Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hol van a határa...

Szerintetek hol van a határa annak,amit egy otthon élő vagy eltartott gyereknek nem szabad elviselnie a szülőtől?

Figyelt kérdés

Pl,ha valaki otthon él vagy nem dolgozik,akkor elfogadható-e az,hogy úgy kezelik,mint egy gyereket.

-Pl akkor kell megcsinálnia valamit,amikor a szülő mondja

-Ha elmegy valahová be kell jelentenie

Több ilyen embert láttam már a környezetemben,akik habár már bőven felnőttek,30 évesek is elmúltak,de úgy kezelik őket a szüleik,mint a gyerekeket.

Jellemző ezekre a szülőkre,hogy mindenhol panaszkodnak,hogy a gyerekük milyen életképtelen,de azt vettem észre,hogy pontosan ők nevelték ilyenné.

Ha a gyerek ellent mer mondani valamiben,akkor jön az érzelmi zsarolás,hogy költözzön el.

Ha pedig netalán tényleg összepakol,akkor meg jön a rinyálás,hogy hát,akkor mi lesz a szülővel egyedül.

Szerintetek meddig egészséges a szülővel lakni,kiszolgáltatottan?

2021. aug. 17. 18:51
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:

Na,igen,alapvetően már ott kezdődik a gond,hogy sokan a gyereket is alárendelik maguknak,tehát éreztetik velük,hogy alárendeltek,kiszolgáltatottak.

És bizony,ezt meg is tanulja sok ember,hogy ez a normális.

Pl,volt olyan akivel erről beszélgettem,mondta,hogy ők az anyjával így élnek,de neki ez teljesen természetes volt,mert azt mondta,hogy hát ő az anyja.És ez normális,hogy neki parancsol.

És felnőtt emberről van szó.

Sok gyereket meg még a távolból is irányítják a szülők,nap,mint nap itt is olvasok olyan kérdéseket,amik arról szólnak,hogy a szülők vagy anyós,távolról belefurakodik az életükbe.

Van,aki meg ezt észre sem veszi,hanem normálisnak gondolja.

2021. aug. 17. 20:04
 22/50 anonim ***** válasza:
66%

Szerinted,aki itthon nem képes munkát találni,az külföldön megállja a helyét?

Nem hiszem.

Nos, ez esetben feltehetjük a kérdést, hogy mégis mit vár az élettől? Hogy egész életében kiszolgálják? Egyébként ez is érdekes, mármint az előző válaszodra, hogy ugye albérletbe nem megy, mert nem marad semmi nyugdíjra. Nos, otthon ülve várva a semmit lesz majd nyugdíj? Nem is értem ezt a gondolkodást.

Nem lehet mindenki programozó és mérnök, de engem nem is érdekelne mindenki. Téged mindenki érdekel? Te más életét akarod menedzselni vagy a sajátodat. Jelentős része éljen ott, én nem fogok. Te ezek szerint igen, hiszen ha mindenki és a jelentős része el van ott, te is el leszel ott, jó az neked. Kényelmes. Úgyis mindenki ezt csinálja...

Nos, párkapcsolattól nem kell tartanod, ebben biztos lehetsz.

"Az a baj,hogy nem adnak annyi fizetést,amiből egyedül meg lehet élni."

Ez meg a legjobb mondatod, tehát nem csinálsz lóf.szt sem, és felháborító hogy az állam nem ad annyi fizetést hogy te megélhess egyedül, csak úgy a létezésed okán. Meg kell valamiért dolgozni, a jó fizetésért pedig még tudást is kérnek. Elképesztő, alattomos dolog!

Én és úgy am block a baráti köröm nem gondolkodott így 15 évesen, mint ahogy most te. De az is igaz, mi nem vagyunk mindenkik a jelentős részből. Mi csak egyszerű senkik vagyunk, mindenki nem lehet mindenki. Az kiváltság.

2021. aug. 17. 20:11
 23/50 anonim ***** válasza:
68%
22# Ennél jobban összeszedni nem is lehetett volna.)
2021. aug. 17. 20:17
 24/50 A kérdező kommentje:

Már bocs,de szerinted az nem normális igény,ha valaki annyi pénzt szeretne kapni,amiből megél?

