A szüleim nem fogadják el a barátom mit tegyek ?
Lassan 6 hónapja vagyok együtt egy Koreai fiúval es nagyon boldog vagyok vele .
Viszont az egyetlen egy problémánk azt hogy a szüleim sehogy sem akarják meg ismerni és el fogadni .
Mert magyar fiút akarnak mellém ezért meg abba se mentek bele hogy egyszer találkozzanak vele. Bárhogyan próbálok érvelni mellette minden egyes alkalommal azt mondják addig nem ismerik meg a barátom amíg magyar fiú nem lesz .
Szerintetek ez később esetleg változhat ?
Mar fogalmam sincsen mit tegyek hiszen nekem a szüleim es a barátom is fontos es örülnek ha ki jönnének vele de így ennek esélye sincs .
Szerintetek kellene tennem hogy végre el fogadjanak minket ?
22 éves vagyok .
Egyetemre járok csak mivel Budapesten élünk így nem éreztem szükségét annak hogy albérletbe menyek legalább is amíg be nem felejtem a sulit mert így könnyebb.
Ezért amíg otthon élek a szüleimmel ő nem jöhet hozzám én persze megyek abba nem szólnak bele .
Persze meg értem őket is hogy nem akarják meg el zárkóznak tőle de nekem igen is fontos hogy akit én szeretek azt el fogadják a szüleim még ha nem is szeretik.
Az okát csak tudod, nem? Olyan sok opció mondjuk nincs:
a) a szüleid homofóbok
b) félnek, hogy egyszer elköltözöl vele Dél-Koreába és téged vagy a jövendőbeli unokákat néhanapján sem fogják látni
a) esetén a "megszoksz vagy megszöksz" működik. Idővel (vagy az unoka megszületése után ahogy ismerősöm afroamerikai párjánál is) majd beletörődnek hogy ő a választottad. Ezt mondjuk biztos meg kell sajnos előznie a "megszöksz"-nek, mert a tartós kapcsolatot úgyis együtt élve tudod kialakítani vele. A fajgyűlölet azért élhet a szüleidben, mert "nemmagyarral" eddig még csak tévében találkozhattak, lehet pont a fiúd lesz a "pozitív példa" mert ahogy ismerkednek vele, úgy fognak rájönni, hogy ugyanolyan ember mint bármely rasszból akárki más. Erre a lehetősége(ke)t mondjuk neked kell biztosítanod. Én most a saját szülőmből indulok ki de ha annak is rágnám vele a fülét minden nap, biztos hazavihetném egy családi ebédre. Meg lássák rajtad, hogy ez nemcsak egy "szeszély" hanem hosszútávra tervezel a barátoddal (abból pl. hogyan és mennyit beszélsz kettőtökről és róla), bár 6 hónap óta csak észrevettek már valamit a szüleid is.
b) csak akkor érvényes, ha nem magyar állampolgár a fiúd. Ha tényleg nem, jogos a szüleid félelme de ki tudja, lehet pont idehaza akar letelepedni ő is. Ha meg nem, akkor nyilván menni fogsz utána mert szereted. Azt is el kell fogadniuk a szüleidnek idővel mert a te életed, te tudod, ki meg mi kell bele, nem ők, hiába akarnak jót neked.
A szüleid miatt tehát szerintem nem éri meg lemondani a koreai fiúról, ha tényleg látod benne a potenciált egy tartós, boldog párkapcsolatra. Nem uszítani akarlak ellenük, de a szüleid is pótolhatók, máskülönben nem élnének egymással még a házastársak sem.
Teljesen meg értem hogy aggódnak értem.
Egyenlőre semmi ilyesmi nincs a tervbe hogy bárhová is költöztek vele mivel mind a kettőnket ide köt az iskola.
Egyenlőre én nem is mennék vele Koreába meg mondom őszintén kicsit tartok a szüleitől mivel tudom hogy nekik nagyon sokat számít kapcsolat terén a szülők véleménye.
Esetleg ha esélyt adnának rá be látnak hogy nem is olyan rossz sőt sokkal jobban viselkedik és bánik velem mint az eddigi magyar barátaim. Úgy értem ő sokkal jobban tisztel és meg becsül.
Reménykedem benne hogy idővel jobb lesz és majd fognak felé nyitni mivel számomra ez nem csak egy futó kaland .
Szerintem is rasszitsták..
Azért álljon már meg a menet, mi az hogy ŐK akarják hogy te MAGYARral legyél? Ha eleve máshoz köt a sors, és úgy vagy boldog, így a boldogságod útjába állnak...én megszakítanám velük a kapcsolatot. Igen fiatal..de ha most nem lép, még ha magyart is találna ott is tuti lesz amibe beleköthetnek...szánalmas hozzáállás az biztos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!