Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a 16 év...

Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?

Figyelt kérdés
(elméleti kérdés)

2021. aug. 7. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/127 anonim ***** válasza:
65%
Az nem felháborító, hogy ha 14 éves, onnantól szabadon dugható, ha beleegyezik? Mennyire lehet felelős egy ilyen "beleegyezés"? Még akkor is, ha a lány utólag is azt vallja, mert tényleg tetszik neki a 30 éves kigyúrt csávó. 16 év fölött, azt még nagyon kötve elhiszem, de 14 évesen felelősen beleegyezni?
2021. aug. 7. 22:24
 42/127 anonim ***** válasza:
89%

Erről eszembe jut, hogy múltkor bejött egy anyuka a 15 éves lányával a nőgyógyászatra terhességmegállapításra. 25 hetes (!!!) volt.

Kérdem, hogyhogy ilyen későn derült ki ez a terhesség? Anyuka mondja, hogy hát igazából azt sem tudta, hogy a lánynak barátja van, azt mondta, hogy május végén még volt menzesze, de mivel elkezdett kerekedni a lány, csináltatott vele egy tesztet, ami pozitív lett. Kicsit lesokkolta, hogy 25 hetes terhességről volt szó.

Mondtam nekik, hogy hát akkor kellene menni a védőnőhöz, meg itt vannak a beutalók a laborhoz, mert ugye már nem kérdés, hogy a gyerek marad-e.

(18 éven aluliak esetén 18 hétig lehet elvetetni a magzatot).

Hát az anyja úgy kiakadt, hogy alig tudtam vele mit kezdeni. Elég nehezen tudta megérteni, hogy egy 25 hetes gyereket nem lehet kikaparni a kislányból. Őszintén szólva marhára megsajnáltam őket, de azért erősen elgondolkodtam rajta, hogy hogy lehet így elcseszni a gyereknevelést.

Megmondom őszintén, én is korán kezdtem a szexet. De mindig volt eszem védekezni, és ha bármi baj lett volna (mondjuk kiszakad a gumi), az lett volna az első, hogy anyámhoz rohanok, hogy segítsen.

A konkrét kérdésre válaszolva: elbeszélgetnék vele, hogy nem biztos, hogy 15 évesen (vagy még fiatalabban) egy gyerek vállalása a legokosabb döntés. Ha nem meggyőzhető, akkor megmondanám, hogy addig támogatom, míg el nem végzi a sulit, utána neki kellene felnőnie a feladathoz. De nyilván nem dobnám ki otthonról.

2021. aug. 7. 22:25
 43/127 anonim ***** válasza:
72%
Azért van ez a 14 éves kortól dolog, mert elakartak érni hogy a 14 éves kisebbségi is büntethető legyen ha lop. Azóta persze 14 év alattit küldenek a házba lopni... Sajnos a cigányokkal csak a baj van( és ez alól kivétel a zenész cigány).
2021. aug. 7. 22:27
 44/127 anonim ***** válasza:
80%
43-as, úgy érted, hogy azért szabtak 14 éves beleegyezési határt, mert felelős döntésnek akarták elkönyvelni a bűnelkövetésre vonatkozó döntést 14 éves kortól, de ezt csak úgy lehetett megoldani, hogy a szexuális kapcsolati döntést is felelősnek nyilvánítják 14 éves kortól?
2021. aug. 7. 22:32
 45/127 anonim ***** válasza:
65%
Amúgy tényleg tiszta szánalom ez a 14 éves beleegyezési korhatár úgy, hogy közben meg melegekről nem hallhat most már sehol egy 17 éves se..:D
2021. aug. 7. 22:38
 46/127 anonim ***** válasza:
81%
Elgondolkoznék, hogy mit csesztem el.
2021. aug. 7. 22:53
 47/127 anonim ***** válasza:
92%
44-es: Nem, de felelős személlyé tették őket 14 éves kortól a bűnözés miatt és ez sajnos maga után vonja, hogy akkor a szexualitáshoz is már elég nagyok.Franciaországban is ott a "Rómeó Júlia záradék", vagyis azonos korosztály vagy legalábbis csak 1-2 év eltéréssel de szexelhetnek a fiatalok egymással, tehát ez nem magyar dolog államonként ez jelen van csak a korosztály változó és ugye ha fiatalok egymással szexelhetnek akkor már maguk dönthetnek az abortuszról is. Nem túl értelmes dolog,de ma már mindenen fölhördülnek a személyiségi jogok miatt, ilyen alapon meg sajnos nem lehet mindenkinek megfelelni, mindig lesz valaki akinek valami nem tetszik.
2021. aug. 7. 23:33
 48/127 anonim ***** válasza:
71%
Megprobalnek segiteni amiben tudok.
2021. aug. 7. 23:55
 49/127 anonim ***** válasza:
92%
Leulnek beszélni az apuka al és az ő családjával. At beszélnénk hogy mi hogy lenne, segítenek-e felvenelni a kicsit. Az iskolát elKELL szigorúan végeznie. Elmondanam mivel jár, mennyi pénz, nincs bulizgatas, szabadidő, kB semmi. De azért próbálnám az abortusz felé terelni. Ha nem megy akkor segítenem őket ahol és ahogy csak tudom. De az iskolát mindenképpen bekell fejeznie.
2021. aug. 8. 00:00
 50/127 anonim ***** válasza:
62%
Mindenben segítenék neki.
2021. aug. 8. 00:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!