És hogy jön ide az állam?

Én nem az államról beszéltem,hanem általában arról,hogy sehol nem fizetnek annyit,amiből meg lehet élni.

Na,már most,ha nem tudsz megélni,akkor mi motivál?

Itt nem luxus dolgokra gondoltam,hanem csak annyira,hogy legyen mit enned,és legyen fedél a fejed felett,és lehetőleg ne egy tömegszállásra menj haza aludni,mert az olyan,mint a rabszolgaság.

Nem gondolnám úgy,hogy ez gyerekes gondolkodás,szerintem inkább az emberek túlzottan szolgalelkűek,és minél csóróbbak annál inkább ez a mentalitás jellemző,főleg nálunk.

Nem értem miért lenne luxus az,ha valakinek nincs párja,hogy egy garzon lakást tudjon bérelni a fizetéséből.

Miért,hol kellene laknia,kutyaólban?

2021. aug. 17. 20:21
 25/50 anonim ***** válasza:
41%

Már bocs,de szerinted az nem normális igény,ha valaki annyi pénzt szeretne kapni,amiből megél?

Az hogy mit szeretnél, meg a te tudásod mennyire piacképes az 2 külön fogalom. Nem fog neked senki 1 millió forintot fizetni, hogy összetologasd a Tesco előtt a bevásárlókocsikat, amit egy analfabéta vagy épp egy mentálisan sérült 12 éves gyerek is meg tud csinálni. Én is szeretnék Ford Mustang GT-be ülni, de az én tudásom a munkaerőpiacon nem találkozik ezzel az igényemmel. Ha visszaülnék az iskolapadba és tanulnék egy piacképes szakmát amivel itthon keresek nettó 800 ezret, külföldön meg a dupláját, valószínű 10 év múlva ülhetek egy Ford Mustag GT-be. A vágyak meg a szükségletek nem ugyanazok. Nem vagy gyerek aki így írja a levelet a Mikulásnak hogy mit szeretne kapni mert kivakerolta a csizmáját.

Az pedig nettó hazugság, hogy sehol nem fizetnek annyit amiből meg lehetne élni. Én 10 évvel ezelőtt Magyarországon a szakmámba (igen, szakmám van, nem diplomám, nem jártam egyetemre) kerestem 82 ezer forintot. Kimentem Ausztriába és a 82 ezer helyett kerestem 300 ezer forintot. Ma keresek 650-700 ezer forint külföldön. Persze itthon is maradhattam volna, hogy szeretnék ezt is azt is, de mivel nem volt piacképes akkoriban a szakmám, elmentem oda ahol piacképes volt és megfizették. De anyuka mellett ülve most is a 10 évvel ezelőtti szinten lennék, csak most nem 82 ezret keresnék, hanem 150 ezret. De én nem ezt választottam.

A luxus pedig a gondolkodásmódod. Az hogy felnőtt emberként így gondolkodsz, na ez luxus. Én 20 évesen nem engedtem meg magamnak ezt a gondolkodást, nem hogy 30+osan, ne adj isten 40+osan.

2021. aug. 17. 20:29
 26/50 anonim ***** válasza:
77%

Az sem luxus, hogy amíg anyádék eltartanak, elvégzel egy 3 éves képzést érettségi után. Bármelyik gazdasági, műszaki vagy informatikai szakkal lehet 2-3 év tapasztalattal nettó 500 körül keresni. De igazából a legtöbb másik szakkal is eléred a 250-300 nettót Budapesten. Vidéken meg az élet és a lakhatás is olcsóbb.

Hisztizel ilyen hülyeségek miatt, aztán észre sem veszed, hogy teljesen átlagos emberek mint az anyád meg az apád, simán boldogulnak még egy ivadékkal is a nyakukon. Te meg önmagadban sem tudsz?

