Hogy hívod a szüleidet, anya-apa vagy anyu-apu?
Figyelt kérdés
Nálunk a családban mindenki az u végűt használja. Szerintem kedvesebb hangzású, mint az anya-apa. Az olyan hideg vagy személytelen nekem. Ti melyilet használjátok?2021. aug. 14. 11:21
11/42 anonim válasza:
Hát, én ezen téren abnormális vagyok, mert én a keresztnevükön szólítom őket. Nem tudom, miért. A történetnek azt a verzióját hallottam, hogy egyszer mikor még kisgyerek voltam, a keresztnevükön szólítottam őket és ezt aranyosnak tartották és rám hagyták. Azóta így vagyok. Nekem az anya-apa a nagyon furcsa.
12/42 anonim válasza:
Mami és apa. Férjem úgy szólítja anyósom hogy muter csótány. 🤦🏻♀️ Anyósom fantasztikus asszony, jó humor érzékkel. Nem bánja ha igy szólítják. 🤷♀️
13/42 anonim válasza:
Ha szólítom őket: anya, apa. Ha másnak beszélek róluk: anyukám, apukám.
19/42 anonim válasza:
Anya, apa. Felénk valahogy az idősebb generáció használja az u végűt. A még idősebbek meg anyuka/apuka. Köztük vannak, akik magázzák is a szüleiket.
20/42 anonim válasza:
Gyerekként anya, apa, felnőttként anyu, apu. De amúgy nekem kedvesebb az a betűs. Az én kisfiam is apának hív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!