Hogy mondjam el anyukámnak, hogy ne sértődjön meg?
Júliusban születik meg az első babánk a férjemmel. A szüleim megbeszélés nélkül kijelentették, hogy jönnek hozzánk 1 hétre. Én alapból úgy terveztem, hogy 1-2 hetet nem akarok senkit sem vendégül látni, mivel programozott császárom lesz és az első közös pillanatokat, élményeket a férjemmel akarom megélni. Számomra az is fontos, hogy összeszokjunk a babával is és valamennyire alkalmazkodjunk, az új életünkhöz. Anyukám kemény nőnek adja elő magát, Ő a vagány 50-es motoros anyuka, viszont ha egy rossz szót szólsz hozzá, akkor elmegy sírni. Nagyon kíméletesen akarom mondani neki,mert nem akarom megsiratni. A férjem szólna nekik , de tényleg nem akarom Őket megsérteni, így inkább ha kell valamit kamuzok. :( (szerintem teljesen érhető, hogy nem akarok vendégeket fogadni még)
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat, tippeket!
29/L
Nem értem miért kell ezt a dolgot így körbejárni és csomagolni.
Simán elmondod neki, hogy köszi a segítséget de jelenleg nem szeretném ha BÁRKI is idejönne több napra. Ennyi.
Ebben semmi bántó vagy sértő nincs. Ne legyetek már ilyen szolgalelkű megalkuvók.
A nem az NEM. Ennyi.
Ne jöjjön ide a vagány motoros nagyi észt osztani, sem senki.
Külön család vagytok, saját akarattal.
Ezt kéne megérteni.
Figyu, a frissanyuka kontra nagymama meccset előbb-utóbb minden családban le kell játszani, és jobb rögtön az elején. Mert később jön a "miért az ujját szopja, adjál neki cumit" vagy fordítva és társai.
Ha anyád érzékeny, azzal neki van dolga, nem neked.
Szerintem lehet ebben is kompromisszumot kötni. Ha nem laknak messze, nem kell ott aludniuk a látogatáshoz, akkor azért csak megengedhetnétek mindkét nagyszülőpàrosnak, hogy megnézzék az unokájukat az első 1-2 hétben. Mondjuk menjenek át egy héten kétszer két órára.
Mert garantálom, hogy azok a "pillanatok" friss császàrsebbel és kialvatlanul nem lesznek olyanok, ahogy te azt elképzeled. Nem mondom, hogy nem lehet ketten is ellátni a gyereket, de szerintem még örülni is fogsz, hogy ha valaki átveszi a babát 1-2 órára vagy visz kaját vagy kiteregeti a mosott ruhát.
Na mindegy, te tudod, én teljesen nem tiltanàm ki a nagyszülőket... Lehet, hogy ha ezt mellé teszed, ők sem sértődnek meg annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!