2021. aug. 17. 20:37
 27/50 anonim ***** válasza:
41%
Ilyenkor azt kell, hogy a szülő is örökölte a házat az ő szülejétől -ha így van és esetleg nem ő vette. Mert ugye albérletről nem beszélhetünk, mert az akkor a szülőnek sem lenne sajátja. Nekem is nagyon rossz kapcsolatom van és volt anyámmal, nem úgy képzelt rl, amilyennek ő akarta, habár a nőknek bejövök, mert külsőre jól nézek ki, de mivel ő akart formálni ,amilyennek szerette volna, én ezt megtagadtam. Azóta is apámmal élek és persze a feleségemmel, de utóbbi itt most mellékes, mert nem ez a kérdés---, apám például mindig elfogadott olyannak amilyen vagyok: rendetlen, kicsit durva, de nem rosszindulatú és primitív felfogású. Őt ezt nem zavarta. Anyám mindig éreztette, hogy nem vagyok fontos: minden program előrébbvaló, nincs ideje hozzámjönni, nem megyünk a hegyekbe túrázni, mert ez meg az fáj, a nőket akiket hazavittem mindig kíméletlenül elűzte és a mostani feleségem is utálja. Az ilyen szülővel meg kell szakítani a kapcsolatot. Én így tettem. Neked is így kell tenned, gyűjtesz össze pénzt, hogy megvegyél egy olcsóbb lakást, mert albérlet az örök plusz adó.
2021. aug. 17. 20:39
 28/50 anonim ***** válasza:
71%

Ezt az állam dolgot én sem értem. A kérdező nem alanyi jogon értette, hanem munkabér gyanánt. Egyébként engem kirúgtak a covid miatt. Szerettem a munkahelyem. Becsületesen végeztem a munkám. Gyűjtögettem a pénzt. Ehhez persze szülőkkel kell laknom, mert nyilván fővárosi albérletárak mellett nem tudnék semmit sem félretenni. Hónapok óta nem találtam munkát... Ezért most szar ember vagyok mi?:D Rendben tartom a házat és az udvart. Én örülnék a legjobban, ha lenne annyi pénzem, hogy ezt önálló háztartásban tehessem meg. Nagyon szar ám ezeket a becsmérlő hozzászólásokat olvasni...

A kérdező bár tényleg inkább kifogáskereső retorikát alkalmaz, van igazság abban amit ír. Haveri körömből konkrétan két esetet is tudok, mikor azért nem szakítottak/jöttek össze újra, mert egyedül nem bírták az albérletet és kényelmesebb volt ketten. A fizetések szinte a régió legszarabbjai. Elvtelen kompromisszumot kell kötni, vagy itthon maradok a szülőkkel és egyszer lesz esélyem önerőt befizetve lakást venni. Vagy elköltözök és szinte minden fillérem felélem a hónap végére.

2021. aug. 17. 20:39
 29/50 anonim ***** válasza:
84%

Na kérdező, akkor olvasd el a kedves 26-os válaszát. Teljesen jogos amit írt és igaz. Tekintsünk most el mindenkitől. Mert hát mindenki nem lehet gazdaságis, műszakis vagy éppen informatikai szakember. Te éppen miért nem lehetsz? Nincs időd? Vagy esetleg túlságosan felháborító hogy tenned kell valamit valamiért? Nos?

Egyébként ezek szerint szüleidnek nagyon jó világ volt mikor felnőttek, dúskálhattak a milliókba rendesen, saját ház, gyerek... Aztamindenségit, volt ám flanc bőven.

Gondolj bele ha most ők úgy gondolkodtak volna mint most te. Milyen szar lenne a Lánchíd alatt wifit keresni az 1000 éves talált telefonon hogy le tudd írni ezeket a magasztos gondolataidat...

2021. aug. 17. 20:43
 30/50 anonim ***** válasza:
86%

28

A te eseted merőben más mint a kérdezőé, sőt még a gondolkodásod is. Itt nem arról van szó, hogy kirúgták és éppen mélyen van. Az ő gondolkodásmódja az egész életére kivetül. Te pénzt gyűjtögettél, kirúgtak, nyilván a Covid sok embert taccsra vágott. Ráadásul te azért mégiscsak látsz valami rációt a saját lakásban. Nem megy egyedül, tiszta sor. Na de hogyha elolvasod az ő válaszait, azért te századokkal feljebb vagy gondolkodás terén mint ő.

2021. aug. 17. 20:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!