Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Folyton csak panaszkodik és...

Folyton csak panaszkodik és már kezd elegem lenni. Mit tegyek? Nem akarom megbántani.

Figyelt kérdés
Anyukámnak egészségügyi problémái vannak, amik fájdalmasak. Én èrtem őt, sajnálom is de már nem bírom hallgatni. Valahogy húsvét körül kezdődött és azóta szinte mindennap azt kell hallgatni, hogy neki mennyire fáj, mennyire rosszul van, semmi nem segít, ő nem bírja. Próbáltam türelemmel, empatikusan hozzáállni de most már elég. Biztos nagyon rossz, elhiszem, hogy fáj, de nem bírom mindennap a sóhajtozásait/panaszkodásait hallgatni. Már ha csak sóhajt egyet olyan feszült leszek mert akkor tudom, hogy jön a szöveg, hogy mennyire fáj, mennyire rosszul van jaj neki mennyire rossz. Én mondtam már neki, hogy tényleg sajnálom, de azzal hogy mondja én nem tudok mit kezdeni. Erre megkaptam, hogy igazán lehetnék együttèrzőbb........ áprilistól mást sem csinálok csak hallgatom, hogy mi minden baja van és egyszer nem szóltam. Mit csináljak? Elhiszem, hogy fáj neki de már annyit mondta, hogy egyszerűen nem érdekel. Pedig az anyám és rossz érzés van bennem emiatt, hogy már egyszerűen nem tud érdekelni. Nem is tudom igazából. Bűntudatom van, hogy már nem is érdekel. Mostanába ha kezdi akkor csak úgy otthagyom, de tudom, hogy ez rosszul esik neki, szeretné ha meghallgatnám de már nem bírom. Ti mit tennétek a helyembe?

2021. aug. 16. 17:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%
Komolyan gondoljátok, hogy nem volt dokinál? Az én anyám is volt, kapott diagnózist, és utána csak még inkább kifordult magából... (4-es vagyok) Ne írjunk már ekkora közhelyeket.
2021. aug. 17. 08:24
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az enyemmel könnyebb volt a helyzet. Szerencsére felfogja, ő se szeret szenvedni, egyszerűen csak a fájdalom kitolti a napjait, nehéz elrugaszkodni tőle. Mondani szoktam neki kerek perec hogy váltsunk témát. Tőlem azért nem hangzik bunkón mert mindig végighallgatom, figyelembe veszem higy mi a baja, csak mondom neki higy beszéljünk valami másról is. Tvben pedig nézzen valami szépet, vidámat, ne állandóan ugyanazt a lehangolt műsort. Szerencsére nem mártít alkat.

Nem ismerem a tiédet. Próbáld elterelni a témát. Plusz vannak ingyenes kezelések (ez biztos mert az enyém is jár) gerincproblémára. Nézz utána Hévíz-ne is. Nem tudom hogy álltok anyagilag de nem egy nagy összeg, kezelésekre is lehet felirat i orvossal időpontot de ahhoz időben kell kérni. Ha összedobnátok egy gyógymasszázs bérletre ha van ilyen a közelben az is jó ötlet. Mindenféleképpen gyógytornász legyen.

Az a baj hogy ők már nagyon unatkoznak és csak ez marad nekik. Új barátok híján nem mozdulnak ki igazán. Az ember pszichéje is próbára van téve valamilyen szinten az öreg korban.

2021. aug. 17. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
97%
Próbálj vele teljesen semmleges dolgokról beszelni ilyenkor, probáld lekötni a figyelmét, vagy megkérni hogy segítsen neked valamiben. Ki kell zökkenteni abból hogy a fájdalomra gondoljon..én anyukámnak is nagy fájdalmai voltak, nem szedhetett gyógyszert sajnos😔 a relaxációs zenék is nagyon jók. Én most is bármit megadnék ha már csak a panaszkodását is hallhatnám..
2021. aug. 19. 15:30
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem utolsó! 😢

Viszont sajnos nem mindenki akar magán segíteni. Ha valaki nem nyitott, az nem nyitott, az állandó panaszkodástól pedig be is lehet csavarodni.

2021. aug. 19. 15:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem legalább egyszer meghallgathatnád, hogy mi a problémája. Kérdezd, hogy érezze, hogy foglalkozol vele, érdekled. Mert abból, hogy igazából azt se tudod, mi a baja, nekem az jön le, hogy sosem beszélgettél vele róla. Kérdezd meg, hogy pontosan mi a gond a gerincével, mivel biztatják az orvosok stb.
2021. szept. 8. 19:39
 16/16 anonim ***** válasza:
*érdekel
2021. szept. 8. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!