Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lát az anyósom minden...

Miért lát az anyósom minden apró dologban presztizs csatát?

Figyelt kérdés

Anyósom meglehetősen tűzről pattant asszony, ami a szívén, az a száján és őszintén megmondja, amit gondol. Ez eddig szép és jó, csak éppen ezt néha túlzásba viszi:

Sajnos azt érzem, hogy az elejétől (nyolcadik éve már, pedig van állandó munkahelyem, nem iszom, nem dohányzom, nem verem az asszonyt és a többi) nem igazán kedvel, amivel én alapvetően már megbírkóztam, de sokszor borul ki a bili.

Olyanok történnek meg, hogy mikor Ők jönnek látogatóba, akkor Ő nem veszi le a cipőt a házunkban (Apósom igen), de amikor mi megyünk, már oda vannak készítve a papucsok, hogy tessék gyerekek itt vannak a papucsok, vegyétek át. Kedves gesztus, mégha 3 számmal kisebb is és a szakadt sötétkék sports márkájú sz@rról van szó.

Amikor pedig náluk ebédelünk, akkor folyton olyan ételek kerülnek az asztalra, amit én nem eszek meg (lecsó, töltött káposzta, párolt zöldségek, húsból is a belsőségek) és megy a cikizés, hogy annak idején Ők a tányért is megették és milyen finnyás vagyok. Amikor pedig nálunk ebédelünk, mindig leegyeztetjük, hogy mi legyen a menü, olyan, ami mindenkinek megfelel. A feleségem külön főz a Crhon beteg (remélem jól írtam) apósomnak.

Szóval nem értem, miért kell ilyen dedós játékokba bocsátkozni? A sógornőmtől már olyat is visszahallottam, hogy nekem ha a lánya gyereket szülne, nem örülne neki. Próbáltam én is cipővel a házba menni, diszkréten le lettem teremtve, persze én hülye meg engedtem, amikor meg Ő jön be a cipőjében, hiába kínáljuk a papucsot. Van még pár ilyen dolga, pl. mikor nagyobb értéket kapunk karácsonyra, szülinapra, akkor azt évek múlva is képes az orrunk alá dörgölni, hogy bezzeg ők és bezzeg mi. Ha meg mi veszünk nekik valami nagyot, azt Ő nem fogadja el, ne szórjuk a pénzt, de még sorolhatnám éjfélig. Apósom pedig semmit nem szól az egészhez, viszont ha privátban vagyunk ketten, kedves velem és tőle érzem, hogy őszintén kedvel, szeret.

Miért, miért, miért? A sztori szempontjából mondjuk irreleváns, de 31 és 28 évesek vagyunk a feleségemmel és 2 éve házasok.

Másnak van ilyen anyósa-apósa édesanyja-édesapja stb?

2021. aug. 14. 18:48
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem ezen nem tudsz változtatni. Én éreztem, hogy az első pillanatban elkönyvelt az anyósom, olyannak amilyennek 5 év után is gondol. Nem tudom az okát, hiába vagyok kedves, figyelmes vele, mindig kimutatja, hogy nem vagyok a szíve csücske. Ez ilyen 🤷‍♂️
2021. aug. 14. 18:56
 2/22 anonim ***** válasza:
99%

Én biztos rászólnék, ha nem venné le a cipöt, amikor nálatok (meg ezek szerint náluk is) ez a szokás. Ha megsértödik, az az ö baja.

Ha meg direkt oylasmit föz, amit nem tudsz megenni, akkor legközelebb vigyél magaddal ebédet, ha rákérdez, akkor megmondod, hogy szerinted is szégyen, hoyg vinni kell magaddal valamit, hogy ne maradj éhen vendég létedre.

2021. aug. 14. 18:57
 3/22 A kérdező kommentje:
Nem tudom mit kellene bizonyítanom. Mindenünk megvan, van rendszeres jól fizető (?) állásunk, van hol laknunk, van autónk is, mindkettőnknek van jogosítványa már tényleg csak 1-2 gyerek hiányzik az életünkből, tényleg nem értem mi a baj. Kb. egy átlag középosztálybeli életszínvonalon vagyunk. Mindent meg tudok adni a lányuknak. Azóta mondjuk mostanában jobb a helyzet, hogy a havi 1 látogatás a sok hétvégi munka miatt is csökkent 2 havontára. Kaját nem akarok vinni, nem akarom, hogy végleg elmérgesedjen a viszony.
2021. aug. 14. 19:08
 4/22 anonim ***** válasza:
98%
Neki szerintem nem is igazán veled van a baja. Ha veled is lenne de normális lenne alapból akkor pl levenné a cipőt, nem viselkednek ilyen hülyén. Ha egy kis intelligencia szorul valakibe akkor nem csinál ilyeneket akkor se ha nem kedveli igazán a gyereke férjét. Szóval az anyósodnak szerintem egyszerűen a világgal van baja, és/vagy rosszindulatú ember.
2021. aug. 14. 19:16
 5/22 anonim ***** válasza:
98%

Azt gondolom hogy csak a családon belüli hierarchia rendszert próbálgatja.

Szard le.

Anyósom is valami ilyesmi volt. Évek alatt meg is elégeltem a dolgot, amikor az unokáknak semmit sem szabadott csinálni náluk, bezzeg a saját lányától az unoka, az volt az etalon.

Hát nem tettem ki a gyerekeimet ennek a látványos megkülönböztetésnek. Elváltunk és nem vagyok rájuk kiváncsi, a gyerekeim se kiváncsiak az apjuk szüleire.

2021. aug. 14. 19:23
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
A feleséged miért nem beszél vele mint lány az anyával, hogy anyu, kérlek, vedd le nálunk is a cipőt, illetve kérlek, ha megyünk, süss már kérlek egy X-t, mert a férjem azt szereti, köszi előre is?
2021. aug. 14. 19:25
 7/22 anonim ***** válasza:
91%
Minden normális anyós azt főz, amit a vőgyerekek szeretnek, meg úgy mindenki szájíze szerint van kaja.
2021. aug. 14. 19:28
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Pedig ha nem állsz a sarkadra és nem mondod meg kerek perec hogy neked x és y nem tetszik, akkor soha nem fog változni semmi, sőt. Idővel még akár az is előfordulhat hogy anyósod abból fog játékot űzni hogy mennyi olajat tehet még a tűzre, mikor szakad el nálad a cérna. Ezek egyébként nem hatalmas problémák amiket írsz, a feleségeddel úgy gondolom hogy ezt okosan meg lehetne oldani. Legközelebb ha nem veszi át a papucsot akkor meg kell neki mondani, hogy náluk is ez a szokás és ti sem azért takarítotok hogy utána mocskos cipővel menjen be, szóval vagy átveszi, vagy nem jön be. Pont. Lehet egyébként pont azt hiányolja az anyósod hogy ki állj ellene, hogy lássa hogy a lánya mellett olyan férfi áll, akivel nem lehet ilyen gyerekes játékokat űzni. Ha meg esetleg rosszul sül el és valóban azért sértődne meg, mert le kell vegye a cipőjét vagy mert ti sem az ő ízlését nézitek amikor étellel várjátok őket, akkor gondolom a feleséged neked adna igazat, tehát olyan rosszul nem sülhet el szvsz.
2021. aug. 14. 19:28
 9/22 anonim ***** válasza:
94%
Sose szerettem a "szívemen az a számon" embereket, ha van egy kis rosszindulatusag valakiben akkor sok embert megbántanak.
2021. aug. 14. 19:30
 10/22 anonim ***** válasza:
98%
Addig, amíg nem állsz ki magadért, sz@rba sem fog venni soha. Nyámnyilának tart és provokál. Nem vagy neki eléggé férfi. Nyisd ki a szád mondd ki a dolgokat kerek perec, ne kerülgesd a forró kását és hidd el, emberszámba fog venni. Értékelni fog. Ez a primitíveknél így működik.
2021. aug. 14. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!