Hogyan segíthetnék édesapámon?
A szüleim még 15 évvel ezelőtt elváltak, de apu azóta sincs jól. A mindennapokban normálisan funkcionál, azaz bejár a munkahelyére, ellátja a számláit, viszont egyre több alkoholt fogyaszt, ingerültebb, ápolatlan. Már a válás után elhagyta magát, nem borotválkozott/nem vágta a haját, a külsejével nem törődött. De azóta csak még nagyobb apátiába esett, a nők iránt egyáltalán nem érdeklődik. A válás után volt közvetlenül 2 barátnője, de szerintem az csak amolyan kompenzáció volt anyu hiányára.
Szerintem elakadt a gyászfolyamatban, nem tudta megfelelően feldolgozni a történteket. Én külföldön élek, úgyhogy ritkán látjuk egymást, évente max 2x, de a covid miatt most ez is akadályozott volt.
Bűntudatom van és rosszul érzem magam, amiért én is "elhagytam", de már felnőtt vagyok és a saját életemet kell élnem, nem ápolgathatom őt.
Megpróbáltam többet hívni, de nincs hozzá kedve, mindig nagyon hamar elköszön tőlem, nem szeret sztorizgatni.
Félek, ha így folytatja, annak nem lesz jó vége.
1. Ez depresszió. Magától nem fogja megoldani. Terápiára kell mennie. nem nagyon kell kerülgetni a dolgot. Beszélgetsz vele, elmondod, hogy olyan elhanyagolt, és jobban is adhatna magára. Stb. Mi ennek az oka, kérdezed. Szó szót követ, és a végén arra irányítod, hogy beszélje meg szakemberrel.
2. Így nem fog nőt találni. A nős férfiak 10 évvel tovább élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!