Most mit csináljak?
Egy sráccal járok akinek az apja német az anyja magyar. A srác 9 éves koráig élt Németországban. Amikor bemutattam a szüleimnek akkor kiakadtak hogy miért nem magyar pasim van. Pedig ők is magyarul beszélnek, magyar hagyományokat követnek, magyar állampolgárok. A fiú családja engem teljesen elfogadott. A fiút nem zavarja hogy az én szüleim nem fogadják el. Most több mint 5 évvel később van. Az 5 évben összesen 5- ször találkoztam szüleimmel ahol a párom is ott volt de mihelyt a párom kiment vagy ilyesmi rögtön szidták. Most megkérte a kezem és nem tudom hogy elmondjuk e szüleimnek vagy ne, és ha igen akkor hogyan? Egyáltalán meghívjuk őket az esküvőre?
Anyámmal soha nem volt a legjobb a kapcsolatom apával azért egész jó a kapcsolatunk. A tesóm sokat lógnak vele. A családom minden tagja beszél németül szóval ez se akadály, de az ő családja is beszél magyarul.
De csak félig német, nem?
Miért baj, hogy van benne német?
Régi idők csökevénye.
Mondd el nekik, hogy te fogsz vele együtt élni, úgyhogy ne zavarja őket hanem fogadják el, s nem kell szeretni hanem normálisan kell viselkedni a vőlegényeddel s veled a döntésed végett és nem vagy kíváncsi a véleményükre tudsz róla és elfogadtad de ennek ellenére mégis a német vőlegényt választod.
Ha nagyon okosnak akarsz tűnni akkor mondhatod nekik azt is, hogy annak az időnek vége, hogy befolyásolni, okíthattak volna, s fogadják el a döntésedet mert te is elfogadtad a nemtetszésüket és mégis meghívtad őket az életed legnagyobb kirakat eseményére a házasságodra.
Muszály leszel határozott lenni velük. Mond el higy ez van, el kell fogadni akkor is ha nem tetszik nekik. És a leendő háta mögötti kibeszélésnek véget akarsz vetni.
Én már csak azért is meg hívnám őket az esküvőre mert ha a testvéred et meghivod akkor a szüleidet kihagyni olyan dolog lenne amire örök életükre nyomot hagyna bennük. Pláne apukádéban akivel jóban vagytok.
Szerintem hívd el őket, de előtte mond el nekik a fentieket. Fontos hogy legyél kedvesen határozott. Szeretettel várjatok őket, de csak akkor menjenek ha tudnak viselkedni. Nem szeretnéd ha az esküvődön kibeszelnenek amikor a férjed hátatfordit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!