Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a 16 év...

Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?

Figyelt kérdés
(elméleti kérdés)

2021. aug. 7. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/127 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem 18 alatt rá lehet kényszeríteni az abortuszra.
2021. aug. 7. 21:03
 12/127 anonim ***** válasza:
21%
Én elhajtanám otthonról. Nekem van gyerekem szerencsére pici és kisfiú. Magam részéről felelős apaként tudom, hogy a párommal a gyerekemet helyesen neveljük. Foglalkozva van vele. Van, hogy a munkámból adódóan tovább dolgozom, de igyekszem mindent megtenni azért, hogy neki megfelelő élete legyen. Ha elzüllik majd arról nem tehetek.
2021. aug. 7. 21:03
 13/127 anonim ***** válasza:
76%

Ha van pénz külön lakásra, meg megélni, akár úgy, hogy a fiú gazdag, vagyis inkább a szülei, akkor tőlem nyugodtan megtarthatná a gyereket.

18 éves koráig ugyebár nem lehetne elküldeni otthonról, tehát addig el kéne viselni gyerekestül. De utána úgyis költözne, hiszen egyrészt lenne hova, másrészt meg saját családot alapított, akkor menjen, legyen külön, úgy az egészséges. Nem ki, az utcára menne, hanem saját kecóba.

2021. aug. 7. 21:10
 14/127 anonim ***** válasza:
27%
Kérdés a kérdésben: a leányany szüleiként apukát beköpnétek-e ilyen esetben? (mármint a születendő baba apját)
2021. aug. 7. 21:11
 15/127 anonim ***** válasza:
59%
"A gyermeket vállaló anyák közül csak alig több mint minden tizedik nő él házasságban. Több mint háromnegyed részük hajadonként hozza világra újszülött gyermekét. Meglepő, és a bizonytalanság érzését, helyzetét nyomatékosítja, hogy a babák mintegy 45 százalékának születésekor az apák nem kerülnek megnevezésre, kilétük ismeretlen marad. A kiskorú, tini lányok esetében ez az arány eléri a 98 százalékot. Ennek legfőbb oka még napjainkban is az, hogy a lányok nem is tudják, ki a gyermekük apja. Az így világra jött újszülöttek egy teljesen bizonytalan, szociálisan, jogilag, társadalmilag ellehetetlenült környezetbe érkeznek. Beszédes az az adat is, hogy az első gyermeküket szülő kiskorúak sokadik terhességük után hozzák világra a nem kívánt kisdedet. A fiatal leányanyák nagy része hazánk keleti végeiben él, igen hátrányos körülmények között, alacsony iskolázottságúak, hátrányos családi környezetben élnek."
2021. aug. 7. 21:12
 16/127 anonim ***** válasza:
91%
"Kérdés a kérdésben: a leányany szüleiként apukát beköpnétek-e ilyen esetben? (mármint a születendő baba apját)" Mi az hogy beköpni? Kutya kötelessége vállalni a felelősséget, és ha a lány elég ostoba hogy szüljön,m fizetni a tartásdíjat a gyerek után. Amúgy semmi sem garantálja hogy apuka kiskorú, elég sok hapsi hajt kiskamaszokra, mert azok még elég buták hogy akármire rávegyék őket.
2021. aug. 7. 21:14
 17/127 anonim ***** válasza:
14%
14-es vagyok. Úgy értettem, hogy feljelenteni, főként, ha az illető nagykorú. Akkor esetleg börtönbe kerül, de lehet, hogy meg is érdemelné. Ha meg kiskorú, akkor nem biztos, hogy tisztában van a tett súlyával.
2021. aug. 7. 21:17
 18/127 anonim ***** válasza:
74%

#14 Na, ha szerinted hagynám, hogy megússza......

Ha felnőtt, akkor találnék rá okot, hogy feljelentsem ("de ha nem tett semmi illegálisat??" - TALÁLNÉK rá okot).

Ha fiatalkorú, akkor innentől elvárnám, hogy felnőttként viselkedjen, vállaljon felelősséget. Mindketten benne voltak a "buliban" és az nem opció, hogy csak a lányom vigye el a balhét.

2021. aug. 7. 21:19
 19/127 anonim ***** válasza:
89%
"14-es vagyok. Úgy értettem, hogy feljelenteni, főként, ha az illető nagykorú. Akkor esetleg börtönbe kerül," Tudod mit hívnak pipihús törvénynek ebben a nagy "gyermekvédő" országban? Azt hogy törvényesen tizennégy év fölöttit az dughat meg aki rá tudja venni a gyereket hogy beleegyezzen. Lehet hatvan éves is a gyerek apja, akkor se tudnak semmit tenni törvényesen ellene ha elmúlt tizennégy a kislány mikor megdugta.
2021. aug. 7. 21:22
 20/127 anonim ***** válasza:
53%
Felőlem megszülheti. Haza nem hozhatja.
2021. aug. 7. 21:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!