Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell ordibálni, ha...

Miért kell ordibálni, ha olyan szót használok, amit ő nem ismer? Vagy ez normális? Más szülő is szokta ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Anyuval nem túl jó a kapcsolatunk, ezért elég ritkán beszélünk, annak ellenére, hogy itthon lakok. Viszont ha beszélünk, és ne adj isten én használok egy szót, amit a mindennapjaimban gyakran szoktam egyébként, lehet, hogy szleng, de lehet, hogy csak egy olyan szó, amit ő szimplán nem ismer. És akkor mindig elkezd kiabálni, hogy én nem a haverja vagyok, vele normálisan beszéljek, mert ő nem ért ilyen hülye szavakat. Például legutóbb az "ignorálni" szón akadt ki így.

Én igazából azt nem értem, hogy miért nem lehet kulturáltan rákérdezni az ismeretlen szóra, vagy legalább nem ordibálva elmondani, hogy nem tudja és nem is érdekli az adott szó. Amikor próbáltam vele erről beszélni akkor kiakadt, és arról magyarázott, hogy amit ő csinál az teljesen normális, más szülő is szokott kiabálni a gyerekével, ha nem érti, hogy mit jelent egy-egy adott szó, amit használ.....(Mondjuk kétlem, hogy így lenne)

Tényleg normális ez? Egyáltalán miért kell rögtön ordibálni?

Szülők! Ti is szoktatok így viselkedni, ha nem értetek valamit?

2021. aug. 13. 09:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
9%

"Én meg tudom kérdezi, hogy mi az, nem kezdek el ordibálni, hogy nekem ne használjon ilyen hülye szavakat, én nem a munkatársa vagyok, hanem a gyereke. Szerintem ez azért alap lenne."

Jó, te így reagálsz, ő meg máshogy. Más a temperamentumotok, más a stressztűrésetek (és ez esetenként is változó), stb. Attól, hogy ő máshogyan reagál, még az is lehet "normális".

"amúgy nem meglepő, hogy nem ismerem a munkátjával kapcsolatos szakszavakat"

Attól függ, hogy mennyit szokott róla mesélni és mennyire szoktál odafigyelni rá. Simán lehet, hogy tényleg azt gondolja, ismerhetnél már bizonyos szakkifejezéseket, ha úgy általában kicsit jobban figyelnél rá, amikor a munkájáról beszél...

"specifikusan tudjam"

???

[link]

[link]

[link]

2021. aug. 13. 13:56
 22/36 anonim ***** válasza:
95%
Mindjuk, hogy kinél mi a “normális”, az is változó, igen. Van társaság, ahol az is normális, ha szotyihélyt köpködnek a padlóra.
2021. aug. 13. 13:59
 23/36 anonim ***** válasza:
52%

Próbáld meg őket átnevelni, és felhozni legalább a te szintedhez.

Pl. én sem tudom, mit jelent az "ingorálni" kifejezés, de azért nem ordibálok szerteszpéjjel. Megkeresem a kuglival, aszt annyi

2021. aug. 13. 17:21
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

"Próbáld meg őket átnevelni"

Szülőket átnevelni? :D

Reménytelen vállalkozás. Bárkit átnevelni az. De szülőket, akik egy másik generáció, főleg. (Minden rosszindulat nélkül mondom. Egyszerűen nem lehet. Ők olyanok, amilyenek, úgy kell tudni elfogadni őket - meg mindenkit mondjuk úgy 18 éves kor fölött (és akkor már nagyon megengedő voltam) -, ahogy vannak.)

2021. aug. 13. 17:40
 25/36 anonim ***** válasza:
95%
nalam is van hohy valamit nem ertek amit a gyerekek mondanak. vahy epp angolul mondanak egy kifejezest amit meg nem hallottam (Angliaban elunk), olyankor mondom nekik hogy kisfiam/kislanyom mondd mar el mi a feszkes fenet jelent ez a kifejezes. de nem szoktam kiabalni emiatt. elmagyarazzak en meg bologatok hogy oke, ezt is jo tudni
2021. aug. 13. 21:03
 26/36 anonim ***** válasza:
81%

A volt legjobb barátnőm is ilyen volt. Nem használok ismeretlen, bonyolult szavakat, egyszerűen csak más intelligenciaszinten voltunk. Én is az “ignorálni”-hoz hasonló kifejezést használtam egyszer (nem tudom már pontosan mit, de kb ennyire volt “bonyolult”) és elkezdett kiabálni, hogy direkt használok olyan szavakat, amiket ő nem ért, hogy okosabbnak tűnjek. Holott sosem akartam ilyesmit, ez inkább az ő frusztrációja volt, ingerült lett attól, hogy nem ismer bizonyos szavakat.

Írták itt páran, hogy használj akkor egyszerűbb szavakat, de szerintem felesleges lebutítani a beszédmódod. Nekem az említett barátnőmmel mindig úgy kellett alakítanom a mondataimat, hogy a lehető legegyszerűbb szavakat használjam, hogy megértse. Nagyon fárasztó ez. Kicsit tájékozódjon anyukád (persze úgysem fog, az ilyen emberek nem nyitottak erre), te meg próbáld nem felvenni, amikor kiabál veled emiatt. Zavarja, hogy butább nálad. Ez van, ne vedd magadra.

2021. aug. 13. 21:05
 27/36 anonim ***** válasza:
50%

"olyankor mondom nekik hogy kisfiam/kislanyom mondd mar el mi a feszkes fenet jelent ez a kifejezes"

Vannak, akik már ezen is kiakadnának, hogy "miért mondja az anyám, hogy mi a fészkes fenét jelent, normális ez?" :D

2021. aug. 13. 22:53
 28/36 anonim ***** válasza:
14%

"Nem használok ismeretlen, bonyolult szavakat, egyszerűen csak más intelligenciaszinten voltunk."

És azt hiszed, hogy te álltál felette, pedig messze nem biztos a leírtak alapján.

"Én is az “ignorálni”-hoz hasonló kifejezést használtam egyszer"

De nyilván nem először, ha kiabálni kezdett.

"Írták itt páran, hogy használj akkor egyszerűbb szavakat, de szerintem felesleges lebutítani a beszédmódod."

Egyszerűbb szavakat használni nem azt jelenti, hogy lebutítani a beszédmódot.

"próbáld nem felvenni, amikor kiabál veled emiatt. Zavarja, hogy butább nálad. Ez van, ne vedd magadra."

Vagyis hagyja kiabálni, meg se próbálja elérni, hogy ne kiabáljon. Tényleg tök jó megoldás, jól mutatja a híres intelligenciaszintedet. :)

2021. aug. 13. 23:04
 29/36 anonim ***** válasza:
93%
Kiabálnia azért tényleg nem kéne.
2021. aug. 14. 00:57
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen csak buta, és zavarja hogy buta.
2022. máj. 25. 16:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!