Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam meg anyukámnak,...

Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy nem tudunk megélni?

Figyelt kérdés
Fél éve költöztünk össze a párommal albérletbe mindenféle szülői segítség nélkül. Mindketten dolgoztunk, nem nagy lábon, de azért megéltünk. Szeptembertől viszont folytatom az egyetemet, mellette nem lesz lehetőségem teljes állásban dolgozni. A párom egyéni vállalkozó, időszakosan viszonylag jól keres, de főleg a járvány és a lezárások miatt ez nem mindig kiszámítható. Az lenne a kérdésem, hogy Ti ilyen helyzetben hogyan hoznátok fel a szüleiteknek, hogy tudnának-e anyagilag segíteni? Sajnos nem túl jó a kapcsolatom velük, többek között ezért is költöztem el annak ellenére, hogy tudtam, hogy szeptembertől jön az egyetem. A költözés alatt nem segítettek semmiben, sem anyagilag, sem pakolni.

2021. aug. 30. 16:24
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
52%

"Sajnos nem minden szakon van levelező"

Akkor nem kell azt a szakot választani, ennyi. Jelen helyzetben valamiről mindenképpen le kell mondania a kérdezőnek, kompromisszumok nélkül nem fog menni.

2021. aug. 30. 17:29
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
11: Tekintve, hogy folytatja az egyetemet, valószínű, hogy már van 2 féléve, már nem tud átmenni máshova, mert vissza kell fizetnie. Akkor már a diákhitel a jobb választás, és nem a választott szakáról kell lemondani csak hogy levelezőre mehessen, de cserébe utálja.
2021. aug. 30. 17:32
 13/43 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon furcsa, hogy pont attól kérnél segítséget, akit minden mindegy alapon ott hagytál. Csak egy kérdés. A párod hogy áll ehhez a dologhoz? Nem mondta véletlenül, hogy ezután is tartsd el magad? Amúgy tényleg a levelező, vagy diákhitel lenne a megoldás.
2021. aug. 30. 17:57
 14/43 anonim ***** válasza:
59%
minthogy egyetemista vagy , kapnak utánad valami juttatást?Ilyen családi pótlék félére gondolok. Mert nappalisoknak jár valami, ha jól tudom. Esetleg kérd el azt havonta.
2021. aug. 30. 18:35
 15/43 anonim ***** válasza:
98%
Diákhitel,levelező...Inkább ezeket választanám.
2021. aug. 30. 20:45
 16/43 anonim ***** válasza:
62%
14 vagyok. Nem értem a lepontozást. Ha az állam juttat valamit a nappali tagozatosoknak, akkor az nem a szülőnek jár, hanem a gyereknek, főleg, ha a szülők nem támogatják már semmivel. Vagy itt csupa ilyen lehúzós szülő pontozott le engem?
2021. aug. 30. 21:02
 17/43 anonim ***** válasza:
98%
#14-16, egyetemista után nem jár már CSP (családi pótlék), ezért pontoztak le.
2021. aug. 30. 21:48
 18/43 anonim ***** válasza:
24%
Pedig jár " addig, amíg a gyermek közoktatási intézményben tanul, de legfeljebb annak a tanévnek végéig, amikor betölti a 20. (sajátos nevelési igényű gyermek esetén a 23.) életévét."
2021. aug. 30. 22:00
 19/43 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetem nem közoktatási intézmény.
2021. aug. 30. 22:49
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
19-es jól mondja, egyetemista után nem jár a CSP.
2021. aug. 30. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!