Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor ő nem is szereti a...

Most akkor ő nem is szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Szóval van egy kollégám 37 éves férfi. Jóban vagyunk mint kollegák. Megkérdeztem tőle hogy nehéz e hogy más gyerekeit nevelni. Amire kb azt mondta: -tők jó mer ha baj van akkor probléma nélkül távozhat.

5,7 évesek a gyerekek, állítólag csúnya válás volt 3-4éve mert eredetileg az anyuka szeretője volt ő.

Erre is rákérdeztem finoman, azt mondta szerinte nem baj mert a nőt verte a férje ő meg még csak nem is üvöltözik.

2021. aug. 11. 13:25
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
77%
Miért kéne szeretnie idegen gyerekeket? Neveli őket, ok, eltűri őket, ok, de nem köteles imádnia őket.
2021. aug. 12. 11:33
 22/28 anonim ***** válasza:
77%

17-es, tudod, mennyi kamasz vágja a nevelőapja/anyja fejéhez, hogy te nekem nem parancsolsz, nem vagy az anyám/apám? Na, ezek után miért is kéne nevelnie a nem is vérszerinti gyerekét?

Ezért?

2021. aug. 12. 11:35
 23/28 anonim ***** válasza:
84%

"tudod, mennyi kamasz vágja a nevelőapja/anyja fejéhez, hogy te nekem nem parancsolsz, nem vagy az anyám/apám? Na, ezek után miért is kéne nevelnie a nem is vérszerinti gyerekét?

Ezért?"

:-O

Miért is kéne elvárni egy kamasztól, akinek darabjaira hullott azzal, hogy a szülei elváltak, hogy mindjárt a kezéből egyen annak, aki az egyik szülője helyébe akar lépni (ha mással nem, hát azzal, hogy a másik szülője mellet köt ki)?

Miért is kéne annak, aki nem akarja mások vérszerinti gyerekeit nevelni olyannal állnia össze, akinek mástól vannak gyerekei? Szabadon választott.

Nagyon nehéz feladat. De aki egy csöppet is gondolkodik, mielőtt gyerekes párt választ, az ezt a részét is vállalja az életnek: tudja, hogy lesznek konfliktusok, lesznek beszólások, lesz ellenkezés, stb., de nem hálát vár a gyerektől (kamasztól főleg nem ;-) ), hanem teszi, amit megtehet: neveli legjobb tudása szerint - ha a gyerek tiltakozik a parancsolás ellen, akkor nem parancsolva, hanem más hangnemben, észérvekkel, stb., valami majd csak beválik, ha érzi a gyerek, hogy jót akar neki.

2021. aug. 12. 12:25
 24/28 anonim ***** válasza:
71%

23

Ez baromság. Egy mostohaszülőnek egyáltalán nem dolga nevelni a gyereket akihez semmi köze. Gondolom te sem örülnél ha a szomszéd átjönne és pofán vágná a gyereked.

2021. aug. 12. 12:28
 25/28 anonim ***** válasza:
95%

Milyen szomszéd? Hogyhogy pofán vágná? Nevelésről van szó. Az nem egyenlő a pofán vágással.

És hogyhogy egyáltalán nem dolga? Hiszen együtt él velük! (Vagy te miről beszélsz?)

A mostohaszülőnek a nevében is benne van, hogy szülő, tehát a nevelés is a dolga.

Aki ennyire rosszul van még a gondolatától is, az ne parkoljon le gyerekes férfi vagy nő mellett és kész. Nem kötelező.

2021. aug. 12. 12:32
 26/28 anonim ***** válasza:
59%

25

Ez a szó akkoriból ered amikor még nem váltak el az emberek az első összeveszés után és csak úgy lett apucinak utódja ha ő már a földalatt pihent. De anyuka/apuka új pasija/nője a gyereknek nem szülője. Semmi köze hozzá, nevelni meg aztán pláne nincs joga. Ha az én párom próbàlná nevelni a fiam, akkor gyorsan véget érne a kapcsolatunk.

2021. aug. 12. 12:36
 27/28 anonim ***** válasza:
95%

"Ha az én párom próbàlná nevelni a fiam, akkor gyorsan véget érne a kapcsolatunk."

Minden gyereket mindenki nevel, aki a közelébe kerül (a tanárai, az edzője, igen, még a szomszéd is, csak hirtelen nem tudtam, hogy jön ide a pofán vágással - aminek nyilván nem örülnék, de valamiféle nevelő hatása lenne annak is, igen) akár tetszik neked, akár nem, akár tud róla az illető, akár nem. Minél közelebbi a kapcsolata a gyerekkel, minél több időt töltenek együtt, annál inkább neveli a te párod is a gyerekedet, amióta együtt vagytok, hiszen mintát ad neki (ha együtt is éltek, akkor napi szinten, millió dologban) - és ez a legfontosabb: te is a mintaadással neveled leginkább, nem azzal, hogy időnként mondjuk kiselőadást tartasz neki arról, hogy miért fontos jól tanulni, vagy köszönni, vagy nem malac módra enni, vagy akármi, hanem azzal, hogy te malac módra eszel-e vagy kulturáltan, stb.

De nyugi, ha csak olyan szinten vagytok, hogy "anyuka/apuka új pasija/nője", akkor azért kevésbé van hatással a gyerekre, még akkor is, ha együtt éltek, az igaz, hiszen érzi a gyerek is, hogy csak átmeneti állapot, hogy ott van ő is veletek - de addig, amíg ott van, addig bizony ő is neveli, ha nem is tud(tok) róla.

2021. aug. 12. 14:11
 28/28 anonim ***** válasza:
96%

"Ha az én párom próbálná meg nevelni a fiam, akkor gyorsan véget érne a kapcsolatunk"

Jobb is.

2021. aug. 12. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!