekem szülőként a felnőtt gyerekem is a gyerekem, és ameddig javára váló dolgot csinál, tehát pl. egyetemre jár, az nekem is jó, támogatni való! Az, hogy külön él, szintén jó mindenkinek, hiszen nem kell egymáshoz több generációnak idomulni. Természetesen, ha egy szülő anyagilag nem tud segíteni, az más téma!
2021. aug. 31. 19:36
 33/43 anonim ***** válasza:
84%

Sehogy. Ha eddig nem érdekelted őket, akkor ezután sem fogod.

Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha felnőttként elköltöztél tőlük, akkor ne minősítsd magad vissza gyerekké. Ne csinálj segget a szádból.

Itt már többen is leírták, hogy hogyan oldhatod meg a problémát, ennél többet senki sem tud segíteni.

2021. szept. 1. 10:08
 34/43 anonim ***** válasza:
64%
32es én nem olyan buta gyereket neveltem, hogy ne tudja felmérni meg tudja-e oldani a külön életet. Ha nem tudja maradhat otthon, támogatom, ha elköltözik akkor már az ő dolga megoldani
2021. szept. 1. 14:19
 35/43 anonim ***** válasza:
86%

Mivel az előzményeket nem tudjuk mert biztosan volt valami oka annak ,hogy a szüleid nem segítettek költözéskor, igy elég nehéz válaszolni arra ,hogy most segítenének e anyagilag. Szerintem nem valószínű, mivel nem biztosak benne hogy visszakapják-e a pénzt. Valamint a kölcsön kéregetés általában úgy szokott zajlani ,hogy aki egyszer ad attól elvárják máskor is.

Szerintem valaki csak akkor költözzön külön a szüleitől ,ha tudja ,hogy önállóan tud élni .

2021. szept. 6. 20:35
 36/43 anonim ***** válasza:
39%
Hány éves a barátod ? Gondolom akinek vállalkozása van az már felnőtt ember és nem tanuló. Miért mentetek albérletbe , hiszen ott az egyik fizetése majdnem elmegy az albérletre. Vegyetek egy lakást és máris kevesebb a havi kiadás , ha nem kell albérletet fizetni.
2021. szept. 6. 20:41
 37/43 anonim ***** válasza:
61%
Azt mondják, hogy a pénz nem boldogít, lehet hogy így van ,viszont hozzásegít a boldogsághoz. Szerintem a legnagyobb és legforróbb szerelem is kihűl abban a pillanatban amikor anyagi problémák lépnek elő . A helyedben én addig otthon maradtam volna a szüleimnél amíg anyagilag nemtudom legalább saját magam eltartani , főleg úgy hogy még tanulsz és egyetemre jársz . Használd ki az iskolás éveidet, használd ki a fiatalságod, mert egy férfival fogsz tudni még az életben eleget együttélni ne akarj túl korán belekóstolni.
2021. szept. 6. 20:51
 38/43 anonim ***** válasza:
79%

Diákmunka, DÖK szociális segély.

Előbb ezzel próbálkozz.

2021. szept. 6. 21:21
 39/43 anonim ***** válasza:
73%

Csak akkor kapják a szülők (az egyik) a családi pótlékot, ha a nappalis egyetemista gyerekükkel egy háztartásban élnek. 21 éves kortól nem jár.

Diákhitel. A kormány különféle kedvezményeket nyújt. Járj utána.

2021. szept. 6. 21:28
 40/43 anonim ***** válasza:
59%

30-as

"nekem bőr nem lenne a képemen nem támogatni a gyerekem, és teljesen jó út, ha külön él ennyi idősen, ettől még nekem (is) fontos, hogy az idejét inkább TDK-val töltse, mint munkával a tanulás helyett. Fura nekem ez a felfogás."

Ugye ezt csak viccnek szántad? Ő költözött el otthonról, ezzel azt vállalta, hogy teljesen önellátó lesz. Ha kell a szülői támogatás, akkor ne akarjon ketten külön élni a párjával, mint egy felnőtt önálló ember, mert ezzel szerintem teljesen hülyének nézné a szüleit. Az szerintem teljesen más, ha otthon él a szüleivel és tanul, vagy odaköltözik esetleg a párja is, a párja fizeti a saját részét, de a szülők meg támogatják a saját gyereküket. Ő külön életet akar, de azért a szülei tartsák el ugye? Azért a lóf***nak is van vége ! Előre kellett volna gondolkodni, hogy miből fog megélni. A járvány sem most kezdődött, sőt gondolom azt is tudta fél éve, hogy szeptembertől kezd az egyetemen, de ha nem, akkor most minek kezdte el?

2021. szept. 7. 02:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!