Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor ő nem is szereti a...

Most akkor ő nem is szereti a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Szóval van egy kollégám 37 éves férfi. Jóban vagyunk mint kollegák. Megkérdeztem tőle hogy nehéz e hogy más gyerekeit nevelni. Amire kb azt mondta: -tők jó mer ha baj van akkor probléma nélkül távozhat.

5,7 évesek a gyerekek, állítólag csúnya válás volt 3-4éve mert eredetileg az anyuka szeretője volt ő.

Erre is rákérdeztem finoman, azt mondta szerinte nem baj mert a nőt verte a férje ő meg még csak nem is üvöltözik.

2021. aug. 11. 13:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
Nekem is volt olyan barátnőm akinek volt egy kisfia. Jól elvoltunk a gyerekkel, jártunk horgászni, búvárvizsgát szereztünk közösen de mióta szétmentünk nem találkoztunk, megszakadt minden kapcsolat és nem is éreztem soha emiatt rosszul magam. Saját fiam ha egy éjszakát a nagyszülőknél alszik már az rossz érzéssel tölt el, tehát nagyon más egy saját gyerek. Nem érzed más gyereke iránt azt amit a sajátod iránt. Nem egy liga a kettő.
2021. aug. 11. 15:06
 12/28 anonim ***** válasza:
78%

"nagyon más egy saját gyerek. Nem érzed más gyereke iránt azt amit a sajátod iránt. Nem egy liga a kettő."

Elköteleződés nélkül nem. De ha örökbefogadó szülőket kérdezel erről, akkor kiderül, hogy nagyon is tud egy liga lenni: a szülők hozzáállásától függ. A gyerek hozzáállása mindig az, hogy örökre szólónak akarja, minél kisebb, annál inkább, tehát aki lelép mellőlük, mindenképpen összetöri a szívüket...

2021. aug. 11. 15:14
 13/28 anonim ***** válasza:
88%

12!

Bakker, az örökbefogadás ahogy a neve is mondja, örökre szól. Itt meg egy ki tudja meddig tartó kapcsolatról van szó, ahol a partnernek kb soha nem lesz semmi joga a gyerekekhez.

2021. aug. 11. 15:41
 14/28 anonim ***** válasza:
51%
Ha akarná, lehetne joga hozzájuk. A gond pont az, hogy nem akarja.
2021. aug. 11. 15:43
 15/28 anonim ***** válasza:
91%
Most fogadja örökbe a nő gyerekeit, hogy anyagilag őt terheljék azok is a kapcsolat megszakadása után? Bolond lenne.
2021. aug. 11. 15:45
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

14!

Nem oylan egyszerű. Köze akkor lehetne hozza, ha örökbe fogadna őket. Itt eleve csak és kizárólag a hazastarsinorokbefogadas működhetne. Tehát A, előbb feleségül kellene venni a nőt, majd B, meggyőzni a vérszerinti apát, hogy mondjon le a gyerekeiről és C, meggyőzni a gyerekeket, hogy egyezzenek bele az örökbefogadásba.

2021. aug. 11. 15:57
 17/28 anonim ***** válasza:
67%
Elég lenne eldöntenie, hogy örökre a nővel akar élni - ebből már következne, aminek következnie kell (nem feltétlenül szükséges, hogy örökbe is fogadja a gyerekeket). Az elhatározás az érdekes, nem a papírok, itt pedig pont az nincs meg. És ezt a gyerekek mindig pontosan érzik az antennáikkal...
2021. aug. 11. 16:17
 18/28 anonim ***** válasza:
80%

12

Szerintem az sem olyan mint a saját de értelemszerűen sokkal szorosabb kapcsolat mint egy nevelt gyerekkel. Legalább is férfioldalról így látom. Azt azért nem lehet semmivel helyettesíteni amikor a saját gyermeked a születése után pár másodperccel a karodban tarthatod, ahogy látod napról napra hogy fejlődik stb. Az örökbefogadot gyerek is persze szoros, de egy csomó élmény meg idő kimarad amit szerintem nem lehet pótolni. Persze őt is szereted, felelősséggel tartozol érte, de az a kapocs ami saját gyerekkel van szerintem nincs meg teljesen, a nevelt gyerek meg kvázi egy lakótárs akivel ha mázlid van jól kijössz, de kb ennyi a max.

2021. aug. 11. 16:23
 19/28 anonim ***** válasza:
73%

"Elég lenne eldöntenie, hogy örökre a nővel akar élni -..."

Ja. Gondolom anno a gyerekek apja is eldöntötte ugyanezt.

2021. aug. 11. 16:46
 20/28 anonim ***** válasza:
35%
Nem igazán foglalkozik velük.
2021. aug. 12. 02:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!