A szüleim nem fogadják el a barátom mit tegyek ?
Lassan 6 hónapja vagyok együtt egy Koreai fiúval es nagyon boldog vagyok vele .
Viszont az egyetlen egy problémánk azt hogy a szüleim sehogy sem akarják meg ismerni és el fogadni .
Mert magyar fiút akarnak mellém ezért meg abba se mentek bele hogy egyszer találkozzanak vele. Bárhogyan próbálok érvelni mellette minden egyes alkalommal azt mondják addig nem ismerik meg a barátom amíg magyar fiú nem lesz .
Szerintetek ez később esetleg változhat ?
Mar fogalmam sincsen mit tegyek hiszen nekem a szüleim es a barátom is fontos es örülnek ha ki jönnének vele de így ennek esélye sincs .
Szerintetek kellene tennem hogy végre el fogadjanak minket ?
Rasszizmus. Semmit. Ez ugyanaz a mentalitás, mint ami miatt a fél országot lehet migránsokkal riogatni, mert biztosra veszik, hogy akinek turbánja van, az levágja a fejüket, mert "más ember".
Ha együtt maradtok, majd előbb-utóbb összeköltöztök, és akkor észbe kapnak.
Bocs, de offolnom kell kicsit: egyetemre jársz? Hogy lehet az? Rémesen írsz. Vessző sehol, az igekötőket és igéket mindig, minden egyes alkalommal különírod, "koreai" nagybetűvel, "egyenlőre", "nincs tervbe", de a csúcs az "albérletbe MENYEK". Hogy mentél át a magyar érettségin?
Annyira nem. Ha egy szakmunkásképzős ír így (vagy rosszabbul), én sem szólok semmit. Még itt sem szóltam volna semmit az állandóan különírt igekötők és a "menyek" nélkül. A többi úgy-ahogy elmegy, főleg a Gyakorin.
Viszont a helyesírás értelmi színvonalat tükröz, mint a beszéd. Bár senki nem ír és nem beszél tökéletesen, de ha valakitől azt hallod, hogy "mosmá leszedhessük a asztalt, mer eementek a vendégek", akkor azért tudod, hogy nem egy tanult emberrel állsz szemben. A "menjek" helyett "menyek" ugyanezt a benyomást kelti.
Ahogy hétköznapi beszédben valamennyire "lazábbra engeded magad" mint mikor nyelvtanórán vagy, úgy írásban is előfordulhat (például nem vacakolsz a vesszőkkel és a nagybetűkkel), de aki egyébként tud nagyjából helyesen beszélni, az nem kezd laza helyzetben sem suksükölni, aki pedig tud nagyjából helyesen írni, az a GYK-n sem ír olyat, hogy "menyek", és nem tesz következetesen plusz szóközöket az igekötős igék közepére.
Szerintem egy bizonyos szint fölött ne menjünk egy bizonyos szint alá. Aki egyetemre jár, az legalább általános iskolai szinten tanuljon meg írni, ha eddig nem tette. Az esze biztosan megvan hozzá, ha már egyetemista. Legyen ennyire igényes, hogy az írásából ne kifejezetten a tanulatlanság süssön.
Azért zavar ennyire, mert elinflálják az "egyetemista" és "diplomás" szavakat. Normális esetben az egyetemista/diplomás olyan embert jelent, aki (legalábbis tanulás terén) az érettségi szintje felett képes teljesíteni, akiről okkal feltételezik, hogy "biztos értelmes ember, nem hülye". Ez nem emberileg, hanem inkább munka szempontjából fontos, mert az ilyen ember összetettebb, nehezebben érthető, felelősségteljesebb feladatok elvégzésére alkalmas.
Aztán jönnek a diplomások, azt írják, "menyek", és a "diplomás" kifejezés jelentése átváltozik azzá, hogy "ugyanaz az értetlen félanalfabéta, mint a 8 általánost végzettek, csak manapság bárkit átrugdosnak a papírért az egész közép- és felsőoktatáson".
Szerintem sem erőltesd. Ha látják, hogy komoly a dolog akkor talán ők nyitnak majd felétek. És persze korai ez a latolgatás, de ha egyszer gyerekeitek lennének, majd bánhatják, hogy az unokájukat sem tudják megismerni.
Nálunk is ez volt a helyzet, igaz magyar fiú, de a szüleim nem akarták elfogadni, végül Apukám volt aki belátta, ha később a családom részese szeretne lenni, változtatnak a hozzáállásukon, és azóta jó is a kapcsolat! :) Remélem nálatok is jól alakul!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!