Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem hagynak békén a szüleim?...

Nem hagynak békén a szüleim? (a kérdőjel azért kell mert nem engedte fel rakni a kérdést)

Figyelt kérdés

Az összes ajtónak nyitva kell lennie a szobám felé mert "beszorul a levegő" (nem is mozog mivel nincs más fok levegő a házba alap fizika tudás), a szobámat szinte folyosónak tekintik (2 ajtó van) csak úgy berontanak és felsorolják mit csináljak(vagy miért vagyok rossz gonosz alak) aztán kicseszik az ajtót és leüvöltenek hogy ne csukjam be. Tudom ez csak nyafogásnak tűnik, de sok minden van még a háttérben amik durva piszkálások, majd akkor mondok egyet ha valaki azt gondolja ez normális. Én sem gondolom hogy ez normális, és amikor macskát mentünk venni akkor is mondta anya ismerőse hogy miért nem hagy békén.Teljesen nyitott gondolatú vagyok de így is mindennel idegesítenek. Az egy dolog hogy rendetlen vagyok de szerintem a szülők nagy része össze tenné a kezét ha csak ennyi gondjuk lenne. A pakolást nézve, én sem akarok disznóólban élni ezt nem gondolhatják komolyan. Azt hiszik mintha életképtelen lennék pedig már főzni is tudok, programozni, elektronikai cuccokat is csináltam már szóval már nem vagyok az a "taknyos kölyök" aminek vesznek.

És tudom, kedvesek is de kikészít ez. Mindig valamivel kienyhítik a szívemet és nem írom meg ezt a kérdést de most már nagyon idegesít. (túlságosan nem vagyok haragtartó)

Szerintetek mit csináljak?

2021. aug. 10. 17:45
 1/8 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
93%

Hány éves vagy?

Nyilván egy tinédzsernek szüksége van privát térre és néha elvonulni a családtól és egyedül lenni.

Érdemes lenne beszélni a szüleiddel, hogy már nem egy 6 éves gyerek vagy, akire vigyázni kell. Ha végképp nincs nyugtod, menj el sétálni, sportolni vagy a haverokkal valahova.

2021. aug. 10. 18:01
 2/8 anonim ***** válasza:
77%

Egyrészt ez túl rövid és felületes leírás hogy részletesen bele lehessen menni. Értem hogy nem lehet egyperces novellát írni.

Nos ha tippelnem kéne akkor kamasz vagy éppen (1x éves). Eltaláltam?

Semmi baj nincsen a koroddal.

Jó vagy a rossz hírrel kezdjem?

Rossz: Neked kell felnőtt módjára ezen változtatni.

Konfliktus kezelés gyakorlat. Ez a felnőtté válás egyik lépcsője.

Vagy most vagy később, tök mindegy. Nyilván kimaradt a leírásból a számodra kényes rész hogy szapuljuk a szüleidet.

Ez egy mindenkinek nehéz időszak sok szempontból.

Meg kell próbálni külső szemlélőként a helyzetet látni.

Szüleidnek is nehéz mert épp leválási szakasz van és eléggé frusztráló hogy már nem az a kisgyerek vagy akit pontról pontra lehet irányítani és mindig az van amit ők akarnak. Miközben az előző 1x évben nagyon is így volt. Meg kellett szokni, tanulni hogyan irányítsanak mint szülők.

Nyitni kell jobban feléjük, és lehet nem úgy tűnik de szerintem igen pozitívan fogják értékelni ha szóba hozod és eléjük állsz hogy megbeszéljétek, de ez nem a sárdobálásról szól hanem a konstruktivitásról. Kérsz és adsz valamit... Sárdobálásnak nincs vége. Vagy hát jelen esetben lesz mert hogy ők a felnőttek.

Családi környezetben pedig a legjobb mert nagyon sok mindent megbocsájtanak amit a lakás falain kívül soha senki nem fog...

Szóval nem nem az a lényege hogy egymás fejéhez vagdossátok mi mit rontott el. Neked ez nagyon rosszul esik, miért van ez így. Beszéljétek meg.

Nem és nem elfecsérelt idő gépezés helyett, mert az elfecsérelt idő.

Van egy 14 éves kamasz fiam. A tiednél jóval komolyabb csőrték vannak napi szinten. Fel akar nőni meg nem is. Gyerek maradna felelősségek nélkül de a felnőttséggel járó jogokat pedig szeretné. Mindenki máshogy éli meg...

Covid nem tett jót a kamaszoknak mert el voltak zárva egymástól, bezárkóztak sokan és most nehezen találják a kulcsot a külvilághoz.

Vedd észre pontosan mi történik és ne csak a te szemszögedet nézd meg. Gondold át és úgy állj eléjük. A legnagyobb veszekedés után is értékelni fogják. Lehet poénkodni is hogy oldva legyen a hangulat. Önértékelési gyakorlat is.

Jó hír, múló állapot. Még jobb hogy te is bele tudsz szólni az alakulásba, és ez nem a szüleid érdeke hanem a tiéd első sorban.

Tudjál kompromisszumokat kötni az életben.

Viszont nekik mindig a kisfiuk maradsz, akkor is ha 40+ éves leszel és a családoddal, unokákkal éppen mész látogatóba vagy húsvétolni akkor is...

2021. aug. 10. 18:16
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

Nálunk is volt egy ilyen időszak, aztán leszoktak a szekálódásról.

Rajtad vezetik le stresszt.

Ha teheted kb csak aludni járj haza, neked is jót tesz, ha szocializálódsz és nem leszel útban. Akár menj el dolgozni és a pénzből szervezz magadnak programokat.

2021. aug. 10. 19:11
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsö lehetöség: átbeszélni mindent normálisan, néha csodákra képes.
2021. aug. 11. 02:19
 5/8 anonim válasza:
100%
Szerintem beszéljétek meg. Ha nem javul a helyzet, akkor örülj hogy van szobád és nem velük alszol. Mert van ilyen is.
2021. aug. 11. 22:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Szerintem biztos nem csinálnának semmit ma is olyan szemét volt velem a nevelőapám hogy csak na. Én szeretem a régi gépeket erre amikor szerelem hogy működjön mondja az egy szemét aztán tulajdonképpen hosszan lehülyézett tudom nem vagyok egy angyal de ez sziven ütött és mindig így csinálja hogy minél szarabbul essen nekem.
2021. aug. 25. 11:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért született hogy veled kitoljon reggeltől estig...
2021. aug. 25. 12:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Meg már lassan egy éve van "herpeszem" és kb 1 hónapja van egy lila folt az orromon én mondom már neki hónapok óta hogy hívjuk fel az orvost de a folyamatos majdolgatásával fog megölni engem egyszer. Az is lehet valami komoly bajom van azt erre le se szar. ha annyira törődne velem azonnal felhívta volna az orvost nem "jajj délután nincs" meg "jajj most fáradt vagyok majd jövőhéten". AZ EGÉSZSÉGEMMEL JÁTSZADOZUNG B+
2021. szept. 3. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!