Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha a 16 év...

Mit tennétek, ha a 16 év alatti gyereketek terhes lenne, és nem szeretne elvetetni?

Figyelt kérdés
(elméleti kérdés)

2021. aug. 7. 20:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/127 anonim ***** válasza:
24%

111!

Értem. Tehát te eldöntöd hogy a gyereked abortuszra megy, akarata ellenére, aztán majd élsz a tudattal, hogy meddővé tetted, az véletlenül épp ő lesz az, akinél az a statisztikai nullahoz közelítő következmény merül fel?

Vagy kibaxod otthonról a 16 évest, mert onnantól hogy nem ért egyet veled a folytatásban, már nem a gyereked?

2021. szept. 23. 16:00
 112/127 anonim ***** válasza:
87%

Nem a 111-es vagyok, de nem lesz meddő már senki egy abortusz miatt a mai világban! Azért ne dobálózzunk már végletekkel.

Egyébként én anno pont 16 évesen estem teherbe, hülye tiniként még meg is akartam tartani, mert hogy nem ölöm meg a magzatot címszóval. Édesanyám ezt nem engedte, akkor gyűlöltem őt, én is jöttem a jogaimmal meg hasonló hülyeségekkel.

Azóta eltelt 10 év, az akkori baratom

2021. szept. 23. 16:24
 113/127 anonim ***** válasza:
14%

113!

Értő olvasás? Van esély rá, bár rendkívül kicsi. Tudod sima mandula műtétbe is bele lehet halni.

2021. szept. 23. 16:28
 114/127 anonim ***** válasza:
86%

113-as vagyok, csak véletlenül elküldtem 😀

Szóval azóta eltelt 10 év, az akkori barátom ma egy életképtelen, munkakerülő ember, aki sokszor még kétes dolgokba is belekeveredik. Én ezidő alatt lediplomáztam, van 2 nyelvvizsgám, van egy jól fizető munkám, jövőre férjhez megyek egy csodálatos emberhez és egzisztenciálisan is rendben leszünk. Ha akkor én ott gyereket szülök, valószínűleg nem sokra vittem volna. Még ha megyek is egyetemre, akkor se mehettem volna nappalira, nem ismerem meg a páromat, de még ha meg is ismerem, kétlem, hogy jó fényt vetett volna rám, hogy 16 évesen szültem. A barátaimat szintén nem ismertem volna meg, akiket nagyon szeretek és rengeteg élménnyel gazdagodtam általuk, mindig csinálunk valamit, olyanok számomra, mint egy második család. Tehát maximum gürizhettem volna én is meg az anyám is, lehet lediplomázok úgyis, nem kizárt, de sokkal nehezebb lett volna és alapból nem tudtam volna saját gyerekemet én nevelni ezek mellett, mert úgyis anyám nevelte volna, ha nekem nagy céljaim vannak. Mellesleg ott maradtam volna vele anyám nyakán addig amíg pótapukát nem szerzek neki, mert egyedülálló anyaként hogyan is menne? Ja és milyen huszonéves fiú akár valakivel együtt járni, aki a gyerekével meg az anyjával él aztán ezt vállalja magára stb. Na mindegy lényegtelen. Végső szónak, én amit akkor rossznak gondoltam és gyűlöltem anyámat érte, ma hálás vagyok.

2021. szept. 23. 16:34
 115/127 anonim ***** válasza:
66%
114, a szülésbe is bele lehet halni. Tehát ? 🙈
2021. szept. 23. 16:34
 116/127 anonim ***** válasza:
43%
Azért arra kíváncsi lennék, hogy akik hagyják, sőt, támogatják, hogy a gyerekük már 16 évesen szexuális életet éljen, mennyire értetik meg vele, hogy nincs 100%-os védekezési módszer és hogy ha besikeredik egy baba, akkor abortuszra fogják kényszeríteni őt.
2021. szept. 23. 17:14
 117/127 anonim ***** válasza:
86%

112 Te meg élsz azzal a tudattal, hogy belehal a szülésbe? Hm? Mert hogy arra is van esély, sőt több is, mint arra hogy egy darab abortusz miatt meddő legyen.

Amúgy meg, nem én döntöm el helyette, de ő se döntsön önhatalmúlag egy ilyen horderejű dologban a mi életünket illetően. Ha 16 évesen a semmire akar babásat játszani és tönkre kívánja vágni az életét, ahhoz ne nekünk kelljen már asszisztálni. Ha annyira felnőttnek érzi magát, hogy gyereket vállaljon 16 évesen, akkor a felneveléséhez és a döntése következményeihez is legyen felnőtt. Fogja a barátját, költözzenek össze és teremtsék meg a gyerekhez szükséges anyagi hátteret. Mert hogy felelősségteljes ember magának és a párjának vállal gyereket, nem másnak. Az nem járja, hogy csak dacoskodik, mert ő meg akarja tartani, de minden mást oldjunk meg mi szülők.

