Mit tegyek ha anyám nem tartja tiszteletben az intimszférám?
Folyton kérem,konkrétan könyörgöm neki,hogy kopogjon mielőtt bejön a szobámba,ennek ellenére csak úgy benyitogat. A telefonomba belenézeget,és azzal fenyegetőzik hogy az egyébként rohadtul saját pénzen vett telefonomat "elveszi" mint a dedósoknak...Mikor iskolában vagyok a szobámban "pakolás" címszón turkál a cuccaim közt. Mikor fürdök,vagy WC-n vagyok szabályszerint benyitogat,ha bármit mondani akar. Múltkor szintén benyit mikor éppen a nemes szervem borotváltam,és még ő volt felháborodva...
Ha szóvá merem tenni ezeket a válaszok a következőek:
-Amíg az én lakásomban laksz...
-Amíg az én Wifim használod...
-Amíg én tartalak el...
-Amíg nem vagy 18 éves...
-Amíg az én kenyerem eszed...
-Amíg én fizetem a rezsit...
Én megértelek, mert hasonlóak a szüleim, mindenbe beleszólnak és folyton irányítani akarnak. Ha valami nem tetszik nekik akkor engem is elvernek.
Én megpróbálok minél kevesebbet elmondani nekik és már készülök rá hogy majd húzok el ahogy tudok.
Nálam ugyanez a helyzet, csak úgy egyik napról a másikra felhozott egy palit, akit akkor láttam először, aztán a boltból már egyből ide hozta a cuccait és itt is aludt. Még aznap este hallottam őket szexelni, azóta is itt lakik. A konkrétan halálos fenyegetéseivel anyámnak semmi problémája nem volt, egyszer rendőrt is hívtam, aztán elkísérték haza, másnap már jött is vissza. 14 voltam, mikor ide jött, most 20 vagyok. Ez alatt a 6 év alatt annyira megváltoztatott, romlott embernek érzem magam néha tőle. Az ő undorító viselkedései belém égtek és néha, mikor nem figyelek, azon kapom magam, hogy saját magamon veszem észre őket.
Az ajtót zárd, ha nincs rajta zár, akkor vegyél rá. Én is ezt csinálom, mert mindenhol rám nyitnának, fürdőben, wc, meg a szobámban is. Így viszont csak annyi, hogy hallom, hogy nyitnák ki, de nem sikerül, mert zárva van.
Ne haragudj azért, amit írok! A korodat nem írtad ki, csak utaltál rá. Amíg nem vagy 18, sajnos el kell viselni ezeket. Vagy másik, távolabbi iskolát keresel és kolis leszel. Szükség esetén kérj hozzá segítséget, olyan pedagógustól, akiben megbízol!
Ha ez nem járható út, igyekezz te is minél több borsot törni az orra alá.
1. Kezdetnek szerezz be néhány festékpatront, és tedd a " titkos" dobozaidba! Előbb-utóbb kétszer is meggondolja, hogy hol " keresgéljen".
2. Műszaki boltban vegyél reteszeket a szobád-, és a fürdőszoba ajtajára.
3. Mikor vendég jön hozzátok, mások előtt hozd fel a témát, hátha ők jobb belátásra bírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!