Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a 16 év...

Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?

Figyelt kérdés
(elméleti kérdés)

2021. aug. 7. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/127 anonim ***** válasza:
78%
Mit kéne tennem? Nem lehet rákényszeríteni az abortuszra
2021. aug. 7. 20:35
 2/127 sterling.archer ***** válasza:
85%
Ha anyagilag birom, tamogatom, ha nem, akkor sajnos neki kell megoldania.
2021. aug. 7. 20:38
 3/127 anonim ***** válasza:
77%

Természetesen mindent elmondanék neki a jövőjét illetően, ami rá vár, ha nem veteti el.

Ha ezek után sem veteti el, akkor gyámhatósági engedéllyel házasodjon össze az apával és éljék a felnőtt életet, (lakhatás, munka, stb) vagy bánom is én!

Nem szeretnék 37 évesen újból csecsemőt, mert ha igen, akkor én szülnék.

2021. aug. 7. 20:39
 4/127 anonim ***** válasza:
82%
Megkérdezném hogy tervezi a jövőjét: Örökbe adja, vagy hogy tartja el a kicsit? Mert velem nem fogja eltartatni. Ha babázni akarok szülök még egyet, és eltartani, nevelni csak a saját gyerekemet vagyok hajlandó. Amennyiben reális tervvel áll elő, hogy záros határidőn belül (maximum 5 év) önerőből el tudja tartani a gyerekét, segíteném, tök mindegy hogy azzal együtt neveli aki felcsinálta, vagy egyedül. Amennyiben úgy gondolja a nyakamon lehet, és eltartom a gyereket vele együtt még egy évtizedig, el van tévedve.
2021. aug. 7. 20:43
 5/127 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem tudnám rávenni az abortuszra. Akkor nyilván járna iskolába tovább én meg nevelnèm az unokámat. Segítenem őket ahogy csak tudom. Első felindulásból nyilván nem ezt mondanám de így tennèk.
2021. aug. 7. 20:46
 6/127 anonim ***** válasza:
65%

Fogalmam sincs, hogy mi a törvény ilyen esetekre; gondolom mindenek előtt utána néznék.

A terhesség és a szülés körüli komplikációk vezető halálokok tinilányok körében Ázsiában (ahol az ilyesmi sajnos jóval gyakoribb), hiszen egy fejlődésben lévő gyerek teste NEM erre való. Nem igazán az érdekelne, hogy lesz egy unokám, hanem az, hogy lehet, hogy meghal a gyerekem.

Megpróbálnék érvekkel hatni rá, keresnék egy magándokit, aki nem szarik olyan látványosan a pácienseire, mint az átlag magyar kórházakban dolgozók, és remélném, hogy észhez tér a gyerek.

2021. aug. 7. 20:51
 7/127 anonim ***** válasza:
50%
Ha szeretné megtartani, annak csak örülnék, már amennyiben az orvos azt mondja, hogy ez nem jelent kockázatot, tehát fiziológiailag alkalmas rá. A gyerek felnevelésében maximálisan támogatnám. Csávókámról azért minden esetre megkérdezném őt, hogy megbánta-e a vele való kapcsolatot, mert akkor jogi lépéseket is tennék.
2021. aug. 7. 20:55
 8/127 anonim ***** válasza:
56%
Előző, elég elkeserítő a törvény: abortuszra nem kényszerítheted, viszont a kiskorúnak a szülő megtilthatja az abortuszt (Vagyis a törvény célja hogy a gyerek ha már terhes lett a lehető legnehezebben mehessen abortuszra, inkább szüljön)
2021. aug. 7. 20:55
 9/127 anonim ***** válasza:
77%
"Ha szeretné megtartani, annak csak örülnék" Tehát ha a tizenhat alatti, -esetleg általános iskolás gyereked-szülni akarna, te örülnél. Gratulálok, téged se az eszedért szeretnek.
2021. aug. 7. 20:57
 10/127 anonim ***** válasza:
88%

Rábeszélném, hogy vetesse el. 16 évesen (vagy alatta) se a szakközepet, se a gimit nem fejezte be. Lehet felnőtt gondolkodása valakinek ennyi idősek, de attól még nem lesz felnőtt. Bocsánat, hogy ezt írom, de az a magzat, aki az én unokám lenne, a lányomnak, aki nekem legfontosabb, csak egy teher, ami elcseszheti az egész jövőjét. Ha életük szerelmei lennének azzal, aki teherbe ejtette, de ennek kevés a valószínűsége, ahogy annak is, hogy az apa szívesen tudna magának egy gyereket. Az elméleti lányom, ha titokban is tartja, nem járhat csak úgy el bulizni, nem tud élni, és ha szétmennek a fiúval, akkor aztán keresheti azt a fiút, aki amikor megtudja, hogy van egy gyereke, nem hagyja ott. Nem azért, mert mennyi idősen szülte, hanem mert tisztában lesz vele, hogy az a gyerek valamilyen szinten hozzá is fog tartozni, ő lesz kvázi a második apja, ha nem az első - hallottam olyat, hogy a biológiai apa nem vállalta, de a lány nem vetette el. Én és ha mondjuk lesz párom, férjem, nem arról fog szólni az életem, az életünk újra, hogy gyereket neveljünk. Szívesen vigyázok az unokámra néha, de nem akarnék újra gyereket nevelni, mert hirtelen rájönne a lányom, mennyi mindenből marad ki. Szeretném az unokámat, de ha a lányom szül, azt úgy tegye, hogy magának, nem nekem. De ha mondjuk a srác szülei gazdagok, mindenki várná az unokát, megint könnyedség, de ez nem változtat a tényen, hogy a szülőknek xar lehet. Közel 16, 16 évesen még annyi minden változhat, hogy ha azt nem személyesen élem át, el se hiszem. Egyik pillanatról a másikra.

Legyen felnőtt, ne csak jogilag, hogy betöltötte a 18-at, és ne csak szellemileg, egy 16 éves testben. Felnőtt. Alapozza meg először a saját jövőjét, hogy később a gyerekének is meg tudja ugyanezt tenni. Én nem vagyok bulizós, soha nem is leszek, de akkor is azt mondom, élje ki magát először, ne véletlenül legyen terhes, mert kiszakadt a koton, hanem legyen szakmája, tanuljon amíg lehet, legyen párja, ezzel együtt stabil kapcsolata, és ha mindketten készen, jöhet a gyermekáldás és festhetik a saját, hitellel vett, bérelt, amilyen akarnak, olyan lakásukban a gyerekszoba falát.

20/l

2021. aug. 7. 21:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!