Miért panaszkodik anyám azon, hogy nem beszélgetünk, ha...?17
Anyu mindig panaszkodik, hogy nem beszélünk túl sokat, és ezt mindig rámkeni, mondván, hogy mindig be van dugva a fülem fülhallgatóval. Te pl van, hogy pár napig azokon az időkön, amikor otthon van egyáltalán nem hallgatok zenét, vagy nézek videót fülhallgatót használva. És ő ilyenkor ugyan úgy nem szól hozzám.
Vagy van amikor beszélek hozzá és úgy tesz, mintha nem hallana, vagy nem is figyel, mert valamit olvas a neten, és az olyan hű de halaszthatatlan, hogy a századik kertészkedési tippet is elolvassa. És van amikor ezt az olvasgatást random akkor kezdi el, amikor pont elkezdtünk volna beszélni.
Aztán végül soha nem beszéltünk túl sokat, mivel magától nem igazán szól hozzám, akkor sem, ha nincs más elfoglaltságom, vagy ha én beszélek hozzá akkor nem figyel egy idő után (ez általában tíz percnél rövidebb időt jelent) vagy direkt úgy csinál, mintha nem hallana. Az utóbbit főleg akkor csinálja, ha mit tudom én, említek neki valamit/kérdezek valamit, ami nem tetszik neki. Ilyenkor mindig szólok, hogy azért válaszolhatna, erre mindig kiabál, veszekszik. És egyébként is beleköt minden apróságba...
Ha ezt felhozom neki, hogy amúgy ezért nem beszélünk, akkor vagy elpoénkodja, vagy megsértődik és kiabál és veszekszik. De valahogy mindkét esetben ott lyukadunk ki, hogy igazából csak és kizárólag az én hibám, hogy ez van.
Szóval nem értem, hogy miért panaszkodik, ha ő soha nem kezdeményez beszélgetést, ha én akarok beszélni, akkor meg nem figyel. Miért csinálja ezt? Miért nem veszi észre magát?17l
Édesanyád a figyelmedet akarja magának akkor amikor ő akarja, addig ameddig ő akarja ahogyan ő akarja. A figyelmed kell, mert ettől érzi fontosnak magát. Ez egy nárcisztikus jellemvonás, de ettől ő maga még nem biztosan nárcisztikus. Lehet, hogy gyerekkorából ered vagy csak egyszerűen nem kap figyelmet mástól különös tekintettel apádra/a férfiakra.
Ajánlom figyelmedbe ezt a tesztet: https://www.youtube.com/watch?v=79LQWhNcz5Y. Remélem, hogy kevés igaz őrá.
Nekem olyan volt, hogy hetek, hónapok után "haza" mentem egyetemről, albérletből tele élményekkel, sztorikkal, mesélni valóval.
Első dolog az volt, hogy le pisszegtek, mert éppen megy a Balázs a Mónika, a Való világ a híradó meg úgy általánosan a TV. Volt hogy konkrétan rám, ordítottak, hogy "Fogd már be a pofád, nem hallom a TV-t"
Aztán persze megkaptam, hogy egész hétvégén nem is beszéltem velük...hát b..szák meg magukat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!