Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a túlérzékeny, ha a...

Én vagyok a túlérzékeny, ha a családomban mindig én húzom a rövidebbet?

Figyelt kérdés

Van 2 gyerekem, férjem, 30 éves vagyok. Van egy növérem, neki férje és 1 gyereke van. Szüleink vállalkozók, már fél lábbal a nyugdíjban, napi szinten nem dolgoznak. A férjem anyja fiatal önkéntes “nyugdíjas”, az apja jól keresö vállalkozó.

- gyerekeinket könyörgés, kérés, bili kiborítás után jön el bárki megnézni, maguktól nem

- növéremék szüleinkhez költöztek, éjjel nappal a gyerekük kényztetésével telik a szüleink napja, éppen hova vigyék, mit kapjon, a növérem simán eljár bárhova, nem kell babysitter

- anyósom hiába ül otthon, az egyszem fia gyerekeit nem képes eljönni megnézni, vigyázni rá meg max évente 1x ha nagyon könyörgünk. Kifogás dögivel: fodrász, kozmetikus, mükörmös, nincs jogsija, blablabla.

- nekünk 0 segítségünk van, de a növérem van kiakadva, hogy nekik milyen nehezek a mindennapok, milyen nehéz a gyerekkel lenni

- növérem nekünk mindig elfelejt szólni a születésnapi bulikról, majd a család többi tagja minket kér számon, hogy miért nem voltunk ott

- ha mi hívjuk öket buliba, kb senki sem jön el a családból. Férjem születésnapjára mindenki meg volt hívva jó elöre, majd az apja és az én szüleim voltak jelen, más nem, a 20 meghívottból

- nagynénémmel összevesztem amiatt, hogy a férjemet számonkérte bulin, hogy illene tudnia engem síelni vinni, kellene annyit keresnie. Azóta nem beszélek vele. Állítólag emiatt kerül minket mindenki, mert megbontottam a családi békét. Az unokatestvéreim a férjem haverjai voltak, azóta levegönek nézik, elmennek mellette, legutóbb nyújtotta a kezét és semminek vették az utcán, pedig ö nem mondott semmit! Még nekem se panaszkodott soha!

- ha mindezt a szüleink fejéhez vágjuk a válasz az, hogy mi túlérzékenyek vagyunk, nincs is itt semmi! A gyerekünket neveljük mi, nem az ö dolguk (ezt senki nem kérte!)

Valóban mi vagyunk a hülyék és lazábban kéne felfogni a dolgokat? Az lenne a normális ha jópofiznánk mindenkivel és hallgatnánk? A gyerekek meg jó ha könyörögve látják a nagyszülöket, a másik unoka meg mintha az ö gyerekük lenne?

2021. aug. 7. 23:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én szolidabb módon azt javasolnám, légy velük távolságtartó, élj a saját családodnak meg a valódi barátoknak, de ne égesd fel magad mögött a hidat. Azaz felesleges lenne valamiféle visszavágás a rokonság felé, ne mérgesítsd el a helyzetet még jobban, attól senkinek nem lesz jobb, legfeljebb kiengedsz egy ki gőzt. Hiszen nem lehet tudni, hátha pár év múlva elsimulna ez a szomorú helyzet.

Szóval, azt tanácsolnám, légy higgadtan távolságtartó, de maradj nyitott egy esetleges kapcsolat rendezésre, azaz ne vágd el egy későbbi béke lehetőségét.

2021. aug. 8. 13:35
 12/12 anonim ***** válasza:
69%
tévedés, ez soha nem fog rendeződni. Ugyanis ez az alaptermészete ezeknek a családtagoknak, nekik az jó érzés, pozitív dolog, hogy van ott valaki, akiket basz.gathatnak, belerughatnak,lekezelhetnek. Az, hogy a közösség kiválaszt valakit (jelen esetben sajna titeket) aki ellen összefognak, az számukra közösség kovácsoló .Ez a fekete bárány elleni összefogás tartja szorosan egyben a család többi részét. Ez így működik minden közösségben, ne lepődj meg.
2021. aug. 9. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!