Az internet csodájának köszönhetően sem érzem azt, hogy mindent ki tudok keresni, és elégedett vagyok a válasszal, így bízom benne, hogy tudtok nekem segíteni, és megválaszoljátok ezt a néhány kérdést. Kell kérdőjel is, úgyhogy ezt itt hagyom->?
Találd ki, hogy melyik oxigéntartalmú szerves vegyületre illik a leírás! Add meg a nevét és a szerkezeti képletét!
a, bódító hatása miatt régen altatásra, ma főleg oldószerként használják
b, felhasználható tartósításra, kozmetikumok készítésére és robbanószer gyártásra is
c, nagyon jó oldószere a festékeknek és a lakkoknak
d, kálciummal képzett sója a vesekő kialakulását okozza
e, nagyon mérgező: vakságot, halált okozhat
f, felhalmozódása okozza az izomlázat
Köszönöm, ha segítettél! ♥
a Cián
b hiDROGén
c benzin
d gyógyszerek
e Sok számítógépezés
f stressz
És itt melyiket nem sikerült kikeresni?
Csak mert elég lenne beírnod ennyit a google, hogy
1) "bódító altató"
2) "tartósítószer robbanószer"
3) ehhez talán még google se kell
4) "vesekő"
5) ehhez talán kell egy kis ismeret, ha nem akarsz mondjuk 1 percig keresni, annyit segítek, hogy alkoholos italokban előfordulhat
6) "izomláz"
Ennyit kellene beírni a keresőbe, és az utolsónál nem nyitottam meg az első találatot, de a második a wikipedia, ott fixen ott van a megoldás, a többinél meg a legelső találat kidobja.
Te vagy semmit se tudsz kikeresni és tök hülye vagy bármilyen információ kereséshez, vagy meg se próbáltad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!