Bár ennél értelmesebb a lányom, de ha tételezzük fel 16 évesen mégis össze hozott volna egy nem kívánt terhességet, akkor legalább utána lett volna annyi esze, hogy meg se forduljon a fejében megtartani. De mindenképpen felvázoltuk volna neki, hogy mivel jár ennyi idősen szülni, érettségi, munka és stabil kapcsolat nélkül és mindenképpen az abortusz fele tereltük volna. Na meg azt is tudattuk volna vele, hogy ha mindenáron babázni akar, akkor viszont viselkedjen felelősségteljesen és ne tőlünk várja a sült galambot, hanem a barátjával együtt oldja meg, hisz ők a szülők.🤷🏻‍♀️

2021. szept. 23. 19:32
 118/127 anonim ***** válasza:
0%
Max annyit tennék,hogy elfogadom a döntését és támogatom mindenben.
2021. szept. 23. 19:35
 119/127 anonim ***** válasza:
0%

"mindenképpen felvázoltuk volna neki, hogy mivel jár ennyi idősen szülni ... és mindenképpen az abortusz fele tereltük volna"

Ez nekem nagyon úgy hangzik, hogy a szülés árnyoldalait mindenképpen felvázoltátok volna neki, miközben az abortusz felé csak "terelés" egyáltalán nem úgy hangzik, mintha annak az árnyoldalait is ugyanolyan részletességgel, ugyanolyan sok oldalról megvilágítva ecseteltétek volna, mint a szülés kockázatait - ami nagy baj, mert így nem hozhatott felelős döntést már akkor, amikor ágyba bújt valakivel, pedig pontosan akkor kell az egészet meggondolni: ha vele akár a baba is jöhet, akkor okés ágyba ugrani vele, egyébként meg nem kéne, várni kéne arra, akivel majd valóban komoly lesz a kapcsolata, annyira, hogy akár egy baba is belefér.

"Na meg azt is tudattuk volna vele, hogy ha mindenáron babázni akar, akkor viszont viselkedjen felelősségteljesen és ne tőlünk várja a sült galambot, hanem a barátjával együtt oldja meg, hisz ők a szülők."

Ezt sem csak akkor kellene tudatni vele, amikor már útban van a baba, hanem még mielőtt ágyba bújik valakivel.

2021. szept. 23. 19:54
 120/127 anonim ***** válasza:
82%

Sok magyarázatra nem szorul az abortusz, egy 15 perces kis műtét, aminek a mai modern orvostudomány mellett alig van kockázata és sokszor ez a kisebbik rossz. Ezt szex előtt is tudta a lányunk, mivel fel lett világosítva minden téren, többek között egyébként a védekezésről is. Ezzel szemben egy felelőtlenül 16 évesen semmire megszült gyerek sokkalta nehezebb élethelyzetet teremthetne, amit utólag szánhat-bánhat, mert attól még minimum 18-20 évig el kell látnia őt.

Ne haragudj, de gondolod ha előre közlöd a gyerekeddel, hogy védekezzen felelősségteljesen, mert ha becsúszik egy terhesség, azt nem sózhatja a nyakadba, akkor majd ha ténylegesen megtörténne a dolog, nem mehet át dacos tinibe, aki csak azért is szülni akar? Dehogynem. Mondogathatod, hogy te előre szóltál, ő meg mondogathatja, hogy hát meggondolta magát. Vagy úgy volt vele ezt csak úgy mondod, de ha valóban erre kerülne a sor, akkor biztos nem mondanál nemet. Szóval semmire sem garancia és élesben semmire sem mész azzal, hogy te már 14 éves korában leszögezted, hogy ha ez történik, akkor ez meg az lesz.

Egyébiránt egyetlen értelmes 16 éves gyerek sem gondolhatja komolyan, hogy a szülei tapsikolva és örömtől kicsattanva örülnének annak, hogy volt olyan ügyes, hogy érettségi nélkül, gyerekként sikeresen teherbe esett. Szvsz minden tiniben benne van, hogy ennyi idősen nagyon nem okos/célszerű dolog gyereket szülni, anélkül is hogy erre külön felhívnák a figyelmét.

2021. szept. 23. 20:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!