Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?
Erről eszembe jut, hogy múltkor bejött egy anyuka a 15 éves lányával a nőgyógyászatra terhességmegállapításra. 25 hetes (!!!) volt.
Kérdem, hogyhogy ilyen későn derült ki ez a terhesség? Anyuka mondja, hogy hát igazából azt sem tudta, hogy a lánynak barátja van, azt mondta, hogy május végén még volt menzesze, de mivel elkezdett kerekedni a lány, csináltatott vele egy tesztet, ami pozitív lett. Kicsit lesokkolta, hogy 25 hetes terhességről volt szó.
Mondtam nekik, hogy hát akkor kellene menni a védőnőhöz, meg itt vannak a beutalók a laborhoz, mert ugye már nem kérdés, hogy a gyerek marad-e.
(18 éven aluliak esetén 18 hétig lehet elvetetni a magzatot).
Hát az anyja úgy kiakadt, hogy alig tudtam vele mit kezdeni. Elég nehezen tudta megérteni, hogy egy 25 hetes gyereket nem lehet kikaparni a kislányból. Őszintén szólva marhára megsajnáltam őket, de azért erősen elgondolkodtam rajta, hogy hogy lehet így elcseszni a gyereknevelést.
Megmondom őszintén, én is korán kezdtem a szexet. De mindig volt eszem védekezni, és ha bármi baj lett volna (mondjuk kiszakad a gumi), az lett volna az első, hogy anyámhoz rohanok, hogy segítsen.
A konkrét kérdésre válaszolva: elbeszélgetnék vele, hogy nem biztos, hogy 15 évesen (vagy még fiatalabban) egy gyerek vállalása a legokosabb döntés. Ha nem meggyőzhető, akkor megmondanám, hogy addig támogatom, míg el nem végzi a sulit, utána neki kellene felnőnie a feladathoz. De nyilván nem dobnám ki otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!