Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy nem tudunk megélni?
Sehogy. Ha eddig nem érdekelted őket, akkor ezután sem fogod.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy ha felnőttként elköltöztél tőlük, akkor ne minősítsd magad vissza gyerekké. Ne csinálj segget a szádból.
Itt már többen is leírták, hogy hogyan oldhatod meg a problémát, ennél többet senki sem tud segíteni.
Mivel az előzményeket nem tudjuk mert biztosan volt valami oka annak ,hogy a szüleid nem segítettek költözéskor, igy elég nehéz válaszolni arra ,hogy most segítenének e anyagilag. Szerintem nem valószínű, mivel nem biztosak benne hogy visszakapják-e a pénzt. Valamint a kölcsön kéregetés általában úgy szokott zajlani ,hogy aki egyszer ad attól elvárják máskor is.
Szerintem valaki csak akkor költözzön külön a szüleitől ,ha tudja ,hogy önállóan tud élni .
Diákmunka, DÖK szociális segély.
Előbb ezzel próbálkozz.
Csak akkor kapják a szülők (az egyik) a családi pótlékot, ha a nappalis egyetemista gyerekükkel egy háztartásban élnek. 21 éves kortól nem jár.
Diákhitel. A kormány különféle kedvezményeket nyújt. Járj utána.
30-as
"nekem bőr nem lenne a képemen nem támogatni a gyerekem, és teljesen jó út, ha külön él ennyi idősen, ettől még nekem (is) fontos, hogy az idejét inkább TDK-val töltse, mint munkával a tanulás helyett. Fura nekem ez a felfogás."
Ugye ezt csak viccnek szántad? Ő költözött el otthonról, ezzel azt vállalta, hogy teljesen önellátó lesz. Ha kell a szülői támogatás, akkor ne akarjon ketten külön élni a párjával, mint egy felnőtt önálló ember, mert ezzel szerintem teljesen hülyének nézné a szüleit. Az szerintem teljesen más, ha otthon él a szüleivel és tanul, vagy odaköltözik esetleg a párja is, a párja fizeti a saját részét, de a szülők meg támogatják a saját gyereküket. Ő külön életet akar, de azért a szülei tartsák el ugye? Azért a lóf***nak is van vége ! Előre kellett volna gondolkodni, hogy miből fog megélni. A járvány sem most kezdődött, sőt gondolom azt is tudta fél éve, hogy szeptembertől kezd az egyetemen, de ha nem, akkor most minek kezdte el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!