Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy hívod a szüleidet,...

Hogy hívod a szüleidet, anya-apa vagy anyu-apu?

Figyelt kérdés
Nálunk a családban mindenki az u végűt használja. Szerintem kedvesebb hangzású, mint az anya-apa. Az olyan hideg vagy személytelen nekem. Ti melyilet használjátok?

2021. aug. 14. 11:21
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%
Anya-apa.
2021. aug. 14. 14:43
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Apukám, anyukám ha másnak szóba hozom őket.

Apának szólítottam apukámat, vagy kiskamaszként a magam kitalálta mesebeli becenevén.

Mikos még ovis voltam és keservesen sírtam egy műtét előtt, akkor emlékszem, hogy azt zokogtam ki a világba, hogy apukaaa :)

A gyerekemnek úgy beszélek róluk, hogy nagyanyád és nagyapád, vagy mama és papa, a saját gyerekkori emlékeim miatt.

2021. aug. 14. 14:50
 33/42 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a lányaim (az elsö házasságomból) anyunak szólítanak, a fiaim (második kapcsolat) meg anyának. Nem tudom, miért alakult így, de nekem egyikkel sincs bajom, egyformának érzem.
2021. aug. 14. 16:40
 34/42 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anya apa vagy anyukám apukám. Férjeméknél anyu apu. Az "u" végződés nekem nagyon idegen, régies. Anyukám hívta így nagymamámat így nekem mindig a nagyszülők jutnak eszembe
2021. aug. 14. 20:06
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
Édesanyám és édesapám. Gyermekem pedig édesmamának és édespapának szólítja őket.
2021. aug. 14. 20:08
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért, de nekem az édesanyám/édesapám olyan modoros, eröltett, soha nem szólítanám így öket!
2021. aug. 14. 21:05
 37/42 anonim ***** válasza:
25%
Anya-apa. Az anyu-apu nekem negédeskedően hangzik, irritál.
2021. aug. 14. 21:52
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Anyu, Anya, Icsanya ami épp a számra jön 😁

Apám, anyu volt férje, ha anyának hivatkozom rá akkor csak 'a volt férjed'.

2021. aug. 14. 22:07
 39/42 anonim ***** válasza:
Apuci
2021. aug. 14. 23:40
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám "Nya", apukám Apa vagy Apu, ahogy épp jön. Mobilomba a számuk Anya és Apa néven van lementve. Régebben ezer féle becenevet adtam nekik (apukámat pl. "Pac"-nak hívtam az "Apuci"-ból alakítva, nem szerette :D), mára ez kikopott, anyumé maradt meg.

Ha valakinek hivatkozok rájuk, akkor anyum/apum vagy anyukám/apukám.

Anyum a mai napig becéz minket tesómmal, apum a keresztnevünkön szólít (max. -ka/-ke végződéssel).

2021. aug. 14. 23:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!