Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg anyukámnak,...

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy nem tudunk megélni?

Figyelt kérdés
Fél éve költöztünk össze a párommal albérletbe mindenféle szülői segítség nélkül. Mindketten dolgoztunk, nem nagy lábon, de azért megéltünk. Szeptembertől viszont folytatom az egyetemet, mellette nem lesz lehetőségem teljes állásban dolgozni. A párom egyéni vállalkozó, időszakosan viszonylag jól keres, de főleg a járvány és a lezárások miatt ez nem mindig kiszámítható. Az lenne a kérdésem, hogy Ti ilyen helyzetben hogyan hoznátok fel a szüleiteknek, hogy tudnának-e anyagilag segíteni? Sajnos nem túl jó a kapcsolatom velük, többek között ezért is költöztem el annak ellenére, hogy tudtam, hogy szeptembertől jön az egyetem. A költözés alatt nem segítettek semmiben, sem anyagilag, sem pakolni.

2021. aug. 30. 16:24
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
95%
Diákhitel az is hitel, hosszu távon azt is ki kell fizetni.
2021. aug. 30. 23:01
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként az eredeti kérdésre válaszolva: "Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy nem tudunk megélni?"

Így: "Anya, nem tudunk megélni!"

2021. aug. 30. 23:05
 23/43 anonim ***** válasza:
98%
Amikor elköltöztél tudván, hogy szeptembertől ismét egyetem lesz és bevételkiesés, akkor mire gondoltál? Akkor mi volt a terved?
2021. aug. 31. 00:00
 24/43 anonim ***** válasza:
90%

Végül is megemlítheted nekik. Mit veszíthetsz. Bevallod , hogy életképtelen vagy.

Itt írták egypáran, hogy ők miként oldották meg.

2021. aug. 31. 00:03
 25/43 anonim ***** válasza:
100%
18as csakhogy az egyetem nem közoktatási hanem felsőoktatási intézmény
2021. aug. 31. 05:19
 26/43 anonim ***** válasza:
90%

Ha ennyire szartak rád eddig is, én nem kérnék segítséget.

Nem tudom a diákhitel + van -e még. Kamatmentes és szabadon felhasznalhato. Ha óvatosan bansz vele, pár hónapig kitart.

Próbálj egyetem mellett minél többet dolgozni és a párod is igazán kereshet munkát, ha nincs bevétele majd. Egyéni vállalkozóként is tud főállású dolgozó lenni. A kata is olcsóbb lesz.

Ha nem megy ennyire sokszor a dolog, keressen ő is mást szerintem.

Esetleg alkalmanként adjatok plazmat is. Kb 10-15 ezret adnak alkalmanként, per fő.

Ha nem is viszitek túlzásba is segíthet kiegesziteni a jövedelmet.

Esetleg érdemes még albérletet vállalni. Béreljetek olcsóbb albit vagy szobát.

Én egyetemistakent a párommal és egy másik párral bérletem albit. Nem volt olyan, mint kettesben, de fele annyi volt az albérlet így..

2021. aug. 31. 07:50
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
#26: DIákhitel+ már nincs, bár be lett lebegtetve hogy később megint lesz, de erre nem alapoznék. "Sima" diákhitel viszont van. Igaz az nem kamatmentes, de ez van. Valamiről muszáj lesz lemondania a kérdezőnek.
2021. aug. 31. 11:33
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
18-as OKJ-n jár, egyetemen nem.
2021. aug. 31. 16:11
 29/43 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, te akartál összekötözni a pasiddal a ti dolgotok intézni a megélhetésetek. Bőr nem lenne a képemen a szüleimtől kéni ha én akartam felnőttest játszani
2021. aug. 31. 17:14
 30/43 Mattias válasza:
57%

Utolsó: nekem bőr nem lenne a képemen nem támogatni a gyerekem, és teljesen jó út, ha külön él ennyi idősen, ettől még nekem (is) fontos, hogy az idejét inkább TDK-val töltse, mint munkával a tanulás helyett. Fura nekem ez a felfogás.

kérdező: rákérdezést megér, hátha...maximum nem adnak.

2021. aug. 31. 19:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!