Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjemmel és a 8 éves...

A férjemmel és a 8 éves gyerekünkkel sajnos anyósnál lakunk. Anyósom és férjem napi szinten ordibálnak a gyerekkel, káromkodva is nagyon sokszor. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

1. Nem vagyunk romák, ha valaki azt hinné, csak mert anyósom és párom erőteljesen káromkodik 2. Anyósom hiába dolgozott gyerekek mellett óvodaban, valamiért a vér szerinti unokájával már egyre jobban veszekszik. Akkor is ha csak kiborít valamit a pohárból.

Tény és való a gyerkőcünk figyelemzavaros, hiperaktív, neurológusnál is voltunk és járunk vele fejlesztésre. Ő kicsit más. Ha valami rosszat csinál, azt sem szándékosan.

A férjem is i.ten. f@cázik a gyerekkel!

Én hiába csitítgatom hogy vegyék vissza magukat, csak azt kapom vissza, hogy én is ha úgy van, veszekszek a gyerekkel (de nem káromkodva), és nem úgy hogy a szomszédok is hallják.

Mert igenis volt már úgy hogy ismerős megkérdezte négyszemközt, hogy a párom miért ilyen idegbeteg...

Meg ha anyósom viszi magával a gyerkőcöt a boltba az úton végig civakodnak és ezt hallom vissza... sajnos nem jön ki anyósom a gyerekünkkel...

Már attól félek hogy valaki feljelent minket a gyámügynél a gyerek szóbeli bántalmazásáért...

2021. aug. 8. 15:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
Rossz emberhez mentél férjhez. Semmi más nem megoldás, csak a válás.
2021. aug. 8. 15:51
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Saját tapasztalat: a gyereked SOHA nem fogja elfelejteni, hogy így bántak vele, és hogy te nem álltál a sarkadra, nem álltál ki mellette, és nem emelted ki ebből a környezetből.

Én sem felejtettem el soha.

2021. aug. 8. 16:05
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
Bár olvasom, hogy a helyzet eléggé mélypontra süllyedt, ennek ellenére megpróbálhatnátok még egy dolgot egy esetleges szétköltözés gondolata előtt. Írtad, hogy a gyereketeknek milyen nehézségei vannak, azaz ő egy „különleges bánásmódot / kiemelt figyelmet igénylő gyermek”. Azt is írtad, hogy a gyereketeket szakemberhez járatjátok fejlesztésre. Emellett azonban elképzelhető, hogy nektek szülőknek is nagy segítség volna, ha ti is ellátogatnátok olyan felkészítő előadásokra, ami az ilyen speciális nevelésigényű gyerekekről, ill. a nevelésük nehézségeiről szól. Megpróbálhatnátok, hogy ti szülők az anyóssal együtt rászánnátok az időt néhány ilyen előadásra – beszélgetésre, hátha szereznétek ott annyi szakszerű jó tanácsot és tapasztalatot, ami átbillentene titeket a jelenlegi mélyponton.
2021. aug. 8. 16:08
 14/22 anonim ***** válasza:
58%
A gyereked azért figyelemzavaros, mert ilyen a környezete. Ezt nagyon sokára fogja kiheverni, ha azonnal elköltöznél, akkor is. Idegbeteg lesz a gyereked és agresszív. Pedig valamit lépned kellene.
2021. aug. 8. 16:10
 15/22 anonim ***** válasza:
79%
Hogy a kérdésedre válaszoljak: én a helyedben elválnék. Most nyiss egy titkos számlát, mert lesznek költségeid bőven. Gyűjts bizonyítékokat a viselkedésükre olyan helyen, vagy jelszóval úgy védve, hogy ne férhessenek hozzá. Keress tanúkat is! Ahogy írtad, érdeklődj a munkahelyeden szálláslehetőségek iránt. Nyugodtan mondd el az okokat is, nem kell az ő jó hírüket félteni. Pár hónapon belül költözz el! Mivel régóta házasok vagytok, téged is illetni fog rész az ő vagyonából, akkor is, ha az ő külön vagyona. Plusz tartásdíj. Ha elég okosan gyűjtesz bizonyítékokat, biztosan nem ő kapja a felügyeletet. Kizárólagos szülői felügyeletre törekedj. Persze mindezt akkor, ha a kapcsolatotok sem működik jól, amit egyébként ezzel az anyóspajtással a háttérben kizártnak tartok.
2021. aug. 8. 16:18
 16/22 anonim ***** válasza:
79%

„A gyereked azért figyelemzavaros, mert ilyen a környezete.”

Ez tévedés! Bármennyire is fájó kimondani, de éppen fordítva van. A gyerek említett viselkedés és figyelemzavara veleszületett nehézségek. Ez pedig rendkívűl próbára teszi a szűlőket.

2021. aug. 8. 16:28
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát én már alapból senki nyakára nem költöztem és nem szültem volna. Én is idegbeteg lennék ha egy hiperaktív gyerek non-stop enné az életem.
2021. aug. 8. 16:56
 18/22 anonim ***** válasza:
33%
17# oké, köszi
2021. aug. 8. 17:09
 19/22 anonim ***** válasza:
92%
Talán pont az lenne a legjobb megoldás, amitől félsz. A családsegítősök lehet tudnak segíteni. Mondj el nekik mindent, és lehet, a megjelenésük is elég lesz arra, hogy visszafogják magukat. Vagy segítenek keresni neked szállást, akár anyaotthonban, vagy valahol, ahol a gyerekedet nyugalomban nevelheted. Legrosszabb esetben úgy jársz, mint egyik munkatársam. Ő férfi, de egyedül neveli a 4 éves kisfiát. Mivel sokat dolgozik, így felügyelet nélkül lenne a gyerek. Őt berakták egy átmeneti gyermekotthonba. Reggel ő viszi onnan oviba, és minden este meglátogatja. Hétvégén pedig vele van a kisgyerek. Neki is nehéz, de így legalább nyugalomban van a gyereke, és ő is tud a jövőjükért tenni valamit.
2021. aug. 8. 19:51
 20/22 anonim ***** válasza:
59%
Itt csak a ferjed tudna valtoztatni a dolgokon.
2021. aug. 9